Lördagsmixen #118

Lördag och dags för en lördagsmix igen. Denna gång botaniserar jag Jack Combs, lite i målvakter och funderar om det är dags att ända 7.03 till sexnolltvå? Välkommen!

Måset börja med Jack Combs. Ja, han blev ju ingen hit i Löven och ingen annan av de fyra klubbarna utöver Allen Americans, där han levererade riktigt bra. Nu har New York Rangers organisation ändå satt sina klor i Jack och man kan ju fråga sig varför+ Visst kan han få en bra säsong igen, men succén i Allen Americans berodde nog mer på lagkamraten Chad Costellos skicklighet, men Jacks egen. Märkligt att inte en jätteorganisation som Rangers känner till sådana fakta.

* * *

Tänkte botanisera litet i ämnet målvakter.

Det sägs att Jesper Jäger och Greg Parks en gång fick ta syrgas i båset för att orka spela en tuff match. Det kanske den här killen också skulle behövt?

Även domare kan ju råka göra samma sak.

En kille som segerfirande till en ny nivå var målvakten som efter en 7-0 ledning efter två perioder svepte en öl i pausen. Inte så smart och på isen till råga på allt. Vad som hände? Ja, han fick matchstraff förstås. Tyvärr han man tagit bort videon som visade allt.

Annars, det där med att vara målvakt. Tränare jobbar hårt med att utespelarna ska bli bra på att skymma. Om tränarna någon gång inte skulle nå fram så kan man alltid ta in domare Michael Andersson som konsult. Han är en jäkel på att skymma. Fråga bara Joel Gistedt!

* * *

Minns den här bilden från tiden då jag just upptäckt Björklöven. Brorsan, som är sex år, äldre hade en jätteplansch på väggen som var lika fängslande som att stirra in i en eld. Magiskt och får nästan tillbaka den där känslan när jag ser bilden.

173847487_6f81327b-85d5-42be-9f99-3bacb0f7c472

* * *

Inför mötet med Almtuna gjorde Uppsalalaget reklam för att man skulle se matchen på O`Leary´s, men hade man inte kunnat skaffa en mer up to date bild?

almtuna

 

Dock är det ju Mats Lavander och han brukar ju flyga och fara. Ni minns väl när Jonathan Harty gav honom ett saltomortal här om säsongen?

***

I förra lördagsmixen hade jag ett klipp på en kille som fångade en fågel i handen, vilket var lite macho. Det är faktiskt det här också.

http://youtu.be/-RKHEcvSFHM

* * *

Veckans musikaliska inslag bär denna gång liksom många andra en historia. Den bygger på det smått overkliga och samtidigt härliga i att man kan gå ifrån punksångare till VD för ett omtalat företag om man tillåts kalla hockeyallsvenskan för det. När jag växte upp fick en kompis mig att lyssna en del på KSMB. Inte så att det blev en favoritgrupp, men ett band man köpte lite plattor med och som man lyssnar igenom vart annat år typ. Vips så står vi här och bandets sångare Michael Alonso är bara så där den nye VD:n för hockeyallsvenskan! Alonso, han som för några decennier sen stod och sjöng ”En slemmig torsk i en brödrost”? Tappar du någon gång hopp om livet så ta med dig det. Allt går, bara man vill!

Vi har ju kört ut våra morgoninlägg konstant o7.03 varje morgon, men efter detta så borde vi kanske köra ett tidigare, som går ut 06.02?

Sen är jag mer förälskad i hur det lät när det verkligen begav sig.

* * *

Trevlig helg

2 thoughts on “Lördagsmixen #118

 • 19 september, 2015 kl. 11:15
  Permalänk

  Nu är det väl den andra gaphalsen i KSMB, Stephan ”Steppan” Guiance och inte Alonzo, som blivit hockeypamp, men KSMB stämmer iaf.

  Svar
  • 20 september, 2015 kl. 16:35
   Permalänk

   Helt rätt, Enrico. blandade ihop dom.Sorry. 😉

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: