Laget börjar arta sig..

.. men det är ännu ett antal platser som ska fyllas bl.a. målvaktssidan. Vad är då tankarna just nu sedan vi haft en riktigt bra helg på nyförvärvsfronten?

Kommer Tim Juel få svalka sig och glömma även i vinter när Allright-kedjan levererat? Foto: Lucas Norlin

Med Alex Hutchings, Justin Crandall, Tyler Vesel och till sist Daniel Norbe in i truppen börjar Björklöven anno säsongen 20/21 se riktigt vasst ut. Inte utan att man vill börja formera och med tanke på Björklöven matchade laget ifjol känns en del rätt givet. Två kedjor intakta och ser inte någonstans att man särar på dom och tänker då på stommen i lagkapten Fredric Andersson, Alexander Wiklund och Sebastian Selin som en tredjelina och sen då våra transatlanter som en förstalina. Sen känns Axel Ottosson som mer eller mindre given med Olle Liss i en andrauppställning där jag ser en lucka på andra kanten. Sen återstår Pontus Andreasson, Kristoffer Söder och William Eriksson. Skulle vilja ha upp Andreasson betydligt högre upp i hierarkin. Han har så oerhört mycket hockey i sig, lagets överlägset bästa teknik,men med detta lagbygge verkar han tyvärr komma bort. Rädd att vi kommer slarva bort honom som Frölunda slarvade bort Jacob Peterson.

Mitt lag just nu

Backar:
Daniel Norbe – NY
Adam Plant – NY
Karl Johansson – NY
Alexander Hellström

Kommentar:
Här vill jag ha in tre rightbackar. Säker på att Alexander Deilert bli en, vet ej hur läget är med Timrås och exlövet Filip Westerlund men ser honom som ett ypperligt alternativ. Tror dock han har högrev tankar om sig själv. Daniel Rahimi säger ni? Visst, vilken forward vill gå på mål med honom, men vad kostar han kontra det vi redan har Hellraiser som forwardsätande monster?

Forwards:
Alex Hutchings – Tyler Vesel – Justin Crandall
Olle Liss – Axel Ottosson – NY
Sebastian Selin – Fredric Andersson – Alexander Wiklund
William Eriksson – Kristoffer Söder – Pontus Andreasson.

Kommentar:
Forwardssidan är nästan redan urbenad ovan och tror som sagt att det kan bli mer än en ny forward då jag är säker på att Kenttä tar in skadekalkylen i beräkningen. Kanske redan till veckan?

Målvaktsidan tro ni jag då har glömt? Nä, självklart inte. En oerhört viktig post, kanske lagets viktigaste vilket vi såg ifjol, även om samspelet mellan målvakt och försvar är än viktigare. Har du ett försvar som rensar rent när skott kommer behöver målvakten inte glänsa, bara vara stabil och bra. Har vi några namn på lut då?

Nja, med Per Kenttä läcker väldigt lite ut och på målvaktssidan ingenting. kan dock luta mig emot att jag vet att han har en förkärlek för Nordamerikanska målvakter som är vana att stå många matcher. man fick exempelvis fijol hålla tillbaka Joe CannataMattias Pettersson skulle få ”sina” matcher. Tänker att Karlskronas Tanner Jaillet skulle kunna vara ett namn. Stjärnmålvakten Marcus Svensson sägs ju vara ett namn man jobbar på, vilket i mina ögon inte alls rimmar med Per Kenntäs tänk och filosofi. En spelade som förmodligen passerat bäst före datum och förmodligen rätt dyr. Nä, det blir nog så att Per landar en målvakt från Nordamerika som vi inte hört talas om, som han sett 40 matcher med, pratat med 15 forna lagkamrater och mailat med minst lika många och sen går vi på det. Sen blir Isak Mantler backup.

Era tankar om laget, hur ni vill formera eller annat kring laget? Skriv en kommentar..

*

Vem som man värvar härnäst är nog inte spelbart, men kanske nåt Vitryskt? I så fall ska du spana in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Laget börjar arta sig..

 • 3 maj, 2020 kl. 10:00
  Permalänk

  Om nu Lassi blir kvar i Luleå trots allt så vore det väl lämpligt att låna in deras lovande junior Jesper Wallstedt?

  Svar
 • 3 maj, 2020 kl. 12:59
  Permalänk

  Tror du får se Pontus Andreasson tillsammans med Liss och Ottosson från start. David Eriksson tar plats med Söder och kusinen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: