Lindquist till sist presenterad

Under dagen ett PM från Björklöven då man nu till sist valde att presentera forwarden David Lindquist från Piteå Hockey. David har under säsongen noterats för 42 matcher (11+43, 32 min samt +17) med Piteå Hockey. Kontraktet gäller över två säsonger dvs. tom. 17/18.

Enligt hemsidan beskriver sportchef Daniel Johansson David på följande sätt: – David Lindquist är en teknisk spelare med bra speluppfattning som gärna sätter upp sina lagkamrater till fina lägen. Han är en bra skridskoåkare som gärna utmanar sin motståndare.

Dalle fortsätter: – Om han fortsätter sin utvecklingskurva så har han alla möjligheter att fortsätta producera poäng även i Hockeyallsvenskan.

Det här innebär att spelartruppen just nu ser ut enligt följande:

Målvakter
#? Adam Werner
#? Niklas Lundström

Backar
#4 Jonas Emmerdahl
#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson
#42 Emil Wikström (17/18)
#57 Stefan Andersson (17/18)
#? Jacob Andersson (17/18)
#? Christian Bull
#? Niklas Pavel

Forwards
#6 Kim Karlsson
#10 Jesper Thörnberg
#15 Pär Edblom
#21 Fredrik Hetta
#22 Nicklas Johansson (17/18)
#28 Lucas Sandström
#74 Stefan Öhman
#? Joakim Högberg
#? Marcus ”Messy” Jonsson
#? Axel Ottoson (17/18)
#? David Lindquist (17/18)

* * *

Men hur går annars dina egna tankar kring nyförvärvet Lindquist och vilken eller vilka karaktärer eller namn vill du se på de sista platserna i vår offensiva uppställning? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

10 thoughts on “Lindquist till sist presenterad

 • 2 maj, 2016 kl. 19:43
  Permalänk

  Spännande nyförvärv. Nu tycker jag dock att det får räcka med nytt och spännande från div1. Jag ser gärna mer etablerade namn på de sista platserna.

  Forsell hade varit otroligt trevligt eller varför inte ge Trotter en plats? Nästa spelare som signas måste i min mening vara av deras kaliber i varje fall.

  Svar
 • 2 maj, 2016 kl. 19:44
  Permalänk

  Nu blir det bara spets resten:)

  Svar
 • 2 maj, 2016 kl. 19:55
  Permalänk

  Håller med m3p, några mer kända/etablerade namn hade känts bra. Forsell eller Trotter (eller båda) hade passat perfekt. Unga hungriga lirare från div1 i all ära men de förvandlas inte automatiskt till spelare av klass (allsvensk) när de flyttar in i *finrummet*.

  Svar
 • 2 maj, 2016 kl. 20:01
  Permalänk

  Tror och hoppas på Forssell och en transatlant. Backsidan måste också förstärkas. Vore som en dröm med en defensivt stark right-back som kan panga direktskott och sedan en förlängning på Bengtsson. Som det är just nu så är backsidan för ojämn. Det måste in två bra backar.

  Svar
 • 2 maj, 2016 kl. 20:44
  Permalänk

  Inga besked angående Hettas var eller inte vara?
  Går han så blir det ju lite dåligt med rightare. Inga fler div1:are. Han Jordan Hickmott kanske vore något, Hästen har ju lite känsla för importer?

  Skulle kanske vara mer orolig utan nya GM borde ju finnas några lån att tillgå där nör när Asplöven åkt ut, om inte det har skurit sig med Ost?

  Nu var ju GM absolut nödvändigt.
  Men det suger ju musten ur spelarbudgeten. Förmodligen kostar han som 2 riktigt bra forwards.
  Måste ju se över ledarkostnaderna. Räkneexempel: Gm+Hc+Ac+Sc = ca 260k per månad + soc.avg = ca 4 miljoner per år. Skulle satsa på att få in billiga lösningar nästa säsong när det finns en lekledare i form av GM. Sen skulle ju björklöven äga spelsystemet Inte tränaren. Då borde det vara bortkastad med en dyr lösning och istället satsa på någon som kan motivera och få spelare att spela över sin förmåga.

  Svar
 • 2 maj, 2016 kl. 20:49
  Permalänk

  Är det bara jag som känner en viss oro när det gäller centrarna? Vi har alltså David Lindquist som är ett oskrivet kort på allsvensk nivå. Stefan Öhman som gick bakåt rätt rejält den här säsongen, och ärligt talat var tämligen blek offensivt. Kan han verkligen, 40 år gammal, hitta tillbaks till den klass han haft? Edblom gjorde absolut en del bra insatser denna säsong, men enligt min personliga uppfattning så var han även rätt kass i ganska många matcher. Och nu är det främst offensiven jag syftar på. Blir han jämnare kommande säsong? Och till sist Kim Karlsson, vad är det för status på honom? Vi har ju redan 4 centrar, och ingen av dessa lär väl vilja sitta en massa på läktaren eller bänken. Finns det ens plats för ytterligare en center ifall man inte gör sig av med Edblom, Kim eller Öhman? Det känns som att vi verkligen skulle behöva Forssell eller någon av liknande klass.

  Svar
  • 2 maj, 2016 kl. 22:53
   Permalänk

   Edblom bör man väl ändå försöka låna ut?

   Svar
 • 2 maj, 2016 kl. 23:11
  Permalänk

  Håller med om att ett par etablerade nyförvärv hade känts bra men jag personligen vill inte se Forsell i den vackraste tröjan i världen igen.
  Jag älskar rivaliteten mellan lagen o många inklusive jag var otroligt ledsen när Erik skrev på för Saik. Med andra ord så har han redan gjort den förbjudna övergången och fine, livet går vidare. Men sen att komma hem o bli emottagen med ett kramkalas, nej nej nej! Inte härifrån i alla fall.
  Detta är min åsikt men jag respekterar alla andra som tycker annorlunda

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 06:02
  Permalänk

  Jag tackar inte NEJ till en spelare som har vunnit mer titlar än vad de flesta (kanske till och med alla) i dagens upplaga av Björklöven har vunnit.

  Visst blev jag också ledsen, men det där är glömt nu.
  Han var ju ändå ingen ur-Lövare som Erik Andersson var.
  Det sved desto mer när han ljög mig rätt upp i ögonen för att sedan skriva på för rivalen.
  Erik Forssell såg en chans att få mer betalt, så är det tyvärr i idrotten idag.
  Säger inte att det var rätt, men det var så & det är även så idag för en stor andel spelare.
  Du går till den klubben som betalar MEST.

  Svar
  • 3 maj, 2016 kl. 07:42
   Permalänk

   Nja du går till den klubb som kan erbjuda bäst utveckling. Med en högre serie kommer bättre betalt. Forsell kommer att välkomnas när han kommer

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: