Lite reaktion och torsk mot Västervik

Till sist en liten reaktion efter alla segrar och inspelade poäng efter torsk mot Västervik med 2-3 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör (1-0,2-1,0-1), skotten 30-30 inför 1 372 åskådare i Plivit Trade Hallen.

vik_loven

Det började väl tyvärr bli en för skön vana även för spelarna likt oss vid sidan av att vi vinner mer än vi förlorar. Tyvärr lite väl slätstruket i kväll.. Men våra mål i kväll från i tur och ordning: #12 Pavel och #16 LEJ. Bara backar som hittade nätet alltså.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer har en rätt kort lista över indisponibla #4 Emmerdahl, #21 Hetta samt #24 Hage.

Och sedan då #42 Wikström under helgen utlånad till Piteå.

Laget mot Västervik:

35 Adam Werner (50 Niklas Lundström)

1:a

55 Simon Fredriksson – 12 Niklas Pavel, 10 Jesper Thörnberg – 6 Kim Karlsson – 28 Lucas Sandström

2:a

16 Lukas Ekeståhl-Jonsson – 37 Jacob Andersson, 91 Joakim Högberg – 7 David Lindquist – 20 Mattias Granlund

3:e

57 Stefan Andersson – 51 Christian Bull, 29 Isak Stenlund-Ädelgran – 74 Stefan Öhman – 14 Cody Murphy

4:e

Extra: 26 Linus Boström samt linan 22 Nicklas Johansson – 18 Axel Ottosson – 33 Marcus Jonsson

Där extraspelaren #26 Boström blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Special teams?

Björklövens PP ovanligt effektivt via 20% och därtill ett 100%:igt BP.

Otroligt viktigt att vi klarade 2 min i spel 3-5 med bara ca fem och en halv minut kvar på matchen. Därefter kunde då vår jakt på kvitteringen fortsätta även om vi inte lyckades i kväll.

Mer statistik

Tekningar: 35-24 till hemmalaget, lite ovanligt faktiskt att vi förlorar tekningarna.

Vi föll utöver tekningarna för övrigt i såväl grenarna blockade skott (8-9) som tacklingar (4-7). Det säger nog en del om insatsen, sällan man förlorar alla dessa grenar men ändå lyckas hänga några strulpuckar för att vinna poäng.

Mest istid?

 1. #57 Andersson, 22:30 min
 2. #16 LEJ, 20:14 min
 3. #6 Karlson, 19:41 min

Matchen som sådan?

Första perioden lite avvaktande där vi hade förtvivlat svårt att skapa några heta lägen trots bl.a. tre lägen och sex min i PP. Däremot en hel del känslor under perioden där det delades ut tjuvsmällar och även munhöggs en hel del vad det verkade. Hemmalaget så långt i ledning 1-0 efter kassen från #44 Liss på en retur redan i den 5:e minuten.

Skott: 4-8

I den andra perioden var vi om möjligt än svagare, hemmalaget ökade på sin ledning och när man väntade sig 4-1 lyckades vi reducera då #16 LEJ smög upp på bortre stolpen och i stället reducerade till 2-3. Skönt också att få utdelning i PP. Nu totalt 15,07% i den spelformen. Ännu inte okej, men vi är iaf på väg. Så långt iaf med rent resultatmässigt.

Skott: 13-7

I den avslutande rundan höjde vi oss även om det inte riktigt räckte till. Vi skapade en hel del lägen men hemmalagets målvakt Fransson var alltid på sin vakt. I vår jakt på kvittering drog vi på slutet olyckligt på oss två minuter i spel 3-5 vilket så klart grusade våra möjligheter en aning.

Vi gröngula känns ändå så här långt in på säsongen rätt uddlösa då vi ska jaga och forcera. Vi jobbar hårt under alla 60 minuter och alla i laget har garanterat köpt sina roller, men är vi tillräckligt spetsiga för att vinna poäng?

Skott: 13-15

Kanske inte orättvist att hemmalaget till sist vann matchen, de gjorde iaf tre mål och vi bara två och det är egentligen vad allt går ut på.

Bloggen har under kvällen även sökt sportchef Daniel Johansson gällande vad som möjligen hänt med #26 Boström och #7 Lindquist. Detta dock utan framgång.

Lindquist själv meddelade dock: – Det gjorde för ont! Apropå varför han klev av.

Bloggens tre nycklar inför kvällens match?

 • Hänga med från start. Första målet är alltid viktigt.
 • Västervik är bra i powerplay. Ett gediget boxplay är ett måste för seger.
 • Fortsatt utdelning i powerplay. 33 % senast.

..och hur gick det?

Njae, inledningen på matchen inget vidare och vi kändes tyvärr rätt ljumma matchen igenom. Detta även om vi vann matchen i special teams via 20% och 100%.

Möjligen att våra fina form och tabelläget möjligen gjort oss lite bekväma, jag kände iaf inte igen det hårda jobbet och linjerna i vårt spel. Inte direkt oväntat med en reaktion, men att vi skulle ha 0-6 mot Västervik efter två matcher var svårt att förutspå inför säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35 Werner, återigen denna Adam som återigen gör allt för att ge laget chansen.

två loggor

#14 Murphy, den ettrige jobbade hårt även om det blev en olycklig 2:a på slutet.

en logga

#55 Fredriksson, den store backen som ovanligt nog använde kroppen och jobbade hårt i det defensiva spelet.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot Västervik i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

13 thoughts on “Lite reaktion och torsk mot Västervik

 • 11 november, 2016 kl. 23:06
  Permalänk

  Tror att förklaringen är ganska enkel varför vi förlorar tekningarna men även tacklingar och blockerade skott, laget var inte tillräckligt påkopplade och fokuserade idag. Tror inte att det är så lätt med en roadtripp med lite tristess och hotelldöd och dessutom efter att det gått så bra ett tag att komma in till match 100 % fokuserade. Men jag är inte orolig grabbarna är tillbaka i vinnarspåret nästa vecka igen.
  Förstår inte riktigt varför ni har med Murphy men vet inte heller vem jag skulle ta med istället 😉 men jag skulle definitivt byta ut Fredriksson mot Pavel i rankingen. Tycker Pavel växer och mognar i sitt spel för varje match, kan villigt erkänna att jag inte trodde ett dugg på honom innan säsongen.
  Keep up the good work !

  Svar
  • 12 november, 2016 kl. 00:33
   Permalänk

   Ursäkta va? Tycker man att en, av ganska få, roadtrips är jobbig så ska man inte heller ha en lön som är högre än många ”vanliga” arbetares. Självfallet så har du helt fel i det du skriver. Om du mot all förmodan inte har fel, så har vi fel spelare i laget. Jag tror inte att det är spelarna det är fel på, så snälla förstå att det du skriver är absurt. 🙂

   Svar
   • 12 november, 2016 kl. 17:55
    Permalänk

    Svampen, jag antar att du aldrig hållit på med idrott på någon nivå överhuvudtaget och vet hur det är att kunna fokusera inför en match eller tävling. Skrev jag att en roadtrip var jobbig ? Nej, men jag skrev att det kan vara svårt att få rätt fokus på grund av att det är jävligt trist att vara på resa om än några dagar med en massa timmar att fördriva då ÄR det svårt att vara 100 % fokuserad till match. Dessutom har du ingen aning om vad spelarna i Björklöven tjänar, tror att rätt många li Löven skulle vara glada av att få en ”vanlig” arbetares lön, visst det är säkert vissa som har bra betalt men inte majoriteten.

    Svar
    • 13 november, 2016 kl. 03:21
     Permalänk

     Sorry, men det har jag gjort. Just därför så vet jag att man är fullt fokuserad oavsett ifall man rest eller inte. Alltså ifall man tar matchen på 100 procent allvar. Tyvärr så är det du som visar rätt dålig koll, när du på fullaste allvar tror att inte majoriteten i löven lever på sin idrott. En nyfiken fråga bara. Vilka spelare i Löven tror du inte får en helt ok lön?

     Svar
 • 12 november, 2016 kl. 00:07
  Permalänk

  Håller med Plocken, men jag tycker faktiskt Ädelgran var en av få som ändå försökte och visade vilja och hade lite fart under grillorna! #37 hade ingen lyckad afton i egen zon! Totalt sett kändes det som att det största lövenhjärtat satt på den tappra lilla skara av supportrar som tagit dig till hallen! Lustigt dessutom att kommentatorerna alltid tror att fansen åkt från Umeå för att se laget! Nä skit i den här matchen och sikta på att tämja hästen i nästa istället!

  Svar
 • 12 november, 2016 kl. 01:07
  Permalänk

  Ett forwardmål på två matcher håller inte i längden på bortais.
  3 PP vid underläge 1-0 utan mål blir också svårt. All heder åt backarna som gör mål framåt mål. Men borde inte våra forwards vara där?

  Har svårt och se hur man tänker?

  Svar
 • 12 november, 2016 kl. 02:00
  Permalänk

  Tror vi trenger en spillere som ordner mål framåt rett å slett en som kan stå ut men koster penger, men vi er go, tror på en plass i år top 5 :), en som elsker Löven i Norge!

  Svar
 • 12 november, 2016 kl. 06:27
  Permalänk

  Niklas Pavel fortsätter sin pajaskarriär, nu i Björklöven. Vilken otroligt barnslig person det verkar vara. Det är bara att hoppas att han stannar där uppe i lappriket för gott.

  Svar
  • 12 november, 2016 kl. 08:26
   Permalänk

   Haha. Detta låter som en Västervikssupporter.

   Du är en pajas!

   Svar
 • 12 november, 2016 kl. 10:09
  Permalänk

  Möjligen är jag det, men en oavlönad sådan i så fall. Och inte uppträder jag med det heller.
  Till skillnad från den där jättefjanten Pavel…

  Svar
  • 12 november, 2016 kl. 16:04
   Permalänk

   Haha ja du. Jag är glad att du klickar in på denna bloggen flertalet gånger för att läsa kommentarer. Hoppas bloggen får in reklampengar per klick.

   Kamma dig och ha en bra helg.

   Svar
 • 12 november, 2016 kl. 11:06
  Permalänk

  Hockey berör och alla har vi olika åsikter. Jag gillar Pavel starkt! Emellanåt gör han lite Rookie-misstag, men han håller helt klart på att växa sig in i den allsvenska kostymen och jag kan lova er att om allsvenskans spelare efter denna säsong kommer att rangordna ”jobbigaste spelare att möta på isen” kommer Pavel att vara Topp-5.

  Jag har ett förslag till intro-låt för Pavel:
  Johnny Cash’s version av ”I won’t back down”

  ”Well I won’t back down, no I won’t back down
  You can stand me up at the gates of hell
  But I won’t back down

  Gonna stand my ground, won’t be turned around
  And I’ll keep this world from draggin’ me down
  Gonna stand my ground and I won’t back down”

  Kanske inte det vanliga hårdrocks introt, men what the hell. Pavel är ju vår nye Sheriff och då passar Johnny Cash!

  GO PAVEL GO!

  Svar
  • 12 november, 2016 kl. 16:02
   Permalänk

   +1

   Haha du har tänkt till!! 🙂

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: