Laget?

I går stängdes butiken och till slut är det nu äntligen slut på spekulationer, rykten och till sist får även alla spelare i laget veta vad som gäller. På nåt sätt är skönt att allt nu är över även om säkert många vid sidan av laget hoppats på både mycket och mer. I takt med att de nya spelarna har tillkommit och konstellationerna hela tiden fått göras om har det garanterat stört harmonin inom laget och än så länge tycker jag faktiskt att spelet inte direkt blivit bättre.

Men nu gör vi som knugen och vänder blad. Ingen i laget kan nu vänta att det ska tillkomma någon frälsare utifrån, utan möjligheterna och verktygen till föreningens målsättning om avancemang finns inom det egna omklädningsrummet. Nu vill det till att alla knyterna nävarna och ger sig faan på att göra sitt, det håller inte att gömma sig bakom någon annan längre.

Alla vi på läktarna ska givetvis göra vårt och trots underläge i lördags så var det äntligen ramsor, klapp och sång. Det är så det ska vara och bloggen hoppas hädanefter vi slipper burop och visslingar efter en missad passning, ett taffligt powerpaly eller ett svagt avslut. På hemmaplan ska vi vara grymma och ingen motståndare ska känna sig bekväm eller ens kunna njuta, trycket ska vara enormt och våra hemmakrigare ska match efter match bäras fram.. eller hur?

+ + +

Laget? Tja, tanken var en kort inledning och sedan mina tankar kring hur laget skulle kunna formeras. Nu blev inledningen onödigt lång så mina femmor blir därför utan någon större motivering. Jag tror knappast Jensa gör om någon forward till back, även om jag i mitt lag kommer ha en som jag tror skulle bli ett bra tillskott just på den platsen.

1:a Kingen, Karlsson – Macijevskis, Wikström, Vikström (Wallgren)

2:a Halkidis, Öberg – Waldehagen, Tsimikalis, Lindlöf

3:e Grönlund, Molin – Boström, Bergmark, Floberg

4:e 2 x Alex Eriksson – Blixt, Törnqvist, Andersson

+ + +

Okej.. det var mina tankar just nu, förväntar mig att Lövenbloggaren kontrar med sina. Men vad tycker du, vars ska Hlak.. mhm.. Hila… mhm.. Halkidis in och vore det inte klokt att testa Öbba som back?

0 thoughts on “Laget?

 • 1 februari, 2011 kl. 22:12
  Permalänk

  Förstår inte varför så många vill ha Öberg som back, han är ju inte direkt den snabbaste el fysiska spelaren som finns???

  Svar
 • 1 februari, 2011 kl. 22:19
  Permalänk

  Svar till john (2011-02-01 22:12)
  Det är sant john.. men om vi fick en back som kunde slå vettiga stenhårda pass på bladet hos en medspelare i fart vore väl inte det fel?

  Sedan bredvid Haklidis som är eller blir (??) vår klippa, jag tror de skulle göra succé. Därtill Tsimikalis, som är bra i båda riktningarna, som center.. spännande!

  Svar
 • 2 februari, 2011 kl. 10:31
  Permalänk

  Nu är det ju faktiskt som så att uppspelen i fart är rätt så bra, visst kan det alltid bli bättre men de är betydligt bättre nu än förr och vi tar oss allt mer in i anfallszon på ett snabbt o bra sätt. Vårt stora problem ligger i de etablerade spelen i den egna zonen då motståndaren har pucken och i anfallszonen för att producera. I den egna zonen behövs då folk med muskler och fart på rören…

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 20:01
  Permalänk

  Svar till john (2011-02-02 10:31)
  Håller med john.. klart som tusan vi hade behövt muskler och fart i den egna zonen också.

  Men som jag ser det har vi alltför många gånger hamnat under onödig press då backarna drällt så länge med pucken att vi helt enkelt själva satt oss i den sitsen, eller de gånger vi i panik rensat till en motståndare. Med någon till rutinerad på backen som med sjukt mycket kyla väger när det är läge att hålla i eller rensa.. Jag tror det varit grymt, inte minst med tanke på Kingen.. men de här tankarna har som du förstått funnits redan tidigare.

  Men Hellgren har inte testat med Öberg tidigare.. så!?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: