Lavander frontar vårt V75-system

Det kom ju en kommentar från Oscar ifall det möjligen är Johan Edlund som är en av de travexperter vi kommer ta hjälp av att sätta ihop lördagens travsystem. Frågan ställdes visserligen till Edlund i ett tidigt skede men han vänligt men bestämt tackat nej då han i samråd med sin chef valt att stå utanför.

Kan finnas en risk att det blir en större grej än vad det är ifall han som reporter/journalist bidrar i insamlingen eller hjälper oss med travet.

Vi kan däremot i dag mycket stolta och glada meddela att vi bl.a. kommer få och ta hjälp av f.d. gröngula spelaren Mats Lavander som därmed blir lite av ansiktet utåt för vårt system.

*

Vi tog ett snack med Mats då han gett tummen upp för att vara behjälplig med systemet även om han tyvärr inte kan se loppen på plats. Under intervjun bl.a. lite grann kring hans travintresse, tränarambitioner men även vad han tror om kommande säsong för vårt Björklöven.

Hur stort är ditt intresse för spel & dobbel egentligen? – Ja, alltså det varierar. Travet är det enda jag spelar kontinuerligt då jag är med i en travgrupp som spelar varje V75-omgång.

Förr fanns det ju mängder av spelexperter och det spelades väl rätt friskt i hockeylagen men hur är det egentligen nuförtiden? – Måste säga att trav och hockey går hand i hand på ett något skruvat sätt. Där jag har spelat har det i regel funnits 5-10 st. killar som varit travintresserade. En del väldigt inbitna och andra lite mindre såklart.

Du kan tyvärr inte vara på plats vid V75 i helgen pga. av tränarutbildning. Kan du berätta mer om den. – Ja, tyvärr så missar jag helgens travfest nere i underbara Umeå. Ska gå en utbildning som heter Träningslära 1 och den pågår under hela helgen. Jag tror vi är ca 20 st. killar och tjejer som är där i helgen. Känns roligt om än jag i ärlighetens namn gjort den en annan helg än just denna!

Det kan jag tänka mig, men vad är dina ambitioner med tränarskapet? – Ha, ha, ha.. Jag trodde vi skulle snacka trav! Alltså jag har fortfarande ett stort hockeyintresse och det är inte omöjligt att jag hoppar på något tränarjobb i framtiden. I dagsläget är det dock inget klart men att gå ett par utbildningar är alltid bra att ha i ryggsäcken.

Nä, här är det vitt och brett och ett par utbildningar gör ju inte ryggsäcken särskilt tung heller. Vi tyckte nog redan under din skadeperiod att du borde klivit in i Löven i någon form av tränarroll? Var det aldrig aktuellt? – Det var roligt att höra men nej, det var aldrig aktuellt.

Tillbaka till travet då, vad är det som är så intressant med det? – Mitt travintresse väcktes ganska sent men det jag gillar med trav är dels dom fina hästarna samt taktiken och spänningsmomentet. Att det minst betrodda ekipaget faktiskt kan vinna känns lite unikt i sportsammanhang. Ofta är stämningen runt travbanorna dessutom fantastisk vilket gör allting till en rolig upplevelse.

Har du någon favorithäst eller kusk du gillar lite extra? – Favorithästen heter ”Alvena Take It” och favoritkusken är Örjan Kihlström.

Då är vi helt överens om Kihlström i alla fall och avslutningsvis dina tankar om Björklövens lagbygge just nu?

– Jag tycker det ser riktigt bra ut. Nu får Fagge och Jägarn vara med från start vilket ger den stabilitet laget och föreningen behöver. Adam Werner utvecklas fortfarande och kan bli hur bra som helst. På spelarsidan har dom fått behålla en bra stomme och att t.ex. Emmerdahl och kung Puukka blev kvar är jätteviktigt för defensiven. Steffe Andersson ovärderlig. Simon Åkerström är ett spännande namn som har väldigt hög potential. Han tror jag mycket på.

Hemvändande Hutch ett klart plustecken. Samt ”nysigningen” av artisten Kongo-Kim fantastisk. Fredric Andersson ett annat riktigt bra förvärv.
David Lindquist kommer förhoppningsvis ta ännu ett kliv vilket i så fall kommer göra honom till seriens kanske bästa spelare. Murphy grymt bra spelare. Messy chefar på.

Mats iaf helt klart positivt till bygget, får han helt rätt kan det bli en riktigt rolig säsong för Löven om allt stämmer!

* * *

Sedan vill vi återigen påminna om vår insamling till ett trav-system till helgens V75 på Umåker och visst vore det roligt om vi kunde spetsa till insamlingen till supporterspelaren rätt rejält? I skrivande stund (kl. 19:07) är ca 2 300 kr insamlade och mer hoppas vi att det ska bli. Vore väl kul för er som åker dit att ha en gröngul ”Lövenrad att följa” utöver ert eget spel? HÄR hittar du all info om hur du bidrar till vårt V75-system.

Klicka på bilden för att ta dig direkt till insamlingen Supporterspelaren 17/18.

2 thoughts on “Lavander frontar vårt V75-system

 • 20 april, 2017 kl. 20:25
  Permalänk

  Lavander är otroligt mycket positivare till lagbygget än skribenterna på forumet.
  Hoppas att Lavander kan mer hockey än de som skriver på forumet.

  Svar
 • 21 april, 2017 kl. 19:40
  Permalänk

  Tipset jag har är att spela fler system.
  Ett huvudsystem och några tokchansningar. Några 128 raders med 2 i varje lopp eller dubbla antalet kuponger med 1 spik. Bara fantasin sätter gränser. Det kan är väl minst 6 siffror man siktar på?

  Lycka till!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: