Lördagsmixen #124

Lite uppehåll och ett läge för en lördagsmix där jag idag blandar jag en nypa irritation, en nypa märkligt beslut och förstås en skön låt .. Välkommen!

Megazone

Inleder med en sak som jag irriterat mig på inför matcherna på slutet. Vem inte när jag la märke till det, men har ni märkt att man slutat med de personliga introlåtarna? Nu kör man något helt intetsägande som inte taggar min för fem öre. Som att få höra MMMbop med Hanson när Kim Karlsson ropas upp. Fler som bryr sig om sådana detaljer? Tyck till…

***

Än värre är väl det här?

image

Vidrigt är min spontana tanke! Aldrig mer att jag går till det där ruttna stället. Tänk om man gjorde ett Djurgårdsevent på ett ställe i Solna eller för den delen söder? Tror ni man skulle göra ett liknande i Skellefteå med Löventema? Nä, fy fan säger jag bara.Det lilla man tjänar in på de som kommer, det förlorar de big time på alla lövare som satt sin sista fot på Allstar!

***

Gick ju igenom en del domare och domslut tidigare denna säsong och ett domslut vi då inte hade sett den här säsongen var den något udda företeelsen Regel 149. Skada spelare som vägrar lämna isen. ” En utespelare som är skadad och som behöver medicinsk behandling, ska bege sig tillspelarbåset så fort han kan. En utespelare som vägrar att lämna banan enligt ovan, ska ådömas.

Det hände faktiskt sen, i mötet mellan Mora och Timrå den 16 januari, men ändrades efter matchen till interference av domare Christoffer Holm. Märkligt, eller hur?

IMG_4939

 

***

På tal om domare. Visst har ni sett den här?`Snacka om maximal otur, men resulterade knappast i en tripping.

***

Många spelare som haft bra karriärer finns ju fortfarande lediga på marknaden. Några exempel är ju Fabian Brunnström, Jeff Woywitka och Alexander Ribbenstrand. En som till slut hittade en klubb är landslagsmeriterande målvakten 28-årige Mattias Modig, med bl.a sju SHL-säsonger bakom sig som tar nya tag i…division 2 klubben Boden HF. Sunt tänk för att inte försvinna helt från radarn.

***

Under rubriken ”Den gamla bilden” hittade jag den här från ett inlägg daterat den 6 december 2010. Sex år senare är den fortfarande lika aktuell.

bjudgodis

*

Ja, vem är det?

who is

***

Minns ni när Randy Edmonds var tränare och han bjöd in tre unga transatlanter på försäsongen? Killarna hette Adam Hall, Scott Mahar och Brian Finley. 35 -årige Adam Hall är ju den av dessa tre som tog sig längst i sin karriär, en karriär som fortfarande pågår med spel i Schweiziska klubben Ambri Piotta där han är assisterande kapen. Han har bl.a. 662 NHL-matcher, 36 landskamper på sitt CV.

Målvakten Brian Finley tog sig också till NHL där det totalt sett blev 4 matcher. Han lade av 2007 26 år gammal. Scott Mahmar nådde inga större höjder och slutade två säsonger efter att han varit i Umeå och nådde som högst CHL-spel.

a_hall_s_mahar_b_finley_020729

Fr.v. Adam Hall, Scott Mahar och Brian Finley.

*

Ni behöver inte vara oroliga längre. Jag var förbi och helt sonika snodde den. Lämnade samtidigt den här så det blir lite fart på backarna.

***

Veckans musikaliska inslag blir kort och gott en hyllning till Kim Karlsson. Krya på dig. Vi saknar dig på isen! man inser nog inte hur mycket förrän du de facto är borta. Skynda dock långsamt.

***

Trevlig helg!

Megazone

9 thoughts on “Lördagsmixen #124

 • 13 februari, 2016 kl. 12:24
  Permalänk

  North Power Supportrar Umeå??
  Så det finns alltså en speciell grupp här i Umeå
  FY FAAN
  TUR OLLES FINNS ALLSTAR KAN DRA ÅT H-VETE

  Svar
 • 13 februari, 2016 kl. 12:44
  Permalänk

  Alldeles riktigt, nu är det färdigätit på Allstar! Var är lokalpatriotismen? Jag skäms som Umeåbo.

  Däremot att man slutat med dom personliga line-uplåtarna känns ju som det kvittar, dom låtar som spelats tidigare gav ju ändå noll pepp. Överlag spelas det emellanåt väldigt dålig musik på hallen.

  Svar
 • 13 februari, 2016 kl. 13:23
  Permalänk

  Som Skelleftesupporter kan jag bara hålla med, vad fan ska dom ett event i Umeå för…skärpning.

  Svar
  • 13 februari, 2016 kl. 13:43
   Permalänk

   Tydligen finns det supportrar i Umeå!!!
   Har dom inget hjärta alls!!!!!!!!!!

   Svar
 • 13 februari, 2016 kl. 14:04
  Permalänk

  Haha, kul grej. En del är så ivriga att skörda framgång så man håller på värsta konkurrenten. Jag har aldrig sett något så sjukt. Inte en enda käft hade kommit här i staden om man gjort motsvarande, men å andra sidan är det ju inget topplag i SHL.
  Och då finns det knappt någon rivalitet och prata om. Förvisso finns det väl fler som lämnat hålan och hamnat i Umeå än tvärtom men jag har svårt att se att man skulle överleva som krog i Skeå om man satsade på Lövenkvällar. Intressant och idiotiskt. Bra gräv. Hade blivit j-la sur om det var ”min” krog snudd på landsföräderi. Fridens och trevlig helg själv.

  Svar
 • 13 februari, 2016 kl. 14:18
  Permalänk

  Extra kul blir det ju om man kollar på restid. Till Modorövarna är det 1,5h och till Skeå 2,0h. Och Örnsköldsvik är ju en stad till skillnad från det andra. Lägger man sedan till att Modo inte alls är i närheten lika hatat, blir det nästan sinnesjukt. Men Modo dög inte eftersom det är ett bottenlag? Kan ni inte fixa en intervju? Skulle ju vara så intressant att höra ttankegångarna (eller brist på) om det inte är någon form av dåligt (april)skämt.

  Svar
  • 14 februari, 2016 kl. 10:30
   Permalänk

   Ja, Glenn-Bertil, vi får väl se hur vi gör..

   Svar
 • 13 februari, 2016 kl. 14:46
  Permalänk

  Spelaren är Jörgen Eriksson från L-G Janssons fantastiska elitseriesäsong.

  Svar
  • 14 februari, 2016 kl. 10:30
   Permalänk

   Helt rätt, Matte! Du har järnkoll…

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: