LB´s tankar

Ja, The Sandwich rubrik var väl klart klatschigare, men här kommer kort och gott mina tankar. Nå, vart ska man börja i detta då? Först och främst sa The S att Björklöven ÄR ett gift och vem beskriver det bättre än Thåström i låten Ännu mera gift?

Roland Karlsson säger i intervjun på hemsidan i samband med att Håkan Wirtalas namn nämns att man alltid måste ha en plan B. Alltså bör ju Jens Hellgren på något plan ha varit klubbens förstaval, något märkligt kan man kanske  tycka, efter hans oförmåga att lyfta en till synes strak trupp. Att man sedan vänder sig till den tilltänkta juniortränaren kan man väl också ägna någon tanke åt, men det är klubbens val och Håkan är vad jag förstått så utbildad en tränare kan bli. Han är dock relativt oprövad, men alla är vi ungar i början, eller hur? Vidare kanske valet inte känns kanske så där jättespännande, men se vad Jonas Rönnqvist gjort på endast ett par säsonger? Jag ger i alla fall Håkan mitt fulla stöd.

Klubben i sig då? Ja, inriktningen tar alltså en ny vändning. För bara en halv annan säsong sedan fanns en affärsplan mot klart högre höjder i relativt rask takt. Inte för att jag tog den på speciellt stort allvar, jag menar, som luttrad lövensupporter har vi hört den visan mången gånger. Ingen glömmer väl exempelvis plastkassen nedan?

Nu ska vi alltså köra mer hemkört och det brukar fungera så länge den är rätt tillverkad med rätt ingredienser. Snabbt förstår man att de som finns i juniorlagen idag inte står för kvalité som borgar för allsvensk spel de närmaste säsongerna,med några få undantag.

Håkan pratar om att försöka locka hem de exlöv som finns spridda runt om i landet och visst känns det kul, men vem lämnar en bättre tillvaro för spel i norra ettan med Löven? Det finns bevisligen stora Lövenhjärtan bland de forna lövenspelarna, men han får sannerligen inget lätt jobb. Samtidigt känns det skönt att man försöker släppa tankar på omedelbart avancemang, men samtidigt inte lägger sig platt på rygg. Johan Engmans arbete att se och lära hur andra klubbar gjort i samma läge borgar också för en bra uppbyggnad av föreningen. Att sen Bertil Hammarstedt kanske blir kvar ser jag som mycket positivt. Skönt att man börjar se till kontinuiteten.

I gårdagens VK hade man en genomgång av spelarnas inställning inför framtiden och självklart stänger ingen en dörr för en fortsättning i den gröngula tröjan. Konstigt vore väl annars, varför bränna sina broar? Alla spelare är givetvis intresserade att spela till rätt ersättning och vill förståss spela så högt upp i seriesystemet som det bara är möjligt. Med andra ord där de spelar där de får bäst betalt, så det som sas igår kan vi alltså ta med en nypa salt. Sen är det ju också så att alla inte kan vara kvar om vi ska göra en fräsch nystart med lokal prägel. Vi kommer därför att spåna på varsin tänkbar trupp som kommer att publiceras under helgen.

0 thoughts on “LB´s tankar

 • 25 mars, 2011 kl. 10:44
  Permalänk

  Dom jag vill ha kvar är Vikström, Wikström, Bergmark, Wallmark, Waldehagen, Lindlöf, Karlsson,Johansson,Andersson, Törnqvist,Wälitalo. Och Dom Ex Lövare jag vill ska återvända är Matuskin, Lundberg, Ledin, Jonsson Tobbe L

  Svar
 • 27 mars, 2011 kl. 11:19
  Permalänk

  Håller med dig Daniel om namnen som bör vara kvar,en bra stomme,tycker att George Halkidis bör få vara kvar en säsong till,han visar kvalite och har varit en av de bästa spelarna iår.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: