Lördagsmixen #100

 Winnepeg är åter en stad med ett NHL-lag. Otroligt roligt att en så klassisk stad åter får ta del av landets största heligaste sport och i en stad som har en hockeykultur som bara kanadensare kan ha. Lär bli fullsatt varenda match, något Atlanta aldrig lyckades uppnå. Återstår då bara att se vad namnet blir, men klart är väl att det inte blir Jets utan något med Manitoba. Ringer det någon klocka? Jo, i AHL-laget Manitoba Moose spelade ju Daniel Rahimi under styft två säsonger (2007-09). 

+++

VK körde en artikel om 25 saker man måste göra i Umeå innan man dör. Hoppas inte Elin menade att man skulle göra dessa i hennes ordning, för då faller ju rubriken på sin egen orimlighet. På 9:e plats kom ju att man skulle ställa sig i Lövenklacken med en Skellefteåhalsduk?

Prickade för övrigt in 21 av 25. Nu återsåtr braa lite hångel och idioti. Innebär det då att man snart är klar i den här stan? Fast egentligen lär man aldrig blir klar. Kan ju aldrig komma upp i mer än 24.:)

+++

Hittade lite arenainfo för KHL-klubben Vityaz Chekhov. Här ligger verkligen inte lokalpolitikerna på latsidan. Snacka om att ligga före sin tid, men att planera ett bygge nästan 1 300 år i förtid är väl ändå väl magstarkt? Och inget foto tillgängligt? No shit?

+++

Fick ta del av en historia som hänför sig till tiden då Solna AIK likt Löven hamnade i div 1. Man hade då en skön lirare i Georges Laraque. Trots endast fyra matcher i klubben hann han nästan med mer än vår egen sköne iItalienare John Vecchiarelli. Tänk att han fortfarande är aktiv? 46 vårar gammal. Änihooo. Vi snackade Laraque. Vid ett tillfälle ska han ha köpt skämtgodis på buttricks och bjudit bl.a. Anders Gozzi. Artig som Anders är höll han masken till Georges stora förtjusning. Har hört många fler historier, men detaljerna måste finslipas innan de kan nå allmänhetens öra. 😉

Anders Gozzi förresten. Bussig bild. Welcome back to the 80´s? Hahahaha…

+++

Insåg att jag delar en dröm en Fredrik Birging. Vem hade anat det?

+++

Här söker jag bara lite medhåll. Att råna någon är givetvis inte okej, framförallt inte när det rör en tjej, men om hon sitter på ett par Foo Fighters biljetter, visst blir det OK då?

+++

Vi fick inte ett delat junior-VM arrangemang med Örnsöldsvik 2013/14. Mycket tråkigt och risken är väl att turneringen går relativt obemäkt förbi i storstäder som Göteborg eller Malmö. Även deras arenor är i mina ögon för stora för en J-VM i Sverige.

+++

Lider verkligen med killen som fick hjärnsläpp och sprang in på tennisplanen under veckan som gick. Än värre lider jag med Victor Troicki, spelaren som fick spela om bollen han vann. mest lider hjag med domaren som tog beslutet att spela om bollen. Varför spela om en boll som den mest påverkade ändå vann? Ollonet på osten var ju sen att han förlorade bollen och sen också matchen. Inte på grund av den bollen dock, påstod han. Undra vad Mcenroe hade gjort på sin tid?

+++

WHO gick i veckan ut med en nyhet att strålningen från mobiltelefoner kan orsaka cancer. Nähä…get the hell out of here…Vart har jag hört det förut??

+++

Får en hockeyblogg bli politisk? Aftonbladet uppgav ialla fall i veckan att Radko Mladic grät på väg till sin rättegång. Om han så fortsatte att gråta oavbrutet i 100 år och vi allesammans samlade alla dessa kroppsvätskor i byttor (om den var organisatoriskt möjligt) skulle det ändå inte vara en bråkdel av de tårar han orsakat under åren. Sen har de mage att skriva "På väg att möta rättvisan". Rättvisa? Finns ingen rättvisa att utskipa mot en man som honom. Vad man än dömer honom till  kommer att framstå som en svepning med en fjäder mot kinden i jämförelse. Bra så!

+++

Måste bara kommentera att i den våldsamma världen vi än då lever i, så finns det medmänsklighet i alla missär. Många unga frågar vad vi egentligen behöver matematik till. Fråga denna man. Han använder den till fullo. Big Respect!! Oj, denna Lördagsmix blev till stor del GRYMT allvarlig, men omväxling förnöjer?

Sen har väl INGEN missat den nya sedeln?

+++

Avslutar med att konstatera att bloggen under veckan passerade 800.000 sidvisningar. Tack alla läsare.

 Trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: