Lördagsmixen #129

Dags att bryta av den här matchintensiva perioden med lite humor, trams och annat i en lördagsmix som en cool straff, en kille som fick spela två matcher samtidigt och lite minnen från förr. Välkommen!

Vi inleder med att titta på veckan klart läckraste straff alla kategorier. Många säkert sett den, men ni som missat den. Se och njut.

***

Går vi sen vidare till något som inte alls blev läckert så var det ju när det Asiatiska inslaget i KHL HC Kunlun Red baserat i Beijing hade hemmapremiär. Att vidga en liga är i mina ögon inget fel, men när man ser detta så inser man att expansionen har gått för fort. Kommentarer är givetvis överflödiga.

***

13:e oktober 1996 – Då vann Björklöven med 10-2 mot Skellefteå. Det är Björklövens största seger, så här långt, mot Skellefteå. Det är sådana minne som får en att ta sig igenom dagar då det kan vara tufft.

***

Minns ni när Foppa sa följande:

bitter

Så illa är det än inte med hans kära Modo, visst krävs det mer än fredagens förstaperiod för att det ska sluta lukta Modoröv? Att förlora publikmatchen mot Björklöven hemma där uppskattningsvis 5 850 Modoanhängare inte lyckades överrösta ca 1500 Lövensupportrar visar bara en klar tydlighet. Det finns ingen supporterkultur i Ö-vik och har aldrig funnits.

***

Finns bara en fråga. Vem?

vem1

Dock inte unikt i Göteborgsområdet.

11Tror ni förresten att Västervik förre spelare Alexander Pettersson någonsin anat att han skulle spela en match med färre åskådare än när han såg sig själv i spegeln under den berömda helgen i Västervik?

***

Det finns många som slänger in saker på isen, antingen för att exempelvis hylla ett hattrick då kepsar kastas in som en tradition eller bläckfiskar i Detroit, kramdjur (som Västerås planerar) och faktiskt hamburgare på andra ställen. Men frågan är vart Pitepalt skulle hamna på DENNA LISTA som man ju slängde in på isen efter 1-0 mot Asplöven i måndags?

screenshot_20161122-094743

 

***

Mer Norrbotten. Igår lirade Luleå mot HV 71 i SHL och med i laguppställningen som sjundeback var Livio Stadler, till vardags J-20 spelare i klubben som halvtimmen innan A-laget, vägg i vägg med Coop-Arena hade J20-match mot Mora IK i B-hallen. Lite coolt att man sätter upp honom i bägge matcherna och att han inledde J20 matchen, men skulle vara redo att hoppa in i A-laget. Det slutade med 4:55 i speltid i A-laget och 2 assists med J20 mot Mora där man vann med betryggande 6-0. A-laget föll dock med 2-3, men Stadler fick hoppa in och spela den tredje perioden, då Pontus Själin fick utgå med skada. Har faktiskt aldrig hört om att detta har hänt förr. har ni? Skriv en kommentar…

***

Precis så är det!

20160930_075327

***

När vi mötte Vita Hästen härom veckan så var det Björklövens match nr 2 000 genom tiderna. Lite märkligt att man inte gjorde mer av den. Det tar liksom 20 år att beta av 1000 matcher så tid finns ju faktiskt så det räcker och blir över för att jubilera på något plan…eller?

00-thastrom-xplodera-mig-2000-1991

***

Veckans musikaliska inslag blir att minnas svunna tider när hockeyspelare var idoler och allt var så stort och mäktigt och refererar förstås till den ljuva 80-talet då varje match var en ynnest. Visst är det så även idag, men med en aning av verklighetsinstikt. Inte som då när man såg exempelvis Modo med Robert Frestadius med Graf 4000 eller Hardy Åström med skräckinjagande mask. Allt var så mycket större då och till och med denna dänga betydde något.

***

Trevlig helg!

 

3 thoughts on “Lördagsmixen #129

 • 26 november, 2016 kl. 18:48
  Permalänk

  Alltid roligt att läsa er blogg och lördagsmixen. Ser att Toolanen inte är med Luleå ikväll hoppas att det innebär att han besöker Malmö imorgon.

  Svar
  • 27 november, 2016 kl. 20:42
   Permalänk

   Hahahaha den hade inte funkat i dag! Men du hittade en bild på Fresses underbara blykängor! Underbart!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: