Lördagsmixen #128

Dags för ytterligare en helg i ordningen och självklart har ni dussin av saker planerade, men kanske hinner med en liten lördagsmix som idag tar sig an en ny regel, lite bordshockey och lite lika som konkbär…Välkommen!

***

Noterade att när Adam Werner stod i kassen mot Tingsryd hemma den 16/9 blev han den yngsta målvakten genom tiderna att vakta målet i en Björklövenmatch. Han var då 19 år och 137 dagar gammal. Grattis Adam!

***

Vet inte hur många som noterade det, men efter slutsignalen åkte Lucas Sandström ut 10 minuter för Taunting. Detta är en ny regel för i år och innebär i klarttext:

REGEL 163: TAUNTING
DEFINITION:
En utespelare som när han åker förbi motståndarnas spelarbås, firar ett mål på ett överdrivet sätt eller allmänt hånar motståndarlaget
med gäckande gester, provocerande språk, eller på något annat nedlåtande sätt. I. Överdrivna måljubel, eller provokativt agerande mot
motståndarnas spelarbås,ska bestraffas med misconduct penalty.
Detta fick alltså Lucas i går och jag noterade att Örebros Petr Zámorský åkte för samma sak i förgår i Örebros möte med Brynäs eftr att ÖIK reducerat till 3-4 i slutet av den andra perioden.
Nu vet ni.
***

Känner mig ganska helnöjd när jag på Tradera ropade hem det högra laget för 5 ynka kronor. Femman till vänster målade jag själv på 80-talet och vips kan jag nu spela internmatcher. KUNG!

20160930_153151

***

Lika som konkbär?

lika som tranbär

Han är så skön i Viasats studio. Om han är på där kan jag lova agtt han var än värre under sin aktiva karriär, eller hur, Gralle?

***

 

OMG! Så snygga! Klicka HÄR!

***

För er som misströstar. Se på den här bilden som Leksand hade som TIFO i SHL-premiären i torsdags. ”Inget är omöjligt” som Gunde skulle uttryckt det….just saying.

IMG_20160923_063813

***

Den gamla bilden. Kan liksom inte titta nog på denna. Hur magiskt är det att Datsyuk lirat i en Löventröja?

who is this

 

***

Har ni koll på gamla löv?Vem är det?

who is it

 

***

Som ni säkert förstått genom åren och ni som följer mig på Twitter och Instagram så går jag igång på små detaljer, som en materialförvaltares sätt att lägga upp puckarna inför en uppvärmning, likt denna.

image1 (8)

Efter att ha sett denna video o(klicka HÄR) och vet hur vissa spelare fungerar, är nu vissa snabbare ut än andra? Hur skönt kan det inte vara att riva konstverket, som man VET kommer rivas av någon?

***

Veckans musikaliska inslag blir egentligen ingen låt rakt av utan mer en samling av bara jäkligt bra musik. Inte så att jag satt samman en spellista eller så, men likafullt är det just en sån. Blev för ett par veckor sedan oväntat isolerad i ett rum i hemmet i 48 timmar efter att min kropp lika oväntat under nattetid bestämt sig för att kasta ut allt som månne finnas mellan klockspelet och hängtissarna. Antalet uppkastningar översteg dock vida antalet minuter eländet pågick. Nåväl, vad gör man? Hittar en serie att plöja likt en bonde. Mindes att jag sett reklam för en typish maffiaserie anno 1920 på C-more. Hittade åt den vid namnet Peaky Blinders och om serien var bra i sig, så var det inget mot musiken. Vilket soundtrack! Redan i första avsnittet var jag beredd att slänga kläderna. Sök helt enkelt på Peaky Blinders på Spotify. Inte artister, utan toppresultat, för det finns en grupp med samma namn. Not to recommended. Här är en av favoriterna.

Kan slänga in en liten länk på en till sköning. HÄR.

***

Har du något att tillägga om min mix? Skriv då en kommentar… allt är tillåtet.

***

Trevlig helg

3 thoughts on “Lördagsmixen #128

  • 9 oktober, 2016 kl. 00:44
   Permalänk

   Grymt sent svar, men visst är det Savitsky!! Bra jobbat Putte!

   Svar
 • 1 oktober, 2016 kl. 11:13
  Permalänk

  Lite kul med Tv-text. Helt fantastiskt när man fick den 1982. Men nu är den bara ångest då den är oförändrad på över 30 år.

  Får kanske tipsa om Hockeyallsvenskan.se där finns ju alla snygga loggorna med i tabellen.
  Grymt bild som ligger först hos björklöven-nyheterna. #12 ser ju ut som ett hus på den bilden.

  Får väl ta en lördagmix och diskutera den gröna färgen på hjälmarna.
  Den är fantastisk vacker men är inte Björklövens rätta gröna färgen utan racing green. Såg att Tingsryd också hade den på hjälmarna. Så det är nog någon form av universalgrön från hjälmtillverkaren?

  Sedan finns det ju en uppsjö med härliga gröna färger. Skulle vara kul med lite nörderi på området och kanske lära Björklöven ett och annat om den gröna färgen, då jag tycker den känns lite spretig på alla olika plagg och hjälmar?
  Inte för att det gör något. Grönt är skönt oavsett om det är miltärgrön, grodgrön, lövgrön, dark oliv green, racing green eller någon annan grön färg. Underbar färg helt enkelt 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: