Liss om tiden just nu: -Alla spelar lika tråkigt!

BIK Karlskoga vann senast och tog taktpinnen i semifinalserien, men trots att undertecknad har svårt att släppa den senaste i raden av onödiga förluster ser Olle Liss framåt. Han passar även på att ge ett mattips.

OIle är redo för nästa match, även om han har tankar om motståndet. Foto: Lövenbloggaren

Idag är det dags för match fyra i semifinalserien mellan Björklöven och BIK Karlskoga i kampen om en SHL-plats säsongen 21/22. En spelare som alltid syns både för sina skott, offensiva spelstil eller sitt svallande hår är Olle Liss.

Hur är känslan så här i slutspelstider?
Känslan är grym! Finns inget bättre än denna tiden på året.

Olle svarade för 22 poäng på 24 matcher ifjol och har under grundserien skrapat ihop 11 mål och 26 assists på 50 matcher. I slutspelet har poängproduktionen fortsatt med 3 mål och 4 assists på de sju spelade matcherna. Hur ser Olle på sin säsong rent generellt? -Min säsong har varit upp och ner, förhoppningsvis har man de bästa framför sig, förklarar han.

Två ganska tuffa matcher nere i Karlskoga och igår en till hemma i Umeå igår. Hur känns det i kropp och knopp just nu?
-Det känns jättebra i kroppen, man har tränat för det här sen i maj ungefär så det hade varit konstigt annars.

Matcherna har gått lite upp och ner hittills och senast inget undantag. När undertecknad kommer in på att jag knappt släppt senaste förlusten som kändes extremt onödig, sätter Olle mig mer eller mindre på plats. -Då säger jag att det är dags att släppa den eftersom det är ny match imorgon (läs idag). Finns inget man kan göra åt det som har varit, förklarar han vilket givetvis är helt rätt.

Vän av öga har sett att Olles spelstil förändrats under säsongen, som han inledde som han avslutade ifjol som en utpräglad dunderskytt, men via tekniker och speluppläggare till att inta en mer fysisk hållning och snittar i slutspelet 1,28 registrerade tacklingar, vilket nästan är tre gånger med än under grundserien (0,44) och fjolåret (0,37). -Försöker väl bara hjälpa laget på dom sätt som går. Och är det med tacklingar så tacklas jag, svarar Olle på dessa fakta. När det gäller poängproduktionen ligger den på 1 poäng i snitt i slutspelet (3 mål och 4 assists på 7 matcher) mot 0,74 i grundserien och 0,92 ifjol). Om någon tror att han tacklas mer än han skjuter så kan vi lugna er. 3,14 skott i snitt i slutspelet mot 2,50 i grundserien och 3,08 ifjol. Sen ska man lyfta att slutspel oftast är tätare och därmed svårare att komma till skott.

Hur gillar du annars BIK Karlskoga som motståndare?
-Spelar ingen roll vilka vi möter, tycker alla spelar lika tråkigt!

När vi går in på nycklarna för att det ska bli vinst ikväll kommer han förstås in på effektiviteten, något som blev fallet senast. -Vi måste göra fler mål, det räcker inte med ett eller två! I så fall ska vi ha ett jävligt tätt försvar

Till första mötet i A3 Arena fick äntligen en del publik (Ca 168 st) bevittna matchen bl.a. via den nyskapade Tores Restaurang och Café och det var för stås något Olle uppskattade även om än bara varade i två perioder? -Publiken var det bästa som har hänt hockeymässigt hittills denna säsong.

Sen har väl ingen missat att Olle setts baka pizza hos Hilmi på Kababnekajse? Vad finner man på då på Olles favoritpizza?
-Min pizza finns på menyn så det är bara åka dit och beställa den, förklarar Olle. Mer än så får vi inte veta, men verkar innehålla Kebab i alla fall. Det får kanske bli en sväng till Östra Norrlandsgatan 57.

Då återstår bara att önska er lycka till då Olle!
-Tack så mycket!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

One thought on “Liss om tiden just nu: -Alla spelar lika tråkigt!

  • 10 april, 2021 kl. 10:36
    Permalänk

    Jag håller med dig jag har inte heller kunnat släppa torsdagsmatchen som dom skulle vunnit, men det är bra att Olle och förhoppningsvis alla dom andra gubbarna i laget kunnat göra det och ser framåt. Men ikväll är det upp till bevis, förlust ikväll då tar nog resan slut ”redan” i semifinalen. Men jag tror att ikväll är alla påkopplade från start och att dom snäpper upp effektiviteten och Steen kan inte klara av att leka landslagsmålvakt flera matcher i rad.
    UT OCH KÖR ÖVER BIK IKVÄLL !

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: