Kvarvarande schema och 33 möjliga poäng

I går en otroligt befriande och lättande bortaseger mot Tingsryd AIF i Nelsen Gaden Arena samtidigt som VIK Västerås i kväll spelar hemma mot ligatvåan BIK Karlskoga. Segern otroligt viktig på så många sätt, vi fick bryta bortaförbannelsen och efter sju raka torsk återigen rätt skönt att även få betalt i poäng i stället för att ”bara” känna att vi prestationsmässigt förbättrat oss.

När nu då VIK Västerås lirar först i kväll innebär det även att vi genom segern, iaf tillfälligt, passerat Västerås i tabellen och i skrivande stund skulle undvika ett nervkittlande negativt kval.

Men även om vi nu har en poäng tillgodo på Västerås så har vi en bra mycket sämre målskillnad och Västerås har inte bara BIK Karlskoga i kväll utan även MODO borta innan vi spelat lika många matcher.

Vi kan väl kolla in återstående schema för att se hur vårt skiljer sig från Västerås då det i dagsläget känns som att det främst är just Västerås vi tävlar med i tabellen.

Björklövens återstående elva matcher:

AIK (h), Södertälje SK (b), Västerviks IK (b), Vita Hästen (h), MODO Hockey (b), BIK Karlskoga (h), Timrå IK (b), Almtuna IS (h), IK Pantern (b), Mora IK (b) och till sist då ligaavslutningen VIK Västerås hemma fredag den 3 mars. Hockey (h)

VIK Västerås återstående schema, (13 matcher):

BIK Karlskoga (h), Timrå IK (b), Almtuna IS (h), Mora IK (b), MODO Hockey (b), Västerviks IK (h), IK Pantern (h), IK Oskarshamn (b), Tingsryds AIF (h), AIK (b), Vita Hästen (h), Södertälje SK (h) samt då Björklöven (b).

* * *

Vi har alltså fem hemmamatcher kvar att jämföras med Västerås sju, faktiskt rätt många möten helt identiska då vi båda bl.a. möter BIK Karlskoga, MODO, Mora, Timrå IK borta respektive Almtuna, Vita Hästen hemma. Skillnaden ligger främst i att medans vi har Pantern, Västervik och SSK borta möter Västerås dem hemma och att Västerås får möta AIK på Hovet medans vi har dem hemma i T3 Center redan i morgon kväll. Sedan då att Västerås dessutom ska hinna spela hemma mot Tingsryd samt Oskarshamn borta innan ligaavslutningen när vi möts.

Här tycker jag nog att återstående spelschema talar för Löven, framför allt mötet med AIK, att vi sedan har VIK Västerås hemma i ligaavslutningen men även att Västerås i mötet borta med Oskarshamn möter ett lag som iaf just nu krigar för en slutspelsplats.

För att om möjligt kunna rida vidare på vågen hade det varit skönt med tre nya pinnar mot gnaget redan i morgon och sedan att vi följer med ännu en bortaseger mot SSK i Scaniarinken kommande onsdag.

Dina egna tankar kring återstående program och förhoppning om att undvika ett väl nervpressande kval? Fältet som vanligt fritt..

4 thoughts on “Kvarvarande schema och 33 möjliga poäng

 • 2 februari, 2017 kl. 20:28
  Permalänk

  Tyvärr 4-1 till Västerås i början på andra perioden mot BIK just nu!

  Svar
  • 2 februari, 2017 kl. 22:06
   Permalänk

   Slutade tyvärr 4-3 MB, detta trots intensiv forcering från BIK Karlskoga. Så då var vi nere under strecket igen..

   Svar
 • 3 februari, 2017 kl. 08:13
  Permalänk

  Huu! Tänk om det blir en direkt avgörande sista seriematch hemma mot VIK Västerås! Rafflande avslutning är en underdrift.

  Svar
 • 3 februari, 2017 kl. 08:33
  Permalänk

  Nu ska vi inte vara negativa. Det är som sagt 33 poäng att spela om och då är det inte bara Västerås som går att nå. Nä nu dj…lar siktar vi högt och håller tummarna. Alla till arenan ikväll för att heja fram våra GrönGula hockeykrigare.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: