Lördagsmixen #141

Helg och då kan det behövas lite lättsam humor. I denna lördagsmix behandlar jag myten Glenn, en oförklarlig bild och förståss sen ny låt att avnjuta. Välkommen!

***

Alla heter Glenn i Göteborg” är något ni alla hört talas om, men håller det där på att ändras? Får rätt killar chansen kanske det händer. Kikade lite på Frölundas J20-lag och vad ser vi?

Och här är ändå inte ”vår” Filip Westlund med. Kikade in J18 laget och dom hade ytterligare en Filip.

***

Gillar målvaktens instinktiva agerande vid dessa slagsmål. 🙂

The goalie went down for the 1…2…3 count???. . (?: r/Ryan0413)

A post shared by TSN (@tsn_official) on

***

Kan inte sova. Behöver veta varför Wayne Gretzky spelade all star-matchen 96 i CCM-hjälm? Dom några på twitter sa, ”Hans DNA är förstört”.

***

Den gamla bilden: Hur klassiskt får det bli?

***

Dagens fråga: Vem är hjälten?

***

Ja, vad säger man? Kan inte annat än hålla med.

***

Februari är den grymmaste, februari den är vår! Är Thåström bytt Djurgården till Björklöven, eller?

***

I veckan lanserades en ny Lövenlåt då bandet Los Bastards släppte sin ”Björklöven, kom igen! Älska Björklöven!” och som ju också spelades i hallen under mötet med BIK Karlskoga. Oklart hur mottagandet blev, men alltid ett kul initiativ. Att man sen kör klassikern ”Skellefteå är alltid lillebror” kan ju inte annat än få en tumme upp. Det har ju släpps ett antal lövendängor genom åren och den här lär väl hamna i den högen. Hör den här.

En låt eller mer hymn som kanske tyvärr kom i helt fel läge var ju den bloggen var delaktig i ”De kommer aldrig glömma oss”. Förvisso helt i rätt tid då den blev rätt. Staden vaknade vilket fjolårets publikrekord visade på, men hymnen i sig, som var en tanke att använda inför match likt ”You never walk alone” som både Liverpool och Celtic använder. Visst blev den lite dyster och kyrklik, men när väl gitarrversionen kommer kanske den får ett nytt liv? Vem vet?

 

***

Veckans musikaliska inslag, utöver ovan vackra musik, blir en låt jag hittade när jag låt sjuk häromveckan och plöjde igenom SVT plays dokumentärserie Hitlåtens historia. Rekommenderas för övrigt om ni likt jag älskar historien bakom vad det än gäller faktiskt. Låten då? Ca Palne pour moi med Plastic Bertrand. Skön lätt punk med galen text. Satt där den skulle och att han sen uppträtt med den genom att hoppa i en studsmatta? Eller i moddad stålmannendräkt? Magi. Att bl.a. Metallica, Red Hot Chilip Peppers, Kim Wilde, Sonic Youth, Leila K gjort covers på den säger ju en del. Här, Live i svart vitt på Italiensk TV. Njut!

***

Trevlig helg

 

 

One thought on “Lördagsmixen #141

  • 3 februari, 2018 kl. 10:45
    Permalänk

    Patrik Sundström!!!!:))

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: