Läget Stålnacke?

Bloggen läste givtevis Jimmy Stålnackes adjö i går kväll och ville så klart stämma av hur det känns att i alla fall tillfälligt lämna NSD för den något större rosa Sportblaskan.
Utöver att önska lycka till så stämde vi av vad Jimmy tyckt om Lövens intåg i Div 1 och vilka chanser han ger oss framöver.
 
Tjenare Jimmy, sista inlägget på bloggen.. ledsamt? – Tjena, det var tänkt som ett sista inlägg när jag skrev den med rubriken "Time to say goodbye" men då dök IFK Ores målvakt upp och uttalade sig om de gärna vill möta Björklöven i playoff II.
Det var jag bara tvungen att posta ut det.

Men bloggen kommer väl inte ligga helt nere? Vad har du egentligen för förväntningar eller förhoppningar på vikarierna Molin, Strömbäck och Sunna? – Jag har egentligen inga större förväntningar. De har fullt upp med det som de ska göra på isen och jag är egentligen bara glad över att de ställer upp och håller lite liv i bloggen.
Men visst kommer det bli kul för läsarna att få kommentarer från spelare som är i hetluften.

Det blir säkert intressant. Men vi borde väl egentligen ha börjat eller bara kört en klassisk sportfråga, hur känns det? – Det känns vemodigt. Jag har byggt upp bloggen från noll till uppemot 13 000 besökare vissa dagar. Den har blivit en stor del av mitt liv och jag har tillsammans med läsarna haft många fina stunder. Som tur är det inte för alltid, utan vi ses ju i slutet av april igen.

Vad ska Jimmy ner till stan och göra då, vad har han för planer och tankar inför framtiden? – Nu väntar nio veckor på Sportbladet här i Stockholm. Det ska bli spännande och en härlig utmaning. Tävlingsinstinkten gör nog sig ännu bättre på Sveriges största kvällstidning.

Det är kanske sant, journalist och tränare då, vad är bäst respektive sämst med respektive val och hur länge hoppas du kunna kombinera detta? Det bästa med journalistiken är såklart att du får höra allt skvaller före alla andra, det sämsta är att du aldrig kan slappna av.

 
Det bästa med att vara tränare är såklart att vinna matcher, den känslan är till och med bättre än att göra det som spelare. Det sämsta är då att förlora matcher. Som tränare tar du ett nederlag otroligt personligt och du kan aldrig skylla bort dig.

Som du vet har vår riktiga säsong precis inletts, hur tror du det kommer gå och varför blir det i så fall så? – Jag har hela tiden sagt att det blir ett snabbt återtåg men måste medge att säsongens alla skador kan bli förödande. Men jag vänder inte kappan efter vinden: Björklöven är allsvenskt redan i april.

Okej, det låter ju så klart bra. Men visst tusan kommer det bli tight. Rent allmänt då, vilken betydelse eller effekt har Björklövens inträde i Division 1 fått? Vi vill ju gärna själva tro att vi fortfarande rätt nyligen var bäst i Sverige..? – Björklövens inträde har, precis som jag skrev när degraderingen blev klar, betytt allt för den nordligaste ettan.
Media är med på ett annat sätt och Björklöven har dragit lite extrapublik till arenorna.
I den aspekten får de mer än gärna bli kvar.

Eftersom du är Sveriges klart främste bloggare kring division ett måste vi så klart fråga vilka två lag som via kvalserien kvaificerar sig för Allsvenskan 2011? – Tingsryd och Björklöven spelar allsvenskt nästa år. Men ojojoj, det kommer att bli tufft.

Varför just dessa? – Varför? Tingsryd har för bra trupp för att kunna missa i ett kval och Björklöven för att jag tippat dem på förhand. Annars känns faktiskt Vita Hästen som den främsta utmanaren, och Troja/Ljungby vill nog också vara med och leka.

Din blogg har fått ett rejält uppsving under den här säsongen har vi förstått. Tll viss del stavas detta Lövens hängivna fans som med ljus å lykta söker inforamtion och rykten till sitt kära lag. Vad tycker du om Green Devils och har du någon hälsning eller uppmaning? – Jag får börja med att be om ursäkt. Jag har lovat att stå i klacken men ännu inte hunnit. Blir det inte under kvalet får jag helt enkelt ta det nästa säsong – i allsvenskan.Green Devils gör ett jättejobb och nu om någon gång blir deras betydelse extra viktig. Utan dem lär inte laget ta sig upp och jag hoppas verkligen att de nu samlar all sin kraft och stöttar laget.

Stort tack att du tog dig tid och givetvis lycka till.. – Tack själv för att ni tog er tid för mig, men vi ses som sagt senast den 29:e april.

Du Jimmy förresten, bloggen saknar dig redan. Välkommen tillbaka! – På något sätt är det charmigt att vara saknad och att sakna. Så jag tackar för det och ni får även fortsättningen hålla fanan högt.

Ni gör ett grymt jobb. Nä förresten, ni gör ett förbannat imponerande arbete. 
 
+ + +
 
Lottningen som sagt klar: Nybro i PO2, borta på torsdag och första hemma på lördag kl 17. Återkommer senare i dag med analys och tips inför PO 2!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: