Långväga reflektioner efter Pantern

Igår tog säsongen slut och vi är nog många som är glada för det. Här kommer fler reflektioner.

Som många vet är två tredjedelar just i Thailand på semester. Det hindrade oss dock inte att göra ett rejält försök att se matchen som alltså startade 01.00 lokal tid. Tyvärr var internet på vårt hotell mer än lovligt svajigt som kastade ut oss ur internet med ojämna mellanrum., vilket gjorde att den tilltänkta powernapen innan uteblev i jakten på bättre internet. När inget bättre gick att tillgå fick vi nöja oss med att se matchen i sekvenser. Vi kunde se fram till första PP och när vi åter tog oss in stod det 0-2. Sen kort paus för att inse att vi reducerat. Nytt break och åter efter 13.01 och då hade vi kvitterat. Några break till för att kunna se hela sista minuten.

Matchvyn mitt i natten.

En notering från den första perioden. Niklas Pavel ser ut som en rysk bandyspelare i sitt galler.

I den andra kunde vi se hyfsat mycket och faktiskt ET mål och vilket mål sen. Läcker framspelning av Simon Åkerström till Marcus Messy Jonsson som ÄNTLIGEN fick sätta säsongens första kasse. Han bjöd ju också på århundradets långsammaste fiol som att alla liksom skulle hinna se att han gjort mål även denna säsong.

Inte helt rättvist ledning så långt, men har vi lärt oss någit i vinter så är det att hockey inte alltid är just rättvis.

Sen missade vi även 4-2 pga av ett break men kunde se lagkapten Fredric Andersson sätta sitt tredje och lagets femte mål i tom kasse. Min fråga: Några kepsar på isen?

Vi kan konstatera att det är skönt att säsongen är över om en match. Visst, ett monumentalt misslyckade men blev ändå bättre än vi ett tag befarade. Vi nöjer oss där och konstaterar att klubben har en del att jobba med. Ska vi säga att klubben är nära att gå in i väggen och med erfarenhet av det så vet jag att med rätt folk och rätt beslut går det att ta sig tillbaka på banan.

Nu åter till poolen.

One thought on “Långväga reflektioner efter Pantern

 • 7 mars, 2019 kl. 19:19
  Permalänk

  Det största fiaskot i allsvenskan i år och i Lövens historia på många år tack vare Fagerwall. Han har i två år gjort någorlunda hyffsade hockeyspelare sämre tack vare en förlegad syn på ishockey och bristande kompetens. Sen vill karn vänta till efter säsongen innan han summerar varför. Finns det ingen moral i styrelsen för att avkräva honomen förklaring? Det är både styrelsen och lagledning skyldiga oss Lövens fans också. Så summera du Fagerwall både längeoch väl men inte i Lövens organisation tack. Du har gjort ditt. Tack för ingenting!
  Nu till framtiden. Finns den? Låt oss hoppas att nye sportchefen har modet att sparka hela lagledningen och hitta en ledare som vågar ställa krav. Men spelare då? Det finns spelare i laget som sitter på kontrakt som inte presterar och ,det finns de som förhoppningsvis under en ny ledning kan utvecklas. Problemet är att vi behöver många nya med större kompetens och inte många sådana vill spela i Löven. Skitsnacket att det inte funnits att värva är en djävla lögn. Sanningen är att dom sagt nej tack. Blir ytterligare en uppgift för nye sportchefen att bita i.

  Vad vill en gnällskalle ha då. Jag vill ha tillbaka mitt lag som hatar att förlora och ger allt för att det inte skall ske. Med alla medel. Dettaär ishockey och inte fia med knuff. Se hur tex Malmö och även lillebror går över gränsen för att vända när detgår emot. Har inte funnits i Löven i år. Låt mig ge ett exempel. I matchen mot Modo valde Wernblom att gå över gränsen. Han gjorde det för sitt lag. Vad gjorde Löven? Stoppade huvet i sanden och gick och gömde sig. Bedrövligt. Ingen stod upp för Cruseman. Hade varit värt ett matchstraff och ev avstängning men inte. Skamligt ta mig fan. Förespråkar inte våld men som sagt var. Vi skall spela ishockey och där skall känslor finnas med.

  Finliret och den utvecklande ishockeyn då? Jatack gärna men då måste vi ha ett spelsystem och spelare som klarar det. Har saknats på många händer i år. Varför? Därför att Fagerwall inte vethur ett sådant system ser ut och kan inte lära ut det. Se hur våra backar agerar. Blir nedtryckta i vår son och slår i panik den ena indianaren efter den andra. Den största säkerhetsrisken i hela serien har mest speltid. Ingen på läktaren begriper någonting. Ingen av Våramålvakter har inte gjort någon som är värt att nämnas. Håller inte. Grattis sportchefen. En uppgift till.

  Nu har jag gnällt färdigt. Men kan inte låta bli. Löven har varit mitt lag sedan 1976. Knappt missat en match. I med och motgång. Men nu lovar jag. Sitter Fagerwall och Jäger kvar nästa säsong är mitt förhållande till Löven slut. Inte en match till under den ledningen med mitt stöd från läktaren. Det är ett löfte.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: