Läget Boström?

Bloggen fortsätter ta pulsen på lirarna, även idag är det en f.d gröngul som kommer till tals. Vi var nyfikna på ifall Linus Boström följt Lövens utveckling och ifall han kunde tipsa om några spännande spelare i södra ettan. Då många hävdar att den södra är klasser bättre än den norra tyckte i alla fall vi att kunde vara kul att höra Linus syn.

Tjena Linus, har du följt med i turerna runt Löven? Först hot om konken och nu är det en rekonstruktion på g med löfte om friska pengar från Leif Danielsson och en ännu så länge hemlig sponsor. Vi fans är chockade, vad är din spontana kommentar om det minst sagt ansträngda ekonomiska läget för klubben?

– Hallå! Jodå, visst har jag följt med. Förvånad och lite orolig blev man ju så klart, skönt att det verkar ordna upp sig i alla fall.

Du verkar ha kommit i gång på slutet och även om ni teoretiskt har chans på allsvenskan så ser det väl ärligt rätt mörkt ut. Vad har du tankar kring lagets och din egen säsong?

Säsongen har varit mycket upp och ner både för mig och laget. För egen del så har säsongen varit rätt jobbig då jag har varit hämmad med ljumskar/rygg i stort sett hela säsongen. Det gånger kroppen har varit ok så har det gått helt ok. Som lag så har det varit kul att vara med om ett lag som har lyft sig och växt hela säsongen, från en stundtals bedrövlig höstsäsong till att nu vara med och kriga ända in i slutet om en allsvensk plats.

Löven spelade ju inte så bra under säsongen, det fanns t.o.m. de som sa att vi skulle förlora mot både Piteå och Asplöven. Vad har du för åsikt om allsvenskan kontra Div 1 och tror du verkligen vi skulle ha förlorat mot dessa lag..?

– De bästa lagen i ettan kan absolut vara med och störa ett allsvenskt lag med bristande självförtroende. Piteå och Asplöven har jag tyvärr ingen koll på. 

Många menar att Div 1 lagen söderöver håller högre klass än den norra, vad har du för tankar och kommentarer kring det?

Det är väl ingen hemlighet att det är rätt stor skillnad på de olika div 1 serierna. Vi slog ju kiruna med 15-0 över 2 matcher, även om siffrorna är lite missvisande så säger det en del om skillnaden.

Intresset och därmed resurserna skiljer enormt vilket så klart i förlängningen speglar sig på isen. Tror vi har spelat ungefär 15 matcher med 2000 eller mer i publiken.

Med tanke på ekonomi eller egentligen brist av så talar mycket för att en stor del av spelarna ska komma ifrån egna led eller div 1. Vem eller vilka ifrån ditt lag tror du skulle kunna ta en tröja i Löven?

Fredrik Näslund är en intressant spelare som har offensiva spetskvaliteer.

Av de övriga lagen då, skulle du kunna nämna två backar och två forwards i pågående kvalseie som du tror skulle överraska och kunna visa sig hålla på en högre nivå?

Det är många i kvalserien som kan bidra på allsvensk nivå, men om man ska hitta någon som verkligen gör skillnad som är väl Hurtubise i Olofström en spännande spelare.

Vad har du själv för tankar kring säsongen 10/11, fortsättning i Nybro, hoppas du få kontrakt med Löven eller har du annat i kikaren?

– Björklöven är såklart alltid intressant. Jag har trivts bra här nere samtidigt som man saknar norrland ibland. Får helt enkelt se vad som händer, ska se till att vara hel och göra en ordentlig säsong i alla fall.

Annars då, längtar du till kvalserien är över så det blir försäsongsträning eller är det grillen du längtar efter?

– Ha ha..  ja, visst ska det bli skönt med lite ledigt här om en vecka. Det lockar nog med både grill och gym faktiskt! Men framförallt så blir det skönt att träffa folket hemma och smita upp till fjällen lite..

Fjällen är inte dumt, stort tack att du tog dig tid!

– Tack själv!

0 thoughts on “Läget Boström?

 • 8 april, 2010 kl. 10:41
  Permalänk

  Roligt att man får höra av gammla löven spelare.

  Svar
 • 8 april, 2010 kl. 22:44
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-08 10:41)
  Scouten, Linus är inte särskilt gammal inte f.d. heller.. kul iaf att du tycker det är roligt att läsa om honom.

  Svar
 • 9 april, 2010 kl. 09:41
  Permalänk

  Jag menar inte att han är gammal utan att han har spelat i löven förut.

  Svar
 • 9 april, 2010 kl. 13:29
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-09 09:41)
  Tror The S försökte vara ironisk och lite småfyndig. Hurmor är svårt, speciellt på nätet…sa flugan. : )

  Svar
 • 9 april, 2010 kl. 18:36
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-09 09:41)
  Jag är med på tåget scouten, försökte precis som Lövenbloggaren skrev vara lite ironisk.

  Det viktigaste är trots allt att du gillat våra intervjuer.. otrolgt kul också att du lämnar en kommentar när du ändå är inne och läser…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: