Läget i sjukstugan?

I fredags mot AIK saknades alltså kvintetten #42 Wikström, #7 Lindquist, #10 Thörnberg, #19 Farley samt då sent insjuknade #14 Murphy.

När vi nu fått ordning, iaf mer ordning, på vårt gröngula försvarsspel märktes det rätt tydligt att vi senast saknade en hel del offensiv kraft.

Det är trots allt bl.a., i vår tröja, ligans effektivaste målskytt (#19), vår näst bästa målskytt (#10), 3:an i interna poängligan (#14) samt då fyndet från Div 1 och vår alldeles egen ”Piteå-Gretsky”.

Klart detta märks i den offensiva zonen och på tavlan men då det på senare tid varit svårt att få veta nåt kring status kring dessa får vi hålla till godo med det som sagts utåt.

*

Gällande Emil Wikström sa f.d. sportchef Dalle Johansson följande (länk) till bloggen den 9 januari. ”När det gäller Emil så väntar vi på svar från röntgenundersökningen.” Enligt våra uppgifter ska det i Emils fall röra sig om en överkroppsskada. Wikström spelade förövrigt senast hemma mot VIK Västerås i den 26:e omgången.

Sedan ska väl Dalle Johansson även sagt i någon intervju nåt i stil med att om det är en långvarig skada kan klubben komma att tvingas agera. Det gjorde man visserligen genom att låna in #5 Linus Högberg och skriva kontrakt med #8 Mikko Pukka, men när vi sedan släppte både Bull och Fredriksson är vi återigen nere på sju backar igen.

*

#7 David Lindquist spelade för övrigt senast mot Mora i den 38:e omgången. Där har det varit otroligt tyst utöver att något hände på träningen inför mötet med VIK Västerås HK.

Positivt dock att David tränade för fullt i helgen, i går och skadan i Lindquists fall ska enligt våra uppgifter ha varit en överkroppsskada.

*

#10 Thörnberg skadade sig som bekant under träning (27 december) inför mötet med AIK och där uttalade sig lagläkare David Hellsten i VK och menade att det handlar om 6-8 veckor och att hela grundserien därmed kunna vara i riskzonen.

*

Cody Murphy fanns uppsatt i laget inför mötet med AIK i fredags blev det en smärre chock att han insjuknat före nedsläpp. Inte då att Cody blivit sjuk utan mer hur snabbt det måste hänt.

Det sista man vill ha i detta läge är en magsjukeepidemi eller något liknande, man mår redan tillräckligt dåligt som man gör. Samtidigt som vi behöver alla spelare som bara är möjligt. Cody ska dock likt Lindquist ha tränat för fullt i går vilket så klart känns riktigt skönt.

*

När # 19 Farley klev av under matchen mot VIK Västerås befarade iaf jag en huvudskada med tanke på smällen i offensiv zon. Sedan vet vi numer att det rör sig om en skada på underkroppen. Sedan lät det från alltiallo Fagervall som att ett specialskydd kunde lett till att han möjligen kunde lira mot Tingsryds AIF, hela historien utåt ändå rätt märklig.

Till bloggen sa övrigt Fagervall dagen efter matchen mot Västerås (länk) att han räknade med Austin till veckan. Det var alltså redan i förra veckan, men vi har nu spelat två nya matcher och så här långt ingen #19 Farley i laguppställningen.

I sändningen på Cmore Hockey i fredags pratade de även i termer av att ryktet sa att säsongen kan vara över för Austin. Vore otroligt sorgligt i så fall, en frisk fläkt som kommit in och redan nu spelat till sig ett kontrakt för kommande säsong.

Austin hade vi verkligen behövt under säsongen, bara oavsett slutspurt i ligan eller ve och fasa ett negativt kval.

* * *

Väldigt liten info utåt och när vi sökt kommentarer från Joakim Fagervall har det på slutet varit kalla handen.

Oavsett allt detta känns det då som att GM och numer även alltiallo Fagervall möjligen borde agera. Vi kan inte sitta med armarna i kors när vårt rätt trubbiga och ”grovjobbande” Löven har saknat så många av de få offensiva krafterna vi har i vår trupp och på det även missat poäng. Sedan då det här med att vi nu bara står med sex friska backar när lånet #5 L Högberg kallats in till J19 och säkerligen kan komma att kallas hem igen av Växjö.

Sedan spelar det även lite mindre roll att vårt insläppta målsnitt kraftigt förbättrats om vi ändå inte nätar framåt.. Med i vart fall både minst #10 och #19 vid sidan av under veckan hade det inte direkt skadat med lite tillskott även i våra offensiva enheter. Här kan man även tänka sig att ett tillskott kan var en möjlighet inför kommande säsong, att avslutningen på 16/17 blir en form av try out för 17/18.

* * *

På detta tema har bloggen även sökt info kring våra utlånade spelare likt Hetta och Lundström, hos såväl sportchef Johansson som GM/Headcoach Fagervall till dels om det finns möjlighet att kalla hem Hetta men även om man reglerat utlåningen till att de inte skulle kunna möta oss i ett ev. negativt kval. Ingen har velat kommentera detta.

Närmast i morgon väntar då SSK i Scaniarinken, undrar med vilket lag vi spelar med då?

Kommentarer eller tankar? Fältet som vanligt fritt..

One thought on “Läget i sjukstugan?

  • 7 februari, 2017 kl. 09:16
    Permalänk

    Låter som Dalle gjort borta sig gälla de utlåningarna

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: