Läget kring kvalstrecket

Utöver våra otroligt sköna 5-3 borta mot MODO har det spelats en till väldigt viktig match nere vid kvalstrecket i kväll.

Vi vann alltså till sist borta mot MODO med 5-3 i Fjällräven Center, detta då samtidigt som VIK Västerås till sist vann hemma mot IK Pantern i ABB Arena Nord med 4-2.

Det innebär efter kvällens matcher att avståndet lagen emellan alltjämt är 2 poäng i svartgul favör och dessutom 13 måls bättre målskillnad för VIK Västerås.

Sedan spelar då VIK Västerås HK nästa gång borta på söndag borta mot ligatian Oskarshamn medan vi kvällen efter ska lira hemma mot BIK Karlskoga (alltjämt plats 2 i tabellen).

Racet går vidare och det lär nog bli en kamp ända in i kaklet, senast fredag den 3 mars cirkus klockan 21:20 vet vi hur det slutar och hur tabellen egentligen landar.

Känsla och tankar efter kvällens matcher, fältet som vanligt rätt fritt..

3 thoughts on “Läget kring kvalstrecket

 • 17 februari, 2017 kl. 22:10
  Permalänk

  Skönt men grymt onödigt att släppa in tre mål. Varför får #16 så mycket förtroende? Hans duttande och stirrande framför mål vid 3-5 är ju ett signum. Och alla puckar han slänger efter sargen på chans, vissa hamnar hos medspelare, vissa hos motspelare och vissa till icing…känns som det är för att han inte orkar jobba klart i egen zon utan chansar på att någon annan löser det istället. Så less på att han bara tar i på riktigt när det kanske vankas poäng framåt. Väljer skott med tre Modo-spelare i linje, slänger mot öppen kasse till icing osv osv. Förstår han inte hur tydligt det syns och detta i hans moderklubb??

  Svar
 • 17 februari, 2017 kl. 22:18
  Permalänk

  Börjar bli många klubbar som är inblandade i bottenstriden.
  Med tanke på hur dåligt det ser ut, så ser det bra ut. Om Västerås går bra lär någon annan klubb dyka upp som Utmanar på 13;e platsen.

  Men det spelar mindre roll. Jag älskar dessa kval och ser fram mot kvalet med eller utan Björklöven. Det finns inget bättre lag som kan utmana lag nr 13, om det blir Björklöven eller Västerås. Hamnar Modo eller Oskarshamn eller kanske t.o.m Hästen där så kan vad som helst hända.

  Känns som MODO gör SSK:s resa förrförra säsongen.

  Svar
 • 17 februari, 2017 kl. 22:48
  Permalänk

  Skönt men grymt onödigt att släppa in tre mål. Varför får en av backarna så mycket förtroende? Hans duttande och stirrande framför mål vid 3-5 är ju ett signum. Och alla dessa puckar han slänger efter sargen på chans, vissa hamnar hos medspelare, vissa hos motspelare och vissa till icing…känns som det är för att han inte orkar jobba klart i egen zon utan chansar på att någon annan löser det istället. Så less på att han bara verkar ta i på riktigt när det kanske vankas poäng framåt. Väljer skott med tre Modo-spelare i linje, slänger mot öppen kasse till icing osv osv. Förstår han inte hur tydligt det syns och detta i hans moderklubb??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: