Lindskoug till Södertälje?

Sedan Kevin Lindskoug fick beskedet att han inte blir kvar i Björklöven har intresset vart han ska hamna varit ganska stort. Nu lutar det åt att det kan bli till nykomlingen Södertälje SK.
Johan Löf / AXELLÖF

Kevin Lindskoug länkas ihop med Södertälje SK till den kommande säsongen. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR

Under helgen fick vi uppgifter att Kevin, efter att ha nobbat såväl Almtuna IS som Mora IK, är intressant för tre hockeyallsvenska klubbar. Utöver just Södertälje SK, som även MrMadhawk i förmiddags skrev om, handlar det även om AIK och Modo.

Att Södertälje visat intresse är förstås logiskt. Kevin spelade kanske sin bästa hockey i karriären under Mats Waltins ledning och skulle säkert få en rejäl push tillbaka till det vi vet att Kevin kan prestera.

När det gäller AIK skulle han i så fall få konkurrera med Gustaf Lindvall, som har kontrakt över den kommande säsongen, om förstaspaden. Det skulle i så fall också innebära att Robin Rahm får lämna klubben.

I Modos fall så står man med en målvakt under kontrakt i Jonathan Bjurö, då Adam Reideborn väntas lämna. De uppgifter som säger att han är klar för Djurgården är motstridiga de vi har, då Djurgården vill ha en bättre målvakt som på riktigt kan konkurrera med Mikael Tellqvist. Det är inte heller aktuellt med spel i Björklöven för Reiderborn enligt våra uppgifter.

Som liten bubblare i Kevins fall finns också VIK Västerås HK, men där beror det ju förstås hur deras rekonstruktion faller ut.

Dock han vi nog alla skriva under på att Södertälje ligger bäst till för att få Kevins underskrift, då han där med största säkerhet skulle lägga rabarber på förstaspaden och vi som känner till Kevin vet att han vill spela så mycket det bara går.

19 thoughts on “Lindskoug till Södertälje?

 • 3 april, 2016 kl. 13:05
  Permalänk

  Grattis Kevin, du förtjänar att komma till en klubb som värderar det du faktiskt uträttar. Jag skäms när Lövare beskriver din situation som ”en rejäl push tillbaka till det vi vet Kevin kan prestera”.

  Vad då ”kan”? Du presterade precis det man kan förvänta sig att en otroligt bra målvakt ska prestera. Det är inte ditt fel att Löven består av ett gäng sirapsåkande nobodies utan vare sig talang eller vinnarskalle.

  Jag tackar ödmjukast för det du gjorde för oss och hoppas att du spelar i gröngult någon gång i framtiden! Lycka till!

  Svar
 • 3 april, 2016 kl. 13:27
  Permalänk

  Kul för Kevin att han har så många alternativ. Tråkigt att inte Löven är ett av dom.

  Jag har förgäves försökt hitta två stycken målvakter utan vinnarskalle, men som är extremt duktiga på att vara ensam mot 1-3 motståndare i frilägen sådär 8-9 gånger/match Straffspecialister men helst extremt ojämna i prestationen. Jag har inte hittat några än, men någon därute kanske har lite info om sådana finns? Då vi ska spela så offensivt att vi borde skrota backar helt och köra på 5 forwards, kanske det är lika bra att skippa målvakt iår och klämma in åtminstone en offensiv back mellan stolparna? (mest för att vi faktiskt redan har tre backar) Dom kan ta en period var?

  Svar
  • 3 april, 2016 kl. 13:32
   Permalänk

   Så länge vi inte presterar en bra målvaktstränare (vilket inte växer på träd), så lär inte många målvakter av klass vilja komma hit. Oerhört viktig bit i dagens hockey. Där måste Lövens prio nr 1 ligga.

   Svar
  • 3 april, 2016 kl. 13:38
   Permalänk

   Givetvis ironiskt skrivet. Men som jag skrev inför säsongen är målvakten en oerhört viktig post. Laget måste byggas bakifrån. Då ledningen är densamma får vi hoppas att rollerna accepteras och utförs bättre iår.

   Svar
   • 3 april, 2016 kl. 13:47
    Permalänk

    Jo, det förstod jag. 😉 Frågan är bara hur man ska lösa frågan? Att hitta Manko inifrån organisationen var ett fynd, men oroar att man återigen söker inom organisationen. Ska vi ta ett kliv måste vi ha kvalitativa ledare på varje post. Finns det ytterligare en målvaktstränare av Mankos rang inom klubben? Samtidigt växer verkligen inte bra målvaktstränare på träd. Jäkligt svårt läge just nu.

    Svar
    • 3 april, 2016 kl. 14:15
     Permalänk

     Göte Wälitalo är utbildad, erfaren och finns i närheten, dessutom fortfarande ett aktat namn inom målvaktsvärlden!

     Svar
 • 3 april, 2016 kl. 13:30
  Permalänk

  Vi slipper klubbens isärklass bästa spelare till någon av våra seriekonkurrenter och behåller tidernas sämsta och mest tafatta tränare. GRATTIS SÅ JÄVLA MYCKET.

  Svar
  • 3 april, 2016 kl. 14:23
   Permalänk

   Dina inlägg har tidigare alltid varit positiva och utstrålat kärlek till klubben, men nu osar de mest skit! Det får väl räcka snart va? Ni som gnäller o klagar: Ni tillför mycket mer genom positivitet! Påverka det ni kan, sluta älta, gå vidare, se framåt och stötta laget. Det är fortfarande Björklöven, oavsett vilka som fattar beslut, sitter i styrelsen, spelar i laget eller tränar killarna! Vårat lag, Björklöven!

   Svar
 • 3 april, 2016 kl. 14:18
  Permalänk

  Ett stort Grattis till SSK och avancemanget till Allsvenskan.
  Laget kommer säkerligen bli ett ännu större metropol för spelare som har spelat för Waltin under ”löventiden”och blivit ratade av TJ.
  Kevin är en av dessa,säkerligen.
  Bra för dem,självklart vill man spela för en tränare som tror på en och som gör att man utvecklas.
  Jag sörjer fortfarande Waltin och Grönbergs sorti från vår kära klubb.
  Nu är det som det är,bara att bita ihop under en säsong till och hoppas på en bättre säsong än den förra.

  Svar
 • 3 april, 2016 kl. 14:25
  Permalänk

  Sinnesjukt är ordet! Hur fan kunde Dalle skeppa Kevin!

  Svar
 • 3 april, 2016 kl. 15:33
  Permalänk

  Det har ju påståtts att Kevin är så omöjlig att ha att göra med, och det även förra säsongen när Waltin var tränare. I min värld så skulle knappast Waltin vara intresserad av Kevin nu ifall han är så omöjlig. Jag hoppas såklart att vi kommer få 2 bra målvakter, men blir målvaktssidan en flopp kommande säsong så lär detta beslut förfölja Dalle rejält.

  Svar
 • 3 april, 2016 kl. 16:16
  Permalänk

  Undrar hur mycket det spelade in att Kevin faktiskt var urusel på straffar…..Löven förlorade många poäng där……

  Svar
  • 3 april, 2016 kl. 16:47
   Permalänk

   fast samtidigt så var ingen av lövens skyttar bra. ibland gjorde man inget mål på 3 försök…. Så det kan inte vara kevins fel. Sen för att nå till straffar måste det bli lika. Då var det nästa enbart för att löven med hjälp av kevin höll undan och inte för att man jaga i kapp i slutminuten. För ingen av gångerna vad jag minns när man tog målvakten så gjorde man mål.

   Svar
 • 3 april, 2016 kl. 17:46
  Permalänk

  Kevin är bra inget snack om det men av någon/olika anledningar så kommer han inte spela i Löven nästa säsong. Vad det beror på vet bara de inblandade. Acceptera det eller byt lag vettja ni som häcklar Tommy och Daniel, här gör ni ingen nytta. Stefan Kil, varför inte välja SSK i forts?
  Lycka till Kevin!!

  Svar
  • 3 april, 2016 kl. 18:38
   Permalänk

   Ifall man inte accepterar samma saker som dig, så ska dessa fans byta lag? Trevlig inställning du har. Du får nog lära dig att människor har olika åsikter. Ett gott råd bara. 😉

   Svar
   • 3 april, 2016 kl. 22:59
    Permalänk

    Visst, man kan absolut ha delade åsikter, får man acceptera bara men att bara spy galla över tränare och sportchef är mer själp än hjälp vilket inte jag anser att ett riktigt fan skall göra, tror även jag att du tycker. Sen att byta lag var väl och ta i kanske.

    Svar
 • 3 april, 2016 kl. 18:00
  Permalänk

  Om jag skulle få gissa kan Kevins ersättare bli en av dessa.
  Det gemensamma är att alla har spelat under TJ i Brynäs.
  – Robin Rahm spelade i AIK under säsongen och har ett utgående kontrakt.
  Tveksamt om det blir förlängt.

  -20 årige Jonas Johansson spelade i Almtuna under säsongen,dock under ett lån från Brynäs.
  Inte omöjligt att han hamnar i Löven som en målvakt av två.

  -Joel Gistedt spelade som bekant i Karlskoga men var tvåa bakom Emil Kruse under slutspelserien,Kruse som också har kontrakt under kommande säsong i Karlskoga,var den bättre målvakten under slutet av säsongen.
  Ingen gissning att han kommer att röra på sig tror jag..

  Vad tror ni om dessa gissningar?

  Svar
  • 3 april, 2016 kl. 18:02
   Permalänk

   Kruse var alltså den bättre mellan honom och Gistedt…skrev lite oklart..:)

   Svar
  • 4 april, 2016 kl. 10:18
   Permalänk

   Robin Rahm är en medioker målvakt som suttit avstängd för doping… Nej tack!

   Jonas Johansson, visst, som en av två målvakter under premissen att målvakt nummer två är av mycket god kvalitet.

   Joel Gistedt, jag hoppas du skämtar?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: