Lånet #42 Emils Wikströms första match

I går mot AIK debuterade så inlånade #42 Emil Wikström i både HockeyAllsvenskan och då vårt gröngula Björklöven.

Bloggen synade debuten lite statistiskt.. det blev 18 byten och 10:32 i speltid, Emil bidrog i allra högsta grad i det fysiska spelet då han noterades för 25% av våra tacklingar. Den grenen vann vi för övrigt 8-3, i grenen blockade skott däremot 9-8 till gästande AIK.

Men Emil tog verkligen för sig och i vår rätt spelskickliga om än inte så aggressiva eller fysiska backsida vore Emil ett bra tillskott. Vi lyssnade därför med sportchef Dalle Johansson kring vad han tyckte om Emils debut och ifall han bidrog på det sätt Dalle hoppats på:

Med tanke på att han gör Hockeyallsvensk debut och kliver in i en match med mycket högt tempo så tycker jag att han gör en mycket bra match! Jag förväntade mig ett enkelt passningsspel och ett tufft och fysiskt spel utan puck och det tycker jag han bidrog med.

På frågan om #42 Wikström skulle kunna vara aktuell som den åttonde backen mer permanent eller ifall Dalle jobbar på andra spår blir svaret följande:

– Just nu tillhör Emil Piteå HC och det finns inga diskussioner om en övergång.

Bloggen ställde lite kompletterande frågor till sportchef Johansson och de samt svaren kommer på bloggen i morgon bitti.

* * *

Men vad tänker du kring Emils debut.. och är det möjligen så att det fattas lite kilon på backsidan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: