Laget II

Snabbt förstapass och kontringen är igång. The Sandwich la ut sina tankar kring laget och här kommer då mina.

I hans tankar flyttades Fredrik Öberg ned på backen och det har jag själv varit inne på i våra resonemang sinsemellan, men inser nu att han är den som jag gärna ser har mycket puck och grundidén just nu är väl att vi ska få våra backar att leverera ett snabbt förstapass på forwards i fart. Visst har det blivit lite bättre de senaste matcherna, men det kan bli mycket bättre och med Öberg på backen skulle vi tappa den pucksäkraste spelaren även om hans förstapass förmodligen är bättre än hela backbesättningen. Vi kan dock inte få allt utan i mina tankar förblir han center. Jag vill se honom med mycket puck. Om han sen ska vara 3:e center tvekar jag om. Vill se honom med mycket istid. Hans rutin och tekningsförmåga är i dagsläget ovärdelig.

Mitt dilemma är egentligen främst valet av forwards i tredjelinan. Gillar Linus Boström styrka och järnvilja. Joakim Vikström ger alltid 110 %. Jonas Floberg har visat att han har mycket att ge och hans rutin kommer att bli viktig . Ändå måste någon av dessa placeras i min fjärdelina. Dagsformen får avgöra, men just idag blev det Joakim Vikström.

1:a Kingen,Halkidis- Macijevskis,Wikström,Bergmark,Publiken

2:a Grönlund,Karlsson – Waldehagen,Tsimikalis,Lindlöf,Publiken

3:e Säffle Eriksson,Molin – Boström,Öberg,Floberg,Publiken

4:e Igor Eriksson, Axbom – Blixt, Andersson,Vikström,Publiken

Notera att jag la till en sjätte utespelare i varje femma och ni förstår givetvis varför. Om vi kan sluta upp bakom laget och leva rövare på läktaren kommer det självklart att göra skillnad och bära laget. As simple as that. Svälj stoltheten, strunta i att ett, två eller åtta pass går åt pipan. Tänk positivt. Nästa sitter. Se bara på Green Devils som verkligen kom igång i slutet av matchen mot Kiruna. Det är så det ska se ut. Med Löven mot framtiden! Ha nedanstående video som måttstock. Vi kan om vi vill. Vill du? Jag vill…

 

Ps. Glöm inte att lämna ert svar. Vilka är det egentligen på bilden?

0 thoughts on “Laget II

 • 3 februari, 2011 kl. 17:06
  Permalänk

  Hur kan du ha joakim vikström i tredje? Och andersson som center? Haha. Skulle isf vara törnqvist som är bättre än anderssom som desutom är center

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 17:46
  Permalänk

  Håller med till 100% vad gäller laget, precis så vill jag se Hellgren formera. Bara hoppas Kingen inte blir borta länge. Var vill du ha in Wallgren när han är tillbaka? Jag tycker inte man ska peta något mer i de två första så mitt förslag är att han går in istället för Boström i tredje.

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 17:54
  Permalänk

  Vill även tillägga att det är trevligt att se lite positiv inställning till att supporta löven. Har varit alldeles för mycket gnäll och ”typiskt löven” mentalitet sista åren. Det första Svennis gjorde när han tog över Lazio var att skeppa alla spelare som levde med mentaliteten ”typiskt lazio-otur” och agerade genom att plocka in folk med vinnarskallar. Tog inte så lång tid innan de tog hem Scudetton. Det gällde spelarna men om vi fans är den sjätte spelaren så kanske samma sak gäller här. Vi ska ställa krav men tror inte vi kommer så långt genom att gnälla.

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 18:17
  Permalänk

  Svar till rce (2011-02-03 18:12)
  Skulle väl smälla en del, men känns spontant inte som om han skulle fixa biffen.

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 18:19
  Permalänk

  Svar till Lp (2011-02-03 17:46)
  Det är svårt med wallgren. Klart han ska in i en toppkedja, men vart? Vi har för många ”förstalina” spelare tycker jag. Vem accepterar en undanskymd roll? Svårt dilemma för Jens, väldigt svårt. Svårt att gå på dagsform hela tiden. Spelarna behöver mer trygghet än så.

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 18:21
  Permalänk

  Svar till Lp (2011-02-03 17:54)
  Håller helt med. vem växer av burop och busvisslingar, även om det ibland kan vara befogat? Nä, nu ställer vi oss bakom laget och lyfter dom fram till ett kval i första hand, sen kommer resten av sig själv.

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 18:25
  Permalänk

  Svar till Grubbe (2011-02-03 17:06)
  För det första har jag väl Vikström i fjärde? har ju ett helt stycke om honom. För det andra så lades de i fjärde mest in efter varandra. Givetvis ska inte Jimmy Andersson vara center och kanske är det som du säger att Törnqvist borde ha hans plats, men i mina ögon kommer denna lina inte att lira speciellt mycket. Spelare som vi har i de tre första kedjorna måste ha mer tid än varet tredje byte. Hur Jens ska lyckas med det vet jag inte. Se bara på Kirunas back Leinonen, han lirade ju typ nonstop igår. Så måste det matchas framöver och mycket mindre social verksamhet.

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 19:52
  Permalänk

  Svar till Lp (2011-02-03 17:46)
  Okej nu måste jag bara bryta in Lp.. Wallgren i 3:e?? Wallgren har i mina ögon varit en av de allra bästa på slutet.

  Otroligt oturligt med skadan, men den dagen han är fit for fight ska det vara minst i en förstalina.. Lövenbloggaren darrar lite på manschetten och tar inte riktigt ställning, men här är man faktiskt lite nyfiken vart han Wallgren ska in..

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 20:01
  Permalänk

  Svar till Lp (2011-02-03 17:46)
  Inte alls menat att inte ta ställning när det gäller Wallgren. Tänkte bara i nuläget att han är indisponibel och när han återkommer finns det säkert någon annan skadad, men va faan. han ska in i första, istället för bergmark som får ta plats i tredje istället för Boström, som får en utpräglad boxplayer-roll.

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 20:55
  Permalänk

  The Sandwich> Det jag är orolig för är att gå in och förändra en förstafemma precis inför play off. Vad händer om Wallgren behöver ett antal matcher innan han är i form igen? Skadan kom väldigt olägligt, håller med om att han var en av de bästa spelarna innan han blev skadad. Svårt det här, får hoppas Hellgren har fingertoppskänslan.

  Svar
 • 3 februari, 2011 kl. 21:13
  Permalänk

  Svar till Lp (2011-02-03 20:55)
  Klart jag förstår din tanke Lp.. Men i mina, och tydligen även dina, var Wallgren en av de abslout bästa innan han oturligt och onödigt(?) skadades.

  Jag menar så klart inte att Wallgren per automatik går in i den första, han ska vara matchredo och 100% fit for fight. Men om och ifall han är det så är det en av de pjäserna som Hellgren har till sitt förfogande som ska lotsa laget mot målet, för vi är nog rätt ense om att Allsvenskan är det som hägrar!?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: