Laget då?

Klubbens existens är räddad efter en fantasiskt insats av intresseföreningen Björklövens vänner med Johan Björk i spetsen. Nu ska ett bokslut för det senaste räkenskapsåret  samt en handlingsplan för det kommande året lämnas in senast 31 maj, alltså på måndag. Efter det väntar en ca två veckor lång oliiiidlig väntan innan allsvenska nämnden och hockeyförbundet fattar beslutet om vem av Sundsvall och Björklöven som får behålla sin allsvenska status. Låt oss då lite handlingarna i förväg och fundera vad som händer med truppen vid de två olika scenarion.

Just nu har vi ett antal spelare under kontrakt som torde gälla nu när aktiebolaget lever vidare. Vad som händer om vi degraderas vet jag dock inte. Gäller kontrakten då fortfarande, finns de spelare med degraderingsklausuler eller upphör kontrakten med automatik att gälla? Galbraith har ju varit mediernas man under VM och öppet flaggat för elitseriespel, men i samma mening visat vilja att stanna. Vill klubben frigöra pengar genom att låta någon annan klubb signa upp honom? Hur blir det med den spelare som gjort klart med annan klubb vid en eventuell konkurs? Upphör det avtalet och att den aktuella klubben får söka annan spelare eller har de råd att invänta en eventuell degradering av Löven? Om Löven degraderas, lär knappast någon av de spelare som är under kontrakt vilja ta en vända i division 1, men i mitten av juni lär det inte finnas många luckor i övriga lag… eller? Samtidigt lär inte ett Björklöven i division 1 ha råd att avlöna exempelvis Johan Svedberg, Patrick Galbraith och Aki Heino. Många frågor blir det, men svaren är än allt för få.

Nu tror jag, även om det pratas om halv spelarbudget mot i år, inte det är någon direkt fara på taket. Visst har de övriga lagen i viss mån imponerande trupper, men tittar vi vad vi KAN få ihop (om vissa spelare kan tänka sig att spela med mer vilja än lön) eller spelare som i alla fall finns tillgängliga på något sätt, OM vi behåller vår allsvenska status.

Målvakt:

Patrick Galbraith

Backar:

Nils Andersson

Johan Svedberg

Aki Heino

Alexander Eriksson

Martin Johansson

Per-Anton Lundström

Ville Vikeväinen

Jonnie Karlsson

Niklas Strandberg

Jesper Eriksson

Forwards:

Victor Lindgren

Eetu Qvist

Johan Wikström

Mattias Wennerberg

Christoffer Thörn

Johan Bergmark

Marcus Jonsson

Pontus Johansson

Jimmy Andersson

Jens Ledin

Jonas Floberg

Marcus Lundberg

Joakim Thörnqvist

Marcus Rindestig

Självklart kan vi inte inte heller vill ha alla dessa spelare eller i något fall kanske inte ens bråkdelen, men kontentan är att vi KAN få ihop ett rätt hyfsat lag. När beslutet fattas lär sillybanken benämnas som mer halvtom än halvfull och vi får nog ta vad vi kan få och det är ju billigare att ta vad som redan finns i stan än att värva utifrån, eller hur? Dock är exempelvis Asplövens poängspruta Marcus Waldehagen fortfarande ledig, dvs not local och fler relativt billiga, men bra spelare finns därute som bara drömmer om att få dra på sig den vackra gröngula munderingen. De vet bara inte om det än.

Tränastaben Hellgren/Molin då? Den lär ju kosta en del, men eftersom de sitter under kontrakt lär de som önskar en gratiserbjudande John Slettvoll i klubben få vänta förgäves och ska man tänka logiskt så skulle nog ingen av oss frivilligt lämna våra egna jobb, bara för att arbetsgivaren har dålig ekonomi. De har ju faktiskt bara tackat ja till ett erbjudande, om än ett i mina ögon alldeles för bra erbjudande i rådande situation. Ska någon kritiseras så är det styrelsen och inte Hellgren/Molin, även om Slettvoll känns som ett fräschare alternativ.

Nu kan vi inte få allt. Vore nästan lite småaktigt att skrika efter mer när Björklöven oväntat rest sig på nio och ett halvt. Låt oss nöja oss med det idag eller hur var det man säger? Mycket skrik för lite ull sa kärringen som klippte grisen.

0 thoughts on “Laget då?

  • 25 maj, 2010 kl. 22:36
    Permalänk

    Härligt att ni tar upp lagfrågan, något som snurrat runt i huvudet efter ”nystarten”.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: