Ledarsidan 20/21

Vi fortsätter att blicka framåt och uppåt, sedan får vi hoppas säsongen 20/21 blir av på ett någorlunda vanligt vis. Framöver blir det inga veckovisa uppdateringar av aktuellt truppläge, men i dag tänkte jag att vi efter forwards för en vecka sedan, kan kolla in ledarsidan mer specifikt.

Foto: Lucas Norlin

Aktuellt truppläge just nu sett till ledarsidan och en liten jämförelse med föregående säsong.

Team Manager
?

Sportchef
Per Kenttä 

Head coach
Hans Wallsson 

Ass. tränare
Robert Lahti 

Målvaktstränare
Markus Ekman Westman

Fystränare
Stefan Öhman 

Mental tränare
?

*

Sett till 19/20?

Team Manager
Jan-Ove Eklund

Sportchef
Per Kenttä

Head coach
Joakim Fagervall

Ass. tränare
Robert Kimby

Målvaktstränare
Markus Ekman Westman

Fystränare
Stefan Öhman

Mental tränare
?

*

Om vi först kollar in förra säsongens ledarsida kan vi konstatera en helt ny ledarduo, huruvida vi hade de mentala tränarna John Jansson och Stefan Holmström fanns kvar i organisationen på något sätt under förra säsongen har jag faktiskt inget svar på. Man pratade inför förra säsongen om att slimma organisationen och kapa kostnader, huruvida det påverkade samarbetet med den nämnda duon högst oklart.

Men då vi har kvar främst sportchef/GM Per Kenttä från förra säsongen borgar det oavsett ändå för kontinuitet, lägg därtill fystränare Stefan Öhman som under några säsonger drillat spelarna. Även om alla lag pratar om att ”vi har aldrig varit bättre tränade” etc. så är jag helt övertygad om att det faktiskt är så för Björklöven just nu, det har Stefan en väldigt stor del i. Genom bl.a. UPC har laget dessutom en väldigt fin anläggning att tillgå.

Men det känns verkligen som att den fysiska statusen höjts eftersom, hela tiden med en medveten strategi och att man även bibehåller den fysiska statusen under säsong och hela tiden kan bygga vidare därifrån man är kontra att hela tiden börja om varje vår som försäsongen drar i gång.

Fystränare Stefan Öhman Arkivfoto: Löven4Ever

Till sist blev även Steken kvar som målvaktstränare och även det viktigt sett till kontinuitet, även om man ännu inte presenterat en förlängning med J-O Ekulnd på posten som team manager tror jag vi slutligen även kommer en förlängning på den posten.

*

Fagervall/Kimby Foto: Lucas Norlin

Att vi då tappat Fagervall/Kimby, vad betyder det?

På något sätt var det nog dags med en förändring, Jocke fick genom det här avsluta med ett eget beslut och även om han kom hem igen till en ny och skräddarsydd roll som GM så hamnade han till sist i båset. Det är nog där han hör hemma och även trivs allra bäst.

Jag gillade kombon Fagervall/Kimby där Jockes lugn kombinerat med en engagerad och mer aktiv Kimby kändes som en bra match. Sedan är det alltid en risk med ledare utifrån med korta kontrakt som lämnar familjen hemma, fullt förståeligt att både klubben som ledaren i fråga vill känna lite på varandra men risken finns då alltid att samarbetet blir kortvarigt. Det går inte att komma i från.

*

Inför 20/21?

Utöver då kontinuitet genom Kenttä, Öhman, Steken och möjligen Eklund en helt ny coachduo i Hans Wallsson och Robert Lahti.

Att Kenttä lyckades landa Wallsson kändes som en klassisk bomb från Pers sida, det var en bomb som höres bra mycket längre än till norra Västerbotten. Men genom Hans ser jag värdefull erfarenhet och rutin från tiden med Marklunds, Wallsson ska dessutom vara bra på individuell utveckling samt inte minst en aktiv matchcoach.

Så jag ser väldigt mycket fram emot att se Wallsson i vårt, inte minst det här med att vara aktiv i sin coaching och kunna förändra en matchbild etc. är något jag verkligen saknat de senaste säsongerna.

Utöver Wallsson den klart yngre Lahti, likt med duon Fagervall/Kimby gillar jag här tänket med en äldre mentor och en kombo med en yngre och hungrig assisterande. Som jag förstått hur uppdelning mellan dem ska fördelas så är det forwards och det offensiva som ligger på Wallssons bord medans Lahti kommer ha backar och det defensiva spelet som sitt fokus.

Sedan är det ju ingen nackdel att duon har samma syn på hur hockeyn ska spelas som sportchef Per Kenttä, näe jag tycker det ser otroligt spännande ut. Sedan också lagomt långa kontrakt, hoppas och tror på ett långt och inte minst framgångsrikt samarbete med dessa ledare.

*

Förra veckan kollade vi in forwardssidan, i dag ledarna och då är det väl möjligen inte mer än rätt att vi kollar in våra nyförvärv under kommande vecka..

*

Hur går dina egna tankar sett till vår ledarsida? Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Ledarsidan 20/21

  • 3 augusti, 2020 kl. 09:07
    Permalänk

    Trots flera kanonförvärv på spelarfronten så är nog tränarna med Wallsson i huvudsak den jag är mest nöjd med. Kommer bli det som avgör att vi tar ytterligare ett rejält steg framåt. Kombon med att utbilda spelarna individuellt och att vara en riktigt skicklig matchcoach har jag saknat oerhört. Så jävla spännande.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: