Läget Edlund?

Löven4ever har under säsongen haft en serie kallad Green Connection där vi följt vad våra f.d. haft för sig i sina nuvarande klubbar. Vi fortsätter att kolla med lirarna som lämnat Löven vad som hänt under säsongen och ifall de hängt med i turerna runt vårt lag. I dag presenterar vi en intervju med Anton Edlund som haft en myckad lyckad säsong under Hellgrens ledning i Piteå. Läs bl.a. om Hellgrens hockeyfilosofi och ledarstil och i fall det är försäsongsträning eller grillen som Anton längtar efter.
Tjena Anton, har du följt med i turerna runt Löven? Först hot om konken och nu är det en rekonstruktion på g med löfte om friska pengar från Leif Danielsson och en ännu så länge hemlig sponsor. Vi fans är chockade, vad är din spontana kommentar om det minst sagt ansträngda ekonomiska läget för klubben?
 
– Tjenare! Självklart har jag följt med väldigt noga kring alla turer. Till att börja med så är det ju oerhört tråkigt att det har blivit så här med ekonomin. Precis som flera andra sagt så hade man väl kanske väntat sig ett minusresultat men inte att det skulle vara så här illa.
 
Som du säger så var det nog en liten chock. När sen Tingsrätten sa nej till rekonstruktionen så var jag för första gången väldigt orolig för framtiden, fram tills dess så hade jag varit ganska övertygad om att man skulle reda ut läget. Sen så är det givetvis oerhört skönt och glädjande att Leif och den hittills hemliga sponsorn ställer upp på det beundransvärda sätt som dom gör!

Du verkar ha gjort en mycket bra säsong i Piteå, inte många backar i hela Div 1 som gjort fler poäng. Vad har du tankar kring din säsong och vad är de främsta anledningarna till att det gått så bra?

 
– Det har funkat bra, absolut! Jag har trivts oerhört bra i Piteå, både i laget, på isen, i staden och i ”Kåken” (min bostad). Har bara positivt att säga. Tycker det är flera saker som har bidragit till att det har fungerat bra. För det första så har jag fått ett stort förtroende från tränarna, har fått spela mycket i alla situationer, bland annat väldigt mycket Power Play. Det har betytt väldigt mycket så klart. Sen så har jag spelat med duktiga spelare också, bland annat Daniel ”Ragge” Olofsson och Kent Lindberg. Två rutinerade herrar som jag har spelat med hela säsongen. Sen när man trivs utanför isen så är förutsättningarna att trivas även på isen väldigt goda.

Löven spelade ju inte så bra under säsongen, det fanns t.o.m. de som sa att vi skulle förlora mot både Piteå och Asplöven. Vad har du för åsikt om allsvenskan kontra Div 1 och skulle vi verkligen ha förlorat mot er..?

 
– Visst är det skillnad mellan Allsvenskan och Division 1. Först och främst så är det högre kvalité på spelarna individuellt, men även det taktiska är ju ett snäpp högre i allsvenskan. Det är lite tätare ute på isen och pucktempot är lite högre. Många lag har dock spelare som skulle klara sig utmärkt i allsvenskan. Däremot så är kvalitén på matcherna mot till exempel Asplöven som du nämner mycket bra. Vår matchserie mot dem i Play Off 2 höll riktigt bra klass. Nu har jag inte sett Löven i år, frånsett en match på försäsongen, men jag tror nog ändå att ni hade slagit både oss och Asplöven.

Muntligen ska Jens Hellgren vara klar för Löven till kommande säsong, vad är Jens för typ av tränare och vilken hockey förespråkar han?

 
– Jens är en tränare som förespråkar en rak och enkel ishockey, men kreativ när läget ges. Han är rak och tydlig och ställer höga krav på samtliga spelare. Ger man inte 100 procent så får man inte vara med. Attityd och lidelse för det man håller på med är grundbultar i hans filosofi.

Med tanke på ekonomi eller egentligen brist av så talar mycket för att en stor del av spelarna ska komma ifrån egna led eller div 1. Vem eller vilka i Piteå tror du skulle kunna ta en tröja i Löven?

 
På den frågan är jag nog lite tråkig och svarar ingen nämnd ingen glömd. Vi har ett par killar som jag definitivt kan se kriga om en gröngul tröja. Både yngre och äldre killar. Vill inte riskera att glömma någon så jag nöjer mig med att säga att det som sagt är ett par stycken som skulle kunna utmana.

Av de övriga lagen då, skulle du kunna nämna två backar och två forwards som du tror skulle överraska och kunna visa sig hålla på en högre nivå?

 
– Om jag skulle säga två backar så säger jag nog Olov Lundqvist och Stanislav Kall i Asplöven. På forwardssidan så får det bli två centrar, Jarko Oikarinen, även han i Asplöven och Nils Bergström från Östersund.

Vad har du själv för tankar kring säsongen 10/11, fortsättning i Piteå, hoppas du få kontrakt med Löven eller har du annat i kikaren?

 
– Jag är ju uppvuxen i Umeå och har spelat i Löven hela mitt liv, så naturligtvis så skulle det vara väldigt roligt att få spela med Björklöven om de skulle vara intresserade. Dessutom så har man oerhört bra träningsmöjligheter på Iksu med Fredrik Höög i spetsen och Idrottsmedicin och teamet där uppe, så även den biten är ju väldigt bra. Så får jag chansen att spela med Löven tar jag ju den så klart!
 
Om det inte blir så får man se vad det finns för andra alternativ. Självklart vill man ju spela så högt upp som möjligt. Piteå är inte heller ute ur bilden på något sätt, har som sagt trivts grymt bra där!

Har du hört något från någon annan klubb inför nästa säsong eller kommer du sätta din agent i arbete för att hitta en klubb?

 
– Jag ska faktiskt prata med min agent i dagarna, så vi får se vad han säger. Har fått någon lös förfrågan, men inte mer än så.

Annars då, längtar du till försäsongsträningen eller är det grillen du längtar efter?

 
– Försäsongen drog jag i gång i förrgår efter lite ledighet för att vila både kropp och huvud efter säsongen. Känns väldigt skönt att vara igång igen! Angående grillen så ska jag inte sticka under stol med att jag längtar till den också. Nu när hockeysäsongen lider mot sitt slut så får gärna snön smälta och grillen komma fram så fort som möjligt!

Vi längtar också efter grillen, stort tack att du tog dig tid!

– Inga problem, tack själva!

0 thoughts on “Läget Edlund?

 • 7 april, 2010 kl. 12:42
  Permalänk

  Tror du att nån av dom där i asplöven skulle va nå för löven eller??

  Svar
 • 7 april, 2010 kl. 12:46
  Permalänk

  Har ni sett att Pasi Petriläinen som var i löven har gått till strasbourg.

  Svar
 • 7 april, 2010 kl. 13:10
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-07 12:46)
  Jo, jag såg det. Trodde han hade lagt av efter misslyckandet i år.

  Svar
 • 7 april, 2010 kl. 13:11
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-07 12:42)
  Absolut tror jag det, men risken är överhängande att dom redan tjänar mer än vad Löven i närheten kan erbjuda.

  Svar
 • 7 april, 2010 kl. 20:01
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-07 12:42)
  Jag tippar absolut att vi kommer få se någon eller några förvärv från ettan. Är det någon från Asplöven blir tipset backen Lundqvist eller forwarden Waldehagen. Annars kan ju Bergström från Östersund absolut vara intressant.

  Nu med sportledningen helt klar kan det nog hända nåt rätt snabbt, klart som tusan de jobbat i det tysta och förberett..

  Svar
 • 7 april, 2010 kl. 20:06
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-07 12:46)
  Trött gammal finne, hade möjligen kunnat få kontrakt 09/10.. men knappast 10/11.

  Men det var trots allt ett häftigt gästspel de blott 6 matcherna Pasi gjorde våren 2009. En spelande och sjukt cool back, såna har vi inte direkt haft i överflöd..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: