Lite tankar kring Löven

Björklöven har alltid pratat om att ta ett steg framåt per säsong och steg kan man ta på olika sätt, dels ekonomiskt, men också sportsligt. Hur ekonomin ser ut är svårt att sia om eftersom det talas väldigt lite om det just nu, för även om hemsidan gjorde en intervju med VD Fredrik Åkerblom i går så blev jag inte klokare.

Vad man kan säga rent ekonomiskt är att man genom att skeppa Mike Banwell, låna ut Jon Palmebjörk och sätta Mats Lavander på långvarig skadelista sparat in åtskilligt när det gäller löner. Instinktivt har man ju trott att detta skulle användas för att förstärka det man tyckt inte hållit måttet och även när dessa tre fanns i laget sökte man förstärkning. Alltså måste medel ha funnits redan då. Ändå händer inget. Nu verkar man också ta ett kliv bakåt i värvningssnacket då Emil Wikström och Fredrik hetta är åter efter skador. Man vill avvakta och se. Kan detta tolkas annat än att Löven blöder ekonomiskt? Eller sparar man bara till ett bättre år? Åkerblom talar om lugn och tålamod. Om det hade varit grundtanken hela tiden, varför har då sportchef Daniel Johansson mer eller mindre sökt spelare sen säsongstart?

Avvakta och se förresten. Tålamod? Jag vet inte vad det är man hoppas få se? Vi har rensat bort det som knappt fick spelas och tror att vi ska bli bättre? Det är väl ändå de som är på isen som presterat så att vi ligger där vi ligger och inte de utanför? Ska vi vänta tills deadline 15 februari och värva då i hopp om att vi tagit oss upp på en topp åtta plats? Åkerblom säger slutspel som mål. Innan säsongen var det plats fem.

Visst har vi nu en antalsmässigt full trupp med dessa tillbaka och med en Lucas Ekeståhl-Jonsson tillbaka kanske innan januaris utgång, men vi måste våga ta tuffare beslut. Har vi inte fått det att fungera på 32 omgångar så måste förändringar ske. In med två backar och en eller två forwards.

Det för mig in på det sportsliga. Ett steg framåt från i fjol är i år en som jag skrev ovan en femteplats. Dit är det idag tio poäng med två matcher mindre spelade. Med vårt sätt att aldrig vinna två matcher i rad så kan vi match krympa det till sju poäng. Hoppas vi att vi ska ta igen sju poäng på Hästen med samma lag som idag ligger tio efter? Åkerblom vill lugna med att vi i fjol var i samma läge så vi vet att det är möjligt att klättra. Är det nya målsättningen? Vi spelar dåligt i 2/3 av säsongen och ser hoppas på att vi vinner alla matcher sista 1/3? Tror inte många sponsorer ställer sig bakom en sån ojämn målsättning.

Det enda som kan lösa ev ekonomiska problem är det sportsliga. Det måste finnas pengar över ur den lönebudget vi inledde säsongen med och det måste just användas till det sportsliga, inte täcka ev hål. Det måste in bättre spelare, andra typer än det vi har idag. In med en riktigt defensiv pjäs, en offensivt skicklig back, en sniper och tung forward för kan ta kampen framför mål.

Vad tycker ni?

***

Slänger in en annan debattfråga: Boden HF:s duktige 18-åring Simon Brännvall är just nu nere på tryout med Västerås J-20? Återigen, Västerås ligger i framkant när det gäller att scouta spelare, nu även för sitt J20 och det ända uppe i Boden. Borde vi inte kunna ha koll på sådana och se till att de hamnar i Björklövens J-20? Sportchef Daniel Johansson säger att han utöver Piteå självklart finns det spelare från andra lag som han följer med samma intresse. Det låter bra, men han kan knappast följa dom på plats, utöver i Piteå då? Nä, skapa utrymme för scouting. Det tror jag vi skulle kunna vinna mycket på.

7 thoughts on “Lite tankar kring Löven

 • 22 december, 2015 kl. 18:39
  Permalänk

  Skynda långsamt!!!
  Det man också fundersam över är om spelarna vill vara kvar i Löven???
  Det byggs ju inte upp nåt SHL-lag när spelare försvinner??
  Och våra egna juniorer sticker ju till Modo,Marklunds,Luleå!!!
  Vi kommer aldrig få nån bra grund???

  Fick höra (vet ej om det är sant)att vi hade runt 10 miljoner att köpa spelare för!!
  Om det nu stämmer varför händer inget???

  Svar
 • 22 december, 2015 kl. 18:40
  Permalänk

  Jag är fortsatt orolig. Tror iofs inte vi ska behöva kvala nedåt. Men en plats i ingenmansland och slut på säsongen 28/2 måste anses som ett fiasko och ett stort avbräck ekonomiskt.
  Att fortsätta vänta kan bli ödesdigert, snart har tiden runnit ut. Förstår inte varför man såg till att ha förstärkningarna klara till speluppehållet.
  Blöder föreningen ekonomiskt så förstår man. Men samtidigt snackas det hela tiden om att förstärka laget.
  Har följt laget i många år och sista årens konstiga turer slår nog det mesta.

  Svar
 • 22 december, 2015 kl. 21:51
  Permalänk

  Vem vet? Ett par div 1 spelare eller någon tonåring kanske vänder detta tillslut? 😀

  Tycker de letar för mycket efter fynd, istället för att värva dyrt men bra

  Svar
 • 22 december, 2015 kl. 22:22
  Permalänk

  Det finns pengar, men ändå verkar man inte vara så sugna på att förstärka det som brister i laget? Man kan alltså förstärka laget utan att riskera ekonomin, men ändå så är det inget som känns högprioriterat? Märker dom inte att intresset sjunker när det sett ut som det gjort? För mig blir känslan att det inte finns någon riktig toppsatsning i föreningen. Självfallet så ska inte ekonomin äventyras, men som sagt var så verkar det ju finnas pengar.

  Svar
 • 22 december, 2015 kl. 23:56
  Permalänk

  Västerås spelar i J 20 superelit må vara att dom inte gick till topp 10 men det lockar nog betydligt mer än en dålig J 20 Elit norr serie. Nej ska vi kunna både behålla egna talanger och locka hit utifrån så måste vi få upp J 20 i superelit. Tyvärr så ligger det nog långt borta om inte A-laget går upp till SHL och det känns väl inte nära direkt ;-(

  Svar
 • 23 december, 2015 kl. 09:54
  Permalänk

  Tidigare i nån intervju jag såg så sa Fredrik att man siktar på att ha ett shl dugligt lag år 2018, så jag ser ingen poäng med att stressa upp sig över att ta sig till shl då man ändå måste skrota halva laget eller mer för att hålla sig kvar där.

  Svar
 • 25 december, 2015 kl. 12:04
  Permalänk

  Så länge Björklöven inte har en värdegrund och värnar om sina spelare utan bl.a. tar in tränare som hela Hockeysverige vet har en ledarstil som inte är ok som fått lämna andra klubbar pga mobbing trakasserier , beteenden som inte skulle accepteras i någon annan verksamhet Men i Björklöven får man chansen och tillåts fortsätta och agera på samma sätt …. Is hockey tycker jag blir tämligen ointressant med till största delen spelare med korta kontrakt och handen på hjärtat hur många av dem levererar , vad hände med målsättning att bygga på sikt med stomme av spelare med löven bakgrund ? Nej det finns oerhört mycket som måste åtgärdas i Björklövens ledning för att Löven ska bli ett framgångsrikt lag på sikt

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: