Läget Persson?

Bloggen beslöt sig för att ta pulsen på supporterklubbens Green Devils ordförande Erik Persson. Erik berättar bl.a. hur den som ännu inte är medlem kan bli det och uppmanar samtidigt alla att sjunga högt och stolt.. "Vi är inte precis någon kör som ska sjunga i falsett eller liknande!"

Tjena Erik, ordförande i Green Devils allt väl…? – Tjenare. Jo, tack. Det är bara bra. Sitter och längtar till det som komma skall, synd säsongen börjar på allvar nu och det kan vara slut på säsongen om det vilja sig illa redan om en vecka.

Hur många medlemmar har Green Devils just idag och hur gör den som ännu inte är men som gärna vill bli medlem? – Har faktiskt varit väldigt få medlemmar i år, vi ligger kring 70-80 st. (ca. 230 st säsongen 09/10) Många som tyvärr har fallit bort den här säsongen men det är faktiskt en del yngre och nya medlemmar jämfört med tidigare år som nu kommit till. Det är jag självklart glad över men skulle gärna se att många som försvunnit åter blir medlemmar.

Under match finns alltid möjligheten att komma förbi ”skrubben” som ligger i paushallen vid Tegstunet, sen kan man självklart gå in via vår hemsida. (www.greendevils.nu/)

Vi kanske egentligen borde köra en klassisk sportfråga, hur känns det? – Än så länge är det jävligt nervöst. Har längtat sen i somras på att Allettan ska ta slut och att vi börjar ta oss in i Play-off stadiet. Det är nu det ska ske!

Vad tycker du om Björklövens säsong hittills, har den motsvarat dina egna förväntningar? – Det har varit lite si sådär, men överlag så har det än så länge varit rätt okej. Det är nu dom senaste matcherna jag börjar få känslan att laget börjar känna sig mer bekväma tillsammans, med sina roller, riktlinjer, kämpa för varandra och även för oss i publiken. Det är ju det man vill se, en spelare som täcker ett skott när vi leder med 5-1 och det återstår 30 sekunder av matchen. Det är något jag saknat och inte sett dom senaste säsongerna.

Vad säger du om er egen insats, har ni motsvarat era egna förväntningar eller hade du hoppats på bättre uppslutning? – Jag är inte nöjd med det vi åstadkommit än så länge, men efter söndagens match börjar jag åter se en strimma ljus i tunneln. Tycker det knappt är godkänt än så länge på både sången och uppslutningen, men kan lova på bättring i fortsättningen!

Det låter bra, bortamatcherna då, många eller iaf en del har visats på webben.. hur många har egentligen följt laget på plats när det lirats på bortais? – Det har varit väldigt blandat, har varit en stor ruljans på resenärerna än så länge. Men det är ett 10-tal gröngula hjältar som håller fanan högt härifrån Umeå som är i väg på matcher i ur och skur! Stort cred till Stefan som år efter år alltid är med oavsett avstånd och dag. Det har även varit ett gäng från Piteå som varit oerhört aktiva. Nu väntar jag bara att GD-syd ska dyka upp, men vi kanske ses i Umeå den 5/3?

Säsongens höjdpunkt hittills? – Jubileumsmatchen mot Teg, allt var bara lyckat rakt igenom. Men även söndagens match är jag nöjd med. Härlig inramning! Hoppas det blir en fortsättning på supporterskolan också, kan inte lyftas fram för lite.

Vilka spelare har imponerat på dig hittills och har vi spelare nog att avancera till allsvenskan? – Är faktiskt en del som har imponerat på mig. Waldehagen, Lindlöf, Blixt, Wälitalo, ”Kingen”, Wallgren och han som jag tycker varit bäst än så länge, Joakim Vikström. Han är nog den största överraskningen för mig! Han har varit sjukt djävla bra!

Jag har stora förhoppningar i övrigt på det här laget, men fortfarande är det väldigt mycket som ska spela in och väldigt små detaljer som avgör i dom här täta matcherna som kommer. Jag tror många spelare behöver lägga i ytterligare en och kanske även två växlar för att det här ska gå vägen!

Har du nån uppmaning till de som går på matcherna men som ändå inte hakar på i ramsor, eller knappt kan klappa i takt? – Vi är inte precis någon kör som ska sjunga i falsett eller liknande.. Sjung högt, sjung stolt!

Vad är hälsningen till de som mot förmodan inte går på matcherna, varför borde de gå och vad är det främst de går miste om? – Det är dags befolkning i Umeå med omnejd att gå alle man ur huse om man vill tillbaka och ha ett lag i allsvenskan igen. Det dom skulle gå miste om är stämning i ett kokande Umeå arena under Play-off. Det är nu det finns möjlighet att skapa magiska ögonblick som etsar sig fast på näthinnan. 19 sekunder kvar mot Växjö sitter fastetsat rejält! Sen vet alla att det är ett väldigt stort intresse för Löven i Umeå, tillsammans så kan sittplats och från ståplats ge allt stöd till våra grabbar som behövs för att vi kan ta oss tillbaka!

Jo, känslan och stämningen i matcherna likt den mot Växjö, när det är häftigt! Play Off 2 kommande vecka, hur långt tror du Löven kommer gå och finns det egentligen någon önskemotståndare? – Hela vägen är det som dyker upp i mitt huvud så fort jag tänker på frågan, finns inget annat utan vi ska med alla medel möjliga ta oss till vårat mål. Önskemotståndare kan vi ta när det blir en ev. kvalserie. Vill inte jinxa något när det är så nära att jag får som jag vill.

Avancemang och allsvenskan då, hur stor chans har vi och hur kan eller borde alla runt laget agera enligt din mening? – Alla lag har chansen självklart chansen och det är en lång väg för oss att gå, det är bra mycket mer tur som ska spela in än skicklighet, allt måste studsa åt rätt håll. Man får inte tumma på någon enda jävla millimeter, full fokus och ta en match i taget! Det finns oerhört många som följt Löven många, många år längre än mig och det är dom luttrade hardcore fansen som är värda lite framgång.

Slutligen, hur hoppas och tror du det kommer gå för Löven i år? – Jag tror och hoppas på Löven i alla lägen, vi ska tillbaka!

Stort tack Erik och fortsätt stötta laget på det sätt ni gör…

Ps. Denna intervju gjordes under veckan och berör således inte de avhopp som skett från styrelsen. Ds.

0 thoughts on “Läget Persson?

 • 26 februari, 2011 kl. 19:40
  Permalänk

  Ni som har lite koll och kontakter, tycker det är märkligt att man inte på Lövens hemsida kan se när nästa match är, på Lövens hemsida pushar man för fullt om landskapen men man kan inte hitta när lövens nästa hemmamatch är (spelar ingen roll om det inte är fasttällt ännu). Intervjun med Persson är klockren och ger en lite att tänka på, även om man inte är tonåring kan man ju faktiskt stå med klacken och ge sitt stöd, den läktarsektionen är den mest värdefulla i hela hallen!!

  Svar
 • 26 februari, 2011 kl. 22:22
  Permalänk

  Svar till Psand (2011-02-26 19:40)
  Ja, man kan ju tycka att man borde lagt ut info om nästa hemma match. Folk har ju en benägenhet att planera långt i förväg. Man vet ju att det är bortamatch i PO 2 den 3/3 och hemma den 5/3. En eventuell tredje match går hemma den 6/3.

  Svar
 • 26 februari, 2011 kl. 22:27
  Permalänk

  Svar till Psand (2011-02-26 19:40)
  Jag har tagit tag i saken och förhoppningsvis kommer info om kommande hemmamatch snart upp på hemsidan.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: