Läget Näsvall?

Fredrik Näsvall plockade ned handskarna från hyllan och gjorde en storstilad comeback i Bodens färger. 7 poäng på 3 matcher fördelat på 3 mål och 4 assists och 68 % vunna tekningar är inte fy skam. Bloggen kollade givetvis läget med killen som aldrig dragit sig för att säga vad han tycker. Här ger han både ris och ros.

Du har då vaknat till på äldre dagar. Var det för att rädda kvar Boden i Ettan du drog på dig skrillorna igen? 7 poäng på 3 matcher är väl rätt OK. – Jo det gick okej för oss. Klart jag ville de ska vara kvar och slippa kval och vi lyckades.

Jo, riktigt starkt måste man säga. Hellre att ni kvar i serien än Kalix eller Rebels om jag får tycka till. Är det färdigspelat nu, eller hur går tankarna inför framtiden?
– Fick lite tid över eftersom jag har tagit C-kort via jobbet, men om de inte hade varit ett riktigt utsatt läge hade jag ej lirat.
 
Med andra ord är det nu färdigspelat? Funderat på tränarkarriär? Just nu är det 100 % fokus på mitt jobb inom järnvägen. Svårt veta vad livet bjuder på. Jag kan enormt mycket hockey, men just nu är annat i fokus. Jag vet jag skulle vara bra som tusan, men just nu har jag inga utbildningar och vill inte gå dem och bli hjärntvättad av Svenska hockeyförbundet.

 
Varför har norrhockeyn gått utför under den senaste 10-års perioden enligt din mening (förutom Skellefteå och i viss mån Luleå)? – Tror de flesta scoutar för dåligt och tar ut fel karaktärer. Sen sitter det väl lite i att Norrlagen får satsa mycket av sin budget på resor istället för löner. Förbundet borde kunna jämna ut det där. Lite synd också vi inte kan locka med jobb som i Norge. Sen är det bara trist för jag gillar Löven och vill ha dem i eliten.
 
Du är en kille som ofta gått dina egna vägar. Dina tankar kring de tränare du haft eller som funnits/finns i Löven? – Först kan vi väl säga attjag inte tycker att Jens Hellgren är speciellt bra. Peka på vad för bra resultat han gjort som tränare? Joakim Fagervall har gått Ulf Tavoolas skola. Tavva hade bestämt vem som skulle spela vad redan innan säsongen och vågar inte ta beslut för att han är rädd vissa lirare ska bli griniga. Den som coachade och var rak klararde inte löven av och det var Randy Edmonds. Sen tränar vi lite fel. Jag skulle göra enormt mycket annorlunda.
 
Vad är då felet att nyförvärv inte lyckats över lag i Löven som du ser på det? Är det bara klubbmärket som ger en oönskad press? Klubbmärket klarar nog många av, men vet inte om de rätt spelare de tagit dit.  Press ska en spelare man värvar klara av

annars är dom inget att ha. Lite som jag ser också i många lag att fokus är inte att vinna matcher det är viktigare vara bra på träning efter träning, men utvecklas det lilla extra gör du i matcher. Sällan att du kommer upp i matchtempo och sista lilla extra på träning.

Vi hade garanterat varit kvar om inte Settvoll coachat oss det året.

Oops,Slettvoll? Känsligt. Han som är lite av en hjälte bland Lövenfans. Vad gjorde han för fel? – Han byggde på en filosofi att han spelade de personer han tyckte om. Totalskandal om du frågar mig. Pasi Muustonen i Skellefteå hatade mig som person, men älskade mig som spelare. Han hanterade allt proffisionellt även om han hade en del andra brister.

Låter som att vi har lite samma tankar om hur ett lag ska formeras och coachas. Vi kanske skulle ta över ett lag, vi grabbar helt utan klassikt tränarskolning. – Ha ha skulle vara raka rör o en sju helvetes gemenskap i det gänget.

Så de upp i rinken. Kanske dyker LB och FN upp i framtiden i ett bås nära dig. Det skulle som sagt bli ett jäkla drag. Jag har ju redan jämförts med Wikegård. : D

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: