Lappskoj(s)!

Ni som gjort lumpen kommer kanske ihåg den där burken med någon form av märklig sörja i som skulle värmas och som med fördel eller bara növändigtvis skulle åtnjutas i busken. Då var det inte så trevligt, tror inte Lulä hade så skoj i kväll heller ens i närheten som vi hade roligt med Lappen.

Visserligen torskade vi skotten med rätt klara 16-41 och ifall inte vikarierande målvakten Jimmy Lundberg stått på huvudet i kväll, vilken nice målvakt alltså, försvaret varit så tight och effektivt ända fram till sista forward som gång efter annan täckte skott hade utgången blivit en annan. Vi ska ärligt säga att bra många skott blockerades på vägen så nog var det mer spel i en zon än den andra alltid. Fast samtidigt var många av skotten utifrån och det kändes som att Jimmy hade bra koll, i jämförelse med många av dagens STORA målvakter framstår Wälitalo/Lundberg som småpojkar. Men båda är sanlöst kvicka och med otroliga reflexer inte bara motar de puckar utan nyper de flesta redan på första försöket.

Men killarna imponerar än en gång och efter urladdningen mot Skellefteå var jag rädd att tanken skulle vara tom, men med nytt bränsle och samma lugn och kyla spelade laget återigen mycket mycket bra. Nu skiljer det två divisioner mellan lagen och Lövens trupp kanske motsvarar vad en Abbot kostar, men matcherna avgörs inte alltid där utan på isen. Motivation slår… är en uttjatad klyscha, men i den här matchen såg det ut som Lulä mer än gärna ville, men det gick inte utan unga Löven visade återigen upp ett stort hjärta, klokt och metodiskt spel och det var inte många gånger man i panik rensade trots att Luleå under Rönnqvists ledning stundtals checkar sanslöst hårt.

Kommer en utförligare analys under kvällen. 2-0 alltså och målskyttar var Lindgren och Molin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: