”Landets hetaste derby utan snack!”

Vissa menar att Djurgården och AIK är hett, en del menar att det bara är Leksands IF och Mora IK som utan för Stockholm skulle sälja ut Globen vid derby.

Här uppe i Västerbotten sitter vi rätt lugnt och tryggt och vet vilket derby som är det hetaste. Derbyt på försäsongen mot lillebror Marklund (Skellefteå AIK) var givetvis en av frågorna till vår Löven-ambassadör Johan Edlund.

Nu till intervjun med Johan:

Hej Johan, hur är läget?

– Hej, jo läget är bra. Har precis varit på SHLs upptaktsträff. Kul att träffa kollegor, spelare och ledare från SHL. Hockeyabstinensen känns.

Hemmapremiär mot VIK Västerås i morgon fredag, hur är känslan inför första matchen?

– Första matchen är ju speciell. För laget och för fansen. Hur kommer det att se ut? Stort pirr hos alla. Men också en glädje att serien äntligen drar igång. Spännande.

Har du följt med under silly season och vilken av de nya spelarna har du i så fall störst förväntningar på?

– Jo, jag har följt med. Alla nyförvärv är ju spännande och har förväntningar på sig. Pär Edblom är ju det mest namnkunniga och jag hoppas att han kan komma upp den nivån som han kan. Han blir viktig. Nordamerikanerna är ju också intressanta. Ofta blir dom flippar eller floppar-sällan något mellanting. Sen är jag nyfiken på hur Tommy Jonssons sätt att spela ishockey kommer funka. Det ser ut att vara en stor skillnad jämfört med förra säsongen.

Det är sant och torde väl ta lite tid.. Vi har ju blandat och gett under försäsongen rent spelmässigt, men inte många lag som fyller arenan första helgen i augusti va? Varför borde detta derby spelas i SHL och inte i augusti?

Därför att det är landets hetaste derby, utan snack. Så mycket känslor och tradition som ger hettan. Både på isen och mellan städerna i ett större perspektiv.

Vad har du för favoritspelare i årets trupp?
– Jag gillar Stefan Öhmans sätt att leda laget. Både på och utanför isen. Att alltid vara där. Att alltid vilja vara delaktig och göra skillnad. Inte den mest spektakuläre men vilket jobb han gör.
Sen Kevin Lindskougs målvaktsspel, såklart. Han är viktigaste spelaren, enskilt sett.
Och vem är favoriten genom alla tider?
– Oj, finns många. Patrik Sundström, Alexander Belyavskij och Tore Öqvist är tre kandidater. Som liten var jag också förtjust i Hasse Edlunds slagskott.. Alla unika på sitt sätt. Förutom bra på isen så är dom kanonkillar vid sidan om.
I fjol var vi ju egentligen tippade i botten och överraskade rätt rejält, till sist sexa och vi var ju inte långt ifrån ett direktkval mot SHL. Nu nämns vi som ett av topplagen och hur långt tror du vi kommer räcka denna säsong?
– Hmmmm, vet inte vad jag ska tro. Tycker det sett svajigt ut stundtals i träningsmatcherna men topp fyra är rimligt. Kan gå ännu bättre om allt klickar i. Bättre att ligga lågt än att sväva i väg.
Om och i så fall när tror du Björklöven återigen spelar i högsta serien?
– Hoppas på nästa säsong men rimligt är väl inom tre år.
..och hur slutar matchen i morgon?
– Blir ju en spännande värdemätare direkt. Jag tror att Green Devils och övriga hjälper till så jag gissar på 4-1.
Stort tack att du tog tid Johan!
– Tack själv. Och fortsätt med det goda jobbet med bloggen. Glöm inte att hälsa Umeå.
Klart vi inte gör.. Umeå? Johan hälsar..!

One thought on “”Landets hetaste derby utan snack!”

  • 10 september, 2015 kl. 18:07
    Permalänk

    Bara det citatet ”hasse Edlunds slagskott” , får ju rysningar =)

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: