Leksand eller Oskarshamn?

På tisdag börjar den HockeyAllsvenska finalen, vi vet att Löven blir det ena laget och efter kvällens avslutande vet vi om MODO eller Timrå blir motståndaren.

Foto: Lucas Norlin

Segraren i den finalen ställs sedan mot lag 14 i SHL i ett Direktkval över sju ronder om en plats i SHL säsongen 20/21.

Efter gårdagens omgång i SHL nu helt klart att både Leksand och Oskarshamn tvingas kvala för att hålla sig kvar i ligan. Med tre omgångar kvar är förutsättningarna enligt detta:

13 Leksand 49 m, 45 p samt – 51 mål.
14 Oskarsh. 49 m, 41 p samt – 68 mål.

Återstående program?

Leksand: Brynäs (b), Örebro (b) och HV71 (h)

Oskarshamn: Rögle (h), Brynäs (h) och Linköping (b).

Möjligen lite onödigt eller svårt att spekulera, men Oskarshamn har alltså två hemmamatcher mot Leksands enda. Samtidigt har Leksand bättre form och sett till försprånget är det väl ändå det mesta som talar för att det blir Oskarshamn som segraren i den HockeyAllsvenska finalen får möta.

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

6 thoughts on “Leksand eller Oskarshamn?

 • 6 mars, 2020 kl. 15:00
  Permalänk

  Finns större problem. Babyface Holm är en av de som skall drömma. Hans sociala kompetens att kommunicera rymma i en tändsticksask. Skrämmande.

  Svar
 • 6 mars, 2020 kl. 15:07
  Permalänk

  Man ska passera MODO först innan man börjar spekulera, men min tanke är att Leksand är roligare än Oskarshamn.

  Svar
 • 6 mars, 2020 kl. 15:11
  Permalänk

  Tar nog hellre Oskarshamn. En sak som förundrar. Varför har ett lag som kommer sist i serien hemmaplansfördel mot ett lag som vunnit sin serie?

  Svar
  • 6 mars, 2020 kl. 16:15
   Permalänk

   Därför att man har spelat i en högre serie och dessutom har SHL bakom sig och bestämt detta,de styr och ställer i Hockeysverige som passar dem bäst.

   Svar
   • 6 mars, 2020 kl. 19:40
    Permalänk

    Oskarshamn alla dagar i veckan. Vi har en historia förlora viktiga matcher mot Lyxfällan IF. Dessutom har vi sportchefen som byggt upp IKOs framgång. Han borde har bra koll på dom få spelare som är kvar och spelsystem mm.

    Men först ska vi ta oss dit.

    Svar
 • 7 mars, 2020 kl. 08:31
  Permalänk

  Svårt att säga. Leksand är ett bättre lag på papperet och har varit bättre på sistone. Samtidigt tror jag att de passar Löven. Oskarshamn är mentalt mer förberedda för detta och vi hade svårt för dem förra säsongen. Trots att de kommer från SHL så är de inställda på att vara underdogs och spelar i samma rus som förra året. De spelar för att gå upp, och inte för att inte åka ur.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: