-Låg i pappas pung!

I går kom straffet för Robin Jacobsson på Kim Karlsson, men eftersom både återfallsförbrytaren och dess sportchef uttalar sig som de gör så känner jag att vi inte riktigt släpper händelsen än.

Inleder att citera en riktigt bra text kring denna tackling som är skriven av tvdags.se:

Ett avstängningsstraff på nio matcher låter hyfsat hårt, men med en tredjedel omvandlat till böter betyder det att svensk ishockeys mest notoriske återfallsförbrytare Robin Jacobsson, med två svåra hjärnskakningar på sitt samvete bara denna säsong, kan glida runt på rinkarna igen redan inom ett par veckor – medan hans offer är borta på obestämd tid, kanske aldrig kommer tillbaka, och lider av huvudsmärtorna varje dag.

Jacobsson sa följande till expressen efter domen: – Jag försöker komma ner så långt jag kan och träffa lågt. Jag backar också.

Kunde du ha gjort något annorlunda?

– Nej, det känner jag inte. Det hann jag aldrig med. Han är kort och framåtböjd och tittar ner. Då tar tyvärr smällen så illa som den gör.

Han har även lagt till följande till i dt.se. – Det är inte så där jag spelar hockey.

Inte? Tre gånger på relativt kort tid är en mönster i min bok i alla fall. Nu har han tur och nästa spelare otur (den som skadas härnäst i Jacobssons framfart) att fikagruppen disciplinnämnden får fortsätta med sitt tärningsspel. Något måste göras åt denna nämnd. Någon borde i alla fall ta deras tärningar så det gör ett riktigt arbete.

Exlövet tillika Leksands nya sportchef Mikael Karlberg, som raddat upp smådumma kommentarer i sitt försvar för Jacobsson kanske kom med den värsta kom efter domen: – Det har varit tufft för honom. Det är inget roligt läge att skada någon. Det har varit småjobbigt för honom. Nu är det över när domen har kommit. Jo, kanske över för honom… men definitivt inte över på långa vägar för Kim Karlsson.

Avslutar med Niklas Wikegårds tankar kring domen och framtida tänk kring arbete med tacklingar.

wikegård

11 thoughts on “-Låg i pappas pung!

 • 26 januari, 2016 kl. 19:23
  Permalänk

  Alltså avskyn mot Leksand den bara ökar och ökar. Så trött på den jävla föreningen.

  Svar
 • 26 januari, 2016 kl. 20:12
  Permalänk

  Leksands IF kommer att få känna av karman en vacker dag, tro mig! Nu har man utmanat Guds välvilja tillräckligt mycket med ekonomiska skandaler, sålda trottoarkanter, kommunal rövslickning med fiffel, nedlagda skolor och gruppboenden och nu spelare som försöker avsluta motståndarnas karriärer.

  Det håller inte längre. En högre makt måste straffa denna klubb. Allt jämnar ut sig i slutändan och Leksand kommer få smaka på sin egen medicin. Det måste och kommer ske!

  Svar
 • 26 januari, 2016 kl. 20:39
  Permalänk

  Varför inte bara erkänna de faktiskta omständigheterna? Varför hålla på att trassla in sig i massa lögner. Men det är ju fullt möjligt att jacobsson är så korkad att han behöver instruktioner hur man beter sig i vissa situationer. Ytterligare smolk i bägaren är ju att tränaren är ännu mer korkad och spinner vidare på samma koncept utan att ens ha pratat med jacobsson efter matchen. Om det beror på att man måste vara korkad och/ eller ha fel värdegrund för att verka hos LIF har jag inte en susning om men helt klart har dalmasarna en hel del att jobba på. Men samtidigt spar ju en liten slant varje gång en överbetalt hockeyknekt är avstängd, kanske det här räddade Lif från konkurs denna gång? Nu har jag otroligt svårt för köpelag ala MIF och dit räknar jag även Leksand men samtidigt är det inte logans fel att idioter söker sig som en magnet till anrika föreningar. Och till Leksands försvar ska läggas att oavsett vilket lag dom möter drar dom extra folk. Varför är ju en sådan total Egnima och känns svårlöst i jämförelse med att lösa jordens problem med att solen ska slockna om X antal miljarder år. Så många fans runt om Sverige är inte möjligt med 6k? invånare. Inte ens nästan. Men lite kan dom väl skärpa sig? Min sektradar piper konstant när jag nämner ordet Leksand och är nu inlämnad på kalibrering även om jag misstänker att den fungerar.

  Svar
  • 27 januari, 2016 kl. 12:49
   Permalänk

   Att han stängs av har väl snarare en negativ ekonomisk påverkan på LIF, han lär väl fortfarande ha sin lön? Ett än större incitament för klubben att ta tag i problemet

   Svar
 • 26 januari, 2016 kl. 21:52
  Permalänk

  Sara Waerns insändare i VK över Lövenfansens beteende i samband med Robin Jacobssons överfall på Kim Karlsson andas andemeningen att det är bara Lövenfansen som reagerar på ett icke acceptabelt sätt på exempelvis denna händelse.
  Själv satt jag på sektion K närmast med ca 7 Leksandsfans som osportsligt applåderade varje gång en Leksandspelare gjorde något osjysst mot en Lövenspelare.De applåderade förstås inte heller som brukligt när Kim Karlsson fördes ut på bår.Vad säger Sara Waren om detta?Tror hon att fenomenet bara är ett Björklöven- fenomen. ”Hon kanske inte ser skogen för bara trän på SLU”.Jag försvarar inte att det skriks vad som helst,själv lever jag mig också in i matcher.
  Men när jag ser Sara Waern paradera i ishallen med en Lesandsfantröja på twitter samt också skriva ”vi ska spöa Timrå ” som kraftuttryck mm så så använder hon i så fall samma ”macho-kultur” som hon refererar till och ser som negativt i sin artikel.
  Sara Waern är inte helt ärlig i sitt uppsåt med artikeln och därför tappar den trovärdighet.Hon kastar ”ädelstenar” i glashus på ett oärligt sätt.

  Svar
 • 26 januari, 2016 kl. 22:09
  Permalänk

  Sex matchers avstängning efter reduceringen till böter är inget annat än en stor skam. Man undrar hur den kommittén somnar på kvällen med tanke på vilket ofantligt uselt och patetiskt dagsverke de presterat, fy faan.

  Svar
 • 26 januari, 2016 kl. 23:25
  Permalänk

  Jag är tyvärr lite av den typ som tycker att brott ska straffas med samma metoder som förövaren gjort sig skyldig till.
  Så för att spinna vidare på det så hade det varit fantastiskt kul om Löven kunde låna in Acke o Rahimi till nästa möte med Jacobsson ?
  Nä skämt åsido så har jag redan uttryckt mig ang detta i tidigare artiklar. De där böterna kan de stoppa upp någonstans o det gör de förmodligen.
  Rätt upp i näsan, o sen rullar vi nästa tärning

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 00:36
  Permalänk

  Ja fan va gott de vore… in me Rahimi o totaldäcka Jacobsson sa far vi se hur mysigt korkad han kanner sig nar han vaknar upp.

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 00:43
  Permalänk

  Maste lagga till ; Wikegårds supervideo ar helt urläcker och kanns sa javla ratt.. fullkomligt klockrent. Och nu en sen liten önskan; blir det tranarbyte om nagot ar sa varfor inte the instigator Wikegård ? ( 8**8 )

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 11:28
  Permalänk

  Måste bara inflik:Jag älskar Wikegård!!!

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 13:09
  Permalänk

  Wikegård vilken kung !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: