Lappskoj(s)! (Uppdaterad)

Inledningen på förra inlägget blev lite rörigt och hade väldigt lite med hockey och Löven att göra, men jag tycker fortfarande det var skojigt att vi gav lappen på tafsen via 2-0. Med tanke på att Luleå vann sin första match i hockeyfestivalen och kom med näst intill ordinarie manskap vill man så klart inte förlora och komma hemkrypande till kåtan och förklara för tanten hur det kunde gå som det gick när man fick torsk mot Löven med 2-0.

Löven gör alltså återigen en mycket bra match, även om puckinnehavet var rätt ojämt och laget fick till stor del ägna sig åt försvarsspel. Men man gör det på ett bra sätt, är kompakta och tighta runt kassen och försöker kontraslå när tillfälle ges. Sedan är det roligt att se vilja, energi och stort hjärta. Spelarna kastar sig med huvudet föra för att käka puck trots att det är försäsong och bara två dagar till kräftkalas. Inte så kul ifall det bara är sugrör som gäller då! Men även om killarna nu inte hade trissan så ofta som de ville så behölls lugnet och laget drabbades mycket sällan av panik trots att Luleå checkade som bålgetingar långa stunder. De gånger vi hade pucken så försökte vi verkligen lira oss ut och det var med ett stort leende och frusna händer man cyklade hemåt.

3 killar som måste nämnas trots att det är kollektivet och laget som gör det;

Jimmy Lundberg – Vilken Nice målvakt alltså!

Oscar Molin – Hoppas alla förstår nu varför han skulle hem?

Hampus Larsson – Lika självklart som Oscar, trots en mörkare färg på tröjan i fjol.

+ + +

Molin gör alltså ett liknande mål i afton som mot Skellefteå senast, några kvicka skär och avancerar från blå och vips sitter pucken distinkt i nättaket. Visst har vi haft backar som kunnat skjuta, men då har det varit slagskott och med en anläggningstid på bortåt 30 sekunder. Oscar nyper ju direkt och med snabba handledare hoppas jag hann fortsätter hänga puckar under säsongen. Sedan vet jag inte om det är för de offensiva kvalitéerna han värvats, han känns bara otroligt stabil, mycket placeringssäker, vass på rören och dessutom bra tjenis med pucken… han imponerar oerhört.

Apropå imponerad så har Holmlund haft ett inlägg om Löven efter kvällens match,

"Det är länge sedan jag var så glad när jag åkte från en match då jag tycker att det fanns både ett spel, en spelglädje och vilja. Unga spelare på isen gör att det kan finnas en framtid om de sköter korten och utvecklas. Jag kan rekomendera att gå och se dem mot MoDo på fredag och gärna avsluta med en kräftskiva om det finns biljetter kvar."

Den buttre Holmlund har inte Löven lyckats charma de senate åren, så när t.o.m. Lennart är road och imponerad förstår ni som inte var där var ni missade. Apropå missa undrar man ju hur publiken lottas fram under festivalen, den som kan förklara hur det bara var 300 fler förra matchen kan väl räcka upp handen och lägga en kommentar.

0 thoughts on “Lappskoj(s)! (Uppdaterad)

 • 19 augusti, 2010 kl. 01:56
  Permalänk

  Kunde inte se matchen idag. Tyvärr måste jag säga, killarna verkar visa hjärta som tusan och imponerar med tanke på att man bara har 3 hela kedjor. Man spelar verkligen för varandra. Hellgren och Molin, kanske främst Hellgren gör ju ett fantastiskt jobb med laget. Han värvar in spelare som passar in i bygget. Nu missade jag ju matchen, så jag undrar om det finns någon highlights från matchen? Västerbottensnytt visade då inget från matchen.

  Svar
 • 19 augusti, 2010 kl. 13:13
  Permalänk

  Svar till Jimmy (2010-08-19 01:56)
  Synd att du missade matchen Jimmy, jag har faktiskt ingen aning i fall det finns highlights från matchen någonstans… men det känns rätt tveksamt.

  Vad gäller bygget känns det både välbyggt och rätt spännande, vi har en kapabel målvakt, stabila och spelande försvarare och därtill en hårt arbetande och samtidigt lirande offensiv. Sedan har Hellegren ännu inte dammat av Bergmark som garanterat blir en tillgång när han är i form och det vankas viktigare matcher. Utöver Bergmark ska Joni in i laget och kan vi dessutom få in en eller två forwards känns det mycket bra. Jag tror vi kommer få kul!

  Svar
 • 19 augusti, 2010 kl. 17:18
  Permalänk

  Ja nog kan det bli roligt alltid. Svårt att dra några alltför långtgående slutsatser redan, men alla har väl redan börjat drömma om en kvalserie med sundsvall 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: