Lån på G in?

Som bloggen varit inne på tidigare så kan Skellefteås Jacob Andersson vara på väg tillbaka till Björklöven. Det skulle då handla om ett lån.

Att Björklöven en längre tid sökt den åttonde backen är ingen hemlighet. När bloggen snackade med sportchef Daniel Johansson igår förklarade han att man har krokar ute men att inget är klart.

Norran går nu ut med att Jacob Andersson är aktuell på lån, något vi förmodar i så fall skulle innebära ett årslån. Jacob själv säger följande till Norran. – För min egen del försöker jag träna så hårt som möjligt för att ta en plats i AIK. Sedan är det ju inget snack om att konkurrensen är riktigt tuff. För egen del så vill jag förstås spela så mycket som möjligt. Om kopplingen till Börklöven säger han så här. – Jag är ju uppvuxen i Umeå och trivs där också.

Hur skulle du se på att bli utlånad?

– Vi får väl se hur det blir i AIK först. Men får jag inte speltid här är jag förstås öppen för att bli utlånad.

AIK:s GM, Lasse Johansson, säger så här:

– Det är tuff konkurrens på backssidan, men vi får se vad som händer.

***

Vi får helt enkelt avvakta och se vad som händer. Frågan är hur det här i så falla tas emot av våra fans? Hur tycker du som läsare?

 

13 thoughts on “Lån på G in?

 • 2 september, 2015 kl. 09:45
  Permalänk

  Lån är ett hån

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 09:48
  Permalänk

  Det är ju vår egen produkt klart han ska välkomnas

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 10:04
  Permalänk

  Kluven. Är absolut inte emot lån från Skellefteå, om det är för Lövens bästa. Men känns som att vi Jacob inte tillför den spets vi kanske skulle behöva. Vi ska spela med 6 backar. Med Tommy skadad har vi 6 och med Tommy har vi 7. Vem ska ställas över helt och vem ska sitta på bänken som 7:e back.

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 10:14
  Permalänk

  Kommer så klart finnas väldigt olika uppfattningar i supporterleden om hur smart det egentligen är att plocka in spelare på lån ”från norr”. Oavsett uppfattning är jag dock rätt säker på att ett sådant lån kommer skapa onödig irritation i allmänhet samt spänningar både mellan fans och i fansens relation till Björklövens A-lag och ledning i synnerhet. Känns lite onödigt sa Bull, särskilt efter den positiva inledningen av säsongen sa Bill.

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 10:18
  Permalänk

  Vad vi tycker syntes under träningsmatchen!

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 11:18
  Permalänk

  Egna produkter ska alltid välkomnas hem! Så länge dom bidrar med något!

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 11:18
  Permalänk

  Det är klart vi ska hjälpa Skellefteå med att ta in deras slentrianjuniorer för att få dem matchvarma så aporna kan dra nytta av det i framtiden och bli ännu bättre. Vi ställer ju upp för våra kära grannar! *ironi*

  Ett lån av Andersson är bara tänkt att gagna Skellefteå eftersom han här ska få speltid och göra alla ”misstag” som han sedan ska ha vuxit ifrån när han kör vidare i SHL.

  Jacob, har du en gång valt att spela i Skellefteå AIK har du gjort ditt val. Du kan stanna där.

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 11:20
  Permalänk

  Tror det kommer att bli irritation som vissa redan skrivit.
  Vill dock inte att det blir utbuningar av en spelare som ska spela med oss en säsong, som det blivit innan.
  Han är fostrad i vår klubb och enligt mig är han välkommen tillbaka.
  Många är rädda för att Löven ska bli ett farmarlag till äcklet men så länge vi ställer kraven har jag svårt att se att det kommer att hända.

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 11:26
  Permalänk

  Känns lika tråkigt att låna spelare från marklunds som måndagar på jobbet.
  Nä..hoppas löven inte gör det i vinter, hellre nåt annan lösning.

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 12:38
  Permalänk

  Egna produkter har förhoppningsvis större hjärta för löven än skellet så då tycker ja det är helt ok att låna. Hoppas han även vill va kvar till nästa säsong. Riktigt bra back.

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 13:15
  Permalänk

  Det finns 100 andra klubbar man kan låna av oavsett moderklubb.. Vi på läktaren är ryggraden i föreningen, vi står där och stöttar, sjunger i med och motgång. Vi har passion oavsett division.. Att låna från ärkerivalen är inget annat än ett slag under bältet på supporterklubben och vår verksamhet.

  Bevara rivaliteten mellan klubbarna istället för att sitta i knät och tacka å ta emot…. Vi förtjänar bättre..

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 14:17
  Permalänk

  Löve: ”Många är rädda för att Löven ska bli ett farmarlag till äcklet MEN SÅ LÄNGE VI STÄLLER KRAVEN har jag svårt att se att det kommer att hända.”

  Vi ställer kraven? Tror du ens själv på det?

  Skellefteå AIK äger våra rumpor. När en utlåning sker är det bara i tanke på klubben i den högre divisionens gagn. Tror du Skellefteå lånar ut fantastiska spelare till oss för att vara lite bussiga?

  Svar
  • 2 september, 2015 kl. 15:07
   Permalänk

   Kraven från löven är ju ändå att det inte ska vara några korttids lån, vilket man har gått ut med väldigt tydligt… eller har du missat det?
   Där av ställer man ett krav på de föreningar i högre ligor som vill låna ut spelare. Alla korttidslån faller bort, säsongslån eller inget.

   Kanske bara är jag men, jag tycker att det är ett tydligt krav.
   Sedan är det väl så att om man blir lite av ett farmar lag så kan laget från den högre ligan plocka spelare av oss när helst de behöver. Vilket jag inte tror Löven går med på.

   Vad vinner äcklen på detta lån? Jo en av deras spelare (som är löven produkt) får mer speltid på senior nivå än vad vad han skulle haft i SHL.
   Det är väl allt?
   Det är väl inte ens säkert att spelaren i fråga blir erbjuden nytt kontrakt efter säsongen heller? Och om det händer har vi en spelare som är lovande och som vi har bra koll på och om han duger, kan signa upp.
   Så där vinner ju vi lite med, sedan kanske han är så bra så de behåller honom efter säsongen det vet man ju aldrig, men då har vi ju ändå haft en bra back under ett helt år.

   Nu ska du inte tro att jag håller SAIK bakom ryggen för det gör jag absolut inte, jag tror bara inte att vi kommer att bli en farmar klubb pga detta lån.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: