Lördagsmixen #126

Helg och lätt stiltje på hockeyfronten, så jag passar på att lägga ut en lördagsmix. Denna gång skickar jag ut en varning, bjuder på ett tips, lite minnen och en liten musikalisk historia. Välkommen till lördagsmixen!

I dag gäller…

…se upp alla i älven…

***

Hittade en riktigt härlig snubbe på Instagram som skapar härliga karikatyrer av kändisar. Ävcen lokala förmågor och inte oväntat är detta min favorit bland många.

IMG_6909

Så dagens tips blir att hitta åt marwiken på Instagram och kolla vilka fler som han tecknad. Det finns bl.a. en till lövare. Hittar ni vem det är och för övrigt ser vem detta är, skriv en kommentar…

***

Den gamla bilden. Efter att ha lyssnat på Poden med Nicklas Johansson kom denne mans namn upp på en del ställen.

FullSizeRender (12)

***

Nicke kom ju även in på härliga minnen och det här var en av dom. Gåshud x100…

***

En gammal seriestripp från tiden då vår resa gick utför och ett annat lag började sin…

FullSizeRender (13)

***

love the game

***

 

Såg förresten att det var ytterligare en brännbollsturnering under förra helgen. hann tyvärr inte se något, men kom att tänka på Fantomen. Vet ni varför han är så smal? Han har mask…

Joråsåatte…

På tal om brännbollen. Nästa år har de ju skjutit upp yran en vecka för att det ska hinna torka upp lite bättre. Bra för de som sliter runt på stora tunga musikvagnar. Nu blev det ju hjulspår i marken och det är ju inte OK. Då tror ju barnen att tomten varit framme. Nä, den var dålig, men avslutar ännu sämre. Vet ni när man får en stjärna i Michelinguiden? – När man haft ett ”good year”.

***

Alla typer av artister har sitt sätt att hitta inspiration, men att Sia & Sean-Paul skulle hitta den via ett svenskt barnprogram såg jag inte komma, för kan det vara annat är Dr Suggles rymdraket Sprutti Bang-Bang Sean Paul sjunger om här?

***

Veckans musikaliska inslag blir med Anders Sjöholm, alias Stry Terrarie (även Stry Kanarie ett tag) som är en svensk rockmusiker och punklegend. Om det inte ringer någon klocka så är det fullt förståeligt. Han väl inte nått de stora massorna men exempelvis spelat i band som Kriminella Gitarrer, Garbochock, Ebba Grön, Rymdimperiet, Imperiet, Besökarna och Babylon Blues. Kriminella Gitarrer sägs för övrigt enligt legenden ha gjort den första punkskivan i Sverige. Hans nuvarande projekt heter Stry & the OlgaMagoo. Stry har hängt med mig sedan jag första gången hörde honom 1983 sjunga Musketör på Ebba Gröns tredje album. Vilken roll spelar då Stry i mitt liv idag? Fastnade stenhårt för LP:n med den självbetitlade namnet Stry & Babylon Blues 1989 som numera alltid ligger på vinylspelaren i hobbyrummet i källaren som gränsar till tvättstugan. Hinner precis hänga en ordinär maskin innan sida A är färdigspelad. Här en en av låtarna.

Utan kärleken till Thåström hade jag inte upptäckt denna legend så jag bjuder på en duett som heter duga.

***

Trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: