Kvartsfinalerna HockeyAllsvenskan 20/21

Åttondelsfinalerna är spelade och numer vet vi att både AIK som Västerås gör den sedan tidigare klara sextetten sällskap och nu är det dags för kvartsfinaler. För de fyra lag som slås ut är säsongen 20/21 över och de får inrikta sig på kommande säsongs HockeyAllsvenska. För fyra lag lever alltjämt drömmen om SHL 21/22.

Spelschemat enligt följande för fyra av lagen och de spelar alltså i bäst av fem:

Måndag 22 mars, Timrå vs AIK, Löven vs Mora

Onsdag 24 mars, Timrå vs AIK, Löven vs Mora

Fredag 26 mars, AIK vs Timrå, Mora vs Löven

Söndag 28 mars, AIK vs Timrå, Mora vs Löven

Tisdag 30 mars Timrå vs AIK, Löven vs Mora

*

De fyra lagen har möts fyra gånger vardera under säsongen och då har det gått enligt följande:

AIK vs Timrå, 1-5
Timrå vs AIK, 1-2 OT
AIK vs Timrå, 0-8
Timrå vs AIK, 4-1

Sett till dessa fyra möten klar fördel Timrå, tre segrar och tio poäng och målkvoten 18-4 i Timrås favör, ser vi till de fem senaste tre segrar för Timrå och målskillnaden 14-12 samtidigt som vi noterar två segrar och 12-18 i målskillnad för AIK. Då beaktat grundserien.

På förhand ändå ett väldigt klart favoritskap för suveränen Timrå, samtidigt är de 118 poängen under ligalunken inte värda ett skit längre. Nu gäller det samma motståndare i bäst av fem, vi vore dock överraskade om AIK skulle kunna skrälla och rubba favoriten. Men hockey är hockey och alla matcher ska spelas.

*

Löven vs Mora, 4-8
Löven vs Mora, 1-3
Mora vs Löven, 0-5
Mora vs Löven, 1-3

Sett till dessa fyra möten rätt jämt med två segrar vardera och vi har målkvoten 13-12 i Lövens favör, ser vi till de fem senaste tre segrar för Löven och målskillnaden 18-14 samtidigt som vi noterar tre segrar och 18-15 i målskillnad för Mora.

På förhand och sett till resultaten ett rätt ovisst möte men här tror jag på något sätt att Löven till sist verkligen får ihop det, de har övertaget på Mora då Poulin stått och Kevin kommer bli oerhört värdefull i detta slutspel. Det är även ett väldigt rutinerat Löven som kanske inte alltid gått på ens halvfart under säsongen, men nu gäller det att steppa upp och göra verkstad av #ouppklaradeaffarer

*

De resterande fyra lagen spelar enligt följande och även de spelar alltså i bäst av fem:

Tisdag 23 mars, BIK vs Västerås, SSK vs Västervik

Torsdag 25 mars, BIK vs Västerås, SSK vs Västervik

Lördag 27 mars, Västerås vs BIK, Västervik vs SSK

Måndag 29 mars, Västerås vs BIK, Västervik vs SSK

Onsdag 31 mars Timrå vs AIK, Löven vs Mora

*

De fyra lagen har möts fyra gånger vardera under säsongen och då har det gått enligt följande:

BIK vs Västerås, 2-3 OT
Västerås vs BIK, 1-3
Västerås vs BIK, 2-3
BIK vs Västerås, 0-5

Sett till dessa fyra möten rätt jämt då de båda lagen vunnit två matcher vardera och målkvoten 11-8 i Västerås favör, ser vi till de fem senaste tre segrar för BIK Karlskoga och målskillnaden 11-10 samtidigt som vi noterar tre segrar och 18-11 i målskillnad för Västerås. Även för Västerås har vi likt för AIK då beaktat grundserien. Sedan enbart bortasegrar under säsongen.

På förhand ändå ett rätt ovisst möte men med formen och även de två segrarna i Nobelhallen beaktat tycker jag att Västerås verkligen borde kunna göra en spännande matchserie av detta. Om de skulle ta en av de inledande matcherna i Nobelhallen tror jag de har stora chanser göra detta till en gastkramande tillställning och möjligen ha chans att avancera till semifinalspelet.

*

Västervik vs SSK, 2-1 straffar
SSK vs Västervik, 1-2
SSK vs Västervik, 4-3 OT
Västervik vs SSK, 4-0

Sett till dessa fyra möten möjligen liten fördel Västervik som vunnit tre av fyra och vi har även målkvoten 11-6 i Västerviks favör, ser vi till de fem senaste fyra segrar för SSK och målskillnaden 19-8 samtidigt som vi noterar tre segrar och 16-14 i målskillnad för Västervik.

På förhand är väl denna serie den mest öppna, föga förvånande då det är lagen som slutade på plats fyra respektive fem. Sedan lite intressant att formen möjligen talar för SSK medans Västervik har tre segrar mot SSK under säsongen. Tar Västervik en av de två första i Scaniarinken tror jag de har stor chans att avancera till nästa runda.

Kommentarer, reflektioner eller tankar kring dessa kvartsfinaler..? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

One thought on “Kvartsfinalerna HockeyAllsvenskan 20/21

  • 21 mars, 2021 kl. 11:21
    Permalänk

    Till semifinal går! Löven, Timrå, Bik, Västervik. Löven och Timrå går vidare med 3-0 i matcher. Bik vinner med 3-2 i matcher. Västervik vinner med 3-2 i matcher.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: