Läget Stålis?

Jag fick ett mail från en läsare som uppmanade till namninsamling via kommentatorsfältet och någon form av strejk eller aktion från Löven4Ever´s sida för att Jimmy Stålnacke skulle få fortsätta sin blogg på NSD. Jag har lite svårt att se hur en sådan aktion skulle ge Jimmy kontrakt på NSD, jag ville oavsett kolla läget med superbloggaren själv hur framtiden ser ut. Helt klart vore det en stor förlust för rapporteringen kring divison 1 hockeyn och 1A i synnerhet i fall nu bloggen går i graven.

Jag ställde några frågor till huvudpersonen själv för att kolla hur landet och båten lutar..

Tjena Jimmy, hoppas det är okej att ställa några frågor kring dig och bloggens framtid?
– Tja, det är alltid okej. Det vet ni.

Läste ditt inlägg i går "Seven days a week" där du skrev att det nu bara återstår sju dagar till vikariatet går ut och att bloggens framtid i och med detta är högst osäker. Är det så illa?

– Den hänger just nu över kanten och håller på att tappa greppet. Det är troligare att den läggs ner än att den fortsätter hålla stilen och gnugga ut några inlägg då och då.

Usch, det låter ju riktigt tråkigt. Hur resonerar NSD då, de borde ju fått ett rejält uppsving med sin webupplaga i och med att din blogg dragit så mycket läsare?

– Den är överlägset mest läst på nsd.se och man tycker att den borde ha ett värde. Men jag vet inte.

Det vore så klart otroligt tråkigt i fall bloggen som är så välbesökt och värdefull för Div 1 hockeyn skulle läggas ner. Hur länge är det du bloggat egentligen och vad kommer Jimmy göra framöver?

– Det vore självklart tråkigt för mig också eftersom det har blivit en livsstil och man vill ju helst inte svika de läsare som dagligen är in och läser min smörja. Jag kommer nu att vara Sportbladets Luleå Hockey-kille i Luleå och sen kommer jag fortfarande att frilansa en del åt NSD.

Jag fick mail av en läsare som manade till namninsamling och strejk för att du skulle få fortsätta. Nu tror jag inte det skulle hjälpa, men finns det nåt du tycker vi skulle kunna göra för att dina och bloggens framtidsutsikter skulle ljusna?

– Jag hoppas att det ska lösa sig utan protestlistor, fackeltåg eller en tyst protestaktion på A-seriens samtliga arenor. Min anställning tar slut på söndag, innan dess hoppas jag att jag har fått ett erbjudande och att vi åtminstone har börjat förhandla. Hoppet är det sista som överger en.

Då fortsätter vi också hoppas tills vidare. Tack oavsett för all underhållning och läsvärda inlägg, hockeyn i vinter kommer tyvärr inte vara lika intressant och rolig utan din blogg om den nu läggs ner. Du kommer garanterat bli saknad av många..

– Tack själv för att du läst denna gegga. Förhoppningsvis kan, om den nu läggs ner, någon ta över och ge lite smaskig information om A-serien även i fortsättningen. Jag tror det är viktigt för intresset.

Det tror jag med, Tack oavsett för intervjun Jimmy!

– Tack själv!

+++

För er som vill göra en insats finns nu en namninsamling. Klicka på bilden för att deltaga.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: