Kvällens sämsta!

Inte nog med att vi förlorade, än värre är det att vi fick Alexander Deilert visat av banan för en huvudtackling, ett helt riktigt beslut i min bok, men där jag tror mig veta orsaken till hans handlande. I bytet före fick han en själv en tackling mot huvudet som inte beivrades och som han var mycket irriterad över, något han sen tog med sig i bytet efter. Inget jag försvarar, men kan på något litet plan förstå i den hets som just då rådde på planen och på läktaren. Nu är i alla fall hans agerande något som får som konsekvens nu när den uppgraderats till Match att han automatiskt stängs av minst en match och missar således kommande derby mot MODO. Det innebär vidare att vi i skrivande stund har sex backar att tillgå i den matchen och en av dessa är Alexander Popovic, som suttit på bänken i sex av säsongens matcher, men inte fått EN enda sekunds istid och nu måste slängas in i ett stekhett derby, måhända mot sin gamla klubb, men känns det logiskt eller ens troligt att han fixar det?

Alexander Deilert lär få se de kommande matcherna från läktaren. Foto:Lucas Norlin

Lägg därtill att Oliwer Larsen förvisso hinner hem från sitt landslagsuppdrag, men kommer från en flygning från Danmark OCH kommer då som vi uppfattat det spela tre matcher på tre dagar. Lägg till att när det igår började lukta bäver i tredje perioden bänkades Ludvig Stenvall. Nä, vi får nog hoppas att Per Kenttä hittar den där ersättaren till Andreas Hjelm. Inleda Movember med att luggas på två raka mustascher, måhända mot toppkandidater som Västerås och MODO men ändå. Lägger vi sen till mina farhågor om att Alexander Deilert skulle kunna bedömas som en återfallsförbrytare då han i mötet med MODO i SCA-cupen tilldömdes ett matchstraff för just huvudtackling med medföljande avstängning på tre matcher under försäsongen, vilket brukar medföra ytterligare två matcher och då skulle kunna innebära att han kan stängas av så länge som fem matcher och inte vara åter förrän mötet med Södertälje borta den 22 november. Då har vi problem. Vi vill ju inte heller stressa in Alexander Hellström i spel. Har vi månne en Alexander Sundström i någon av våra killar eller kommer Kenttä att kunna hitta en ersättare/ny back till nästa helg? Det sades ju från lövens ledning efter Karlskrona att det var skönt att det bara var två matcher på två veckor så att Kenntä fick tid att hitta en ersättare för Hjelm. Nu har en av dessa veckor gått..

* * *

Man kan nog inte spela på vem och OM vi hittar en ny back, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår partner Coolbet!

2 thoughts on “Kvällens sämsta!

 • 2 november, 2019 kl. 06:34
  Permalänk

  Ojojoj.
  Backbesättningen är stark men för tunn och skadebenägen. Har fan inte råd att ta avstängning nu heller…..
  Sedan kan jag också förstå Dejlerts frustration om det är som ni skriver att han fick en avsiktlig tackling mot huvudet som just kommit tillbaka från hjärnskakning. Man undrar ju i s f om Vik spelaren visste vem han tacklade mot huvudet rent för att skada….

  Hellström kanske hade varit bra mot Modo men tyvärr passar ju inte lövens sätt att spela hockey under denna säsong Ackes spelstil. Möjligen plocka in som rensare framför mål med hans fina fysik.

  Löven behöver ersätta Hjelm med en spelare av samma egenskaper som hjelm har. Snabb och spelskicklig back. Och jag ber till gudarna att vi slipper en periodare denna ggn.

  Hjelm var en 5a av 5 som spelare i löven. Dock så är min åsikt att i långa loppet förlorar vi på att ha haft Hjelm om ingen fullgod ersättare kommer in.

  Att spela in en spelare i laget med den istid han fick. Inskolad i systemet. Spelar säg 18 till 20 min per match.
  Sedan rycks han ur truppen. Lämnar.

  Känns För jävligt faktiskt. Och även om hjelm passade löven perfekt känns den spelaren fel att ha från början tycker jag när han så uppenbart inte hade en tanke på att stanna.

  Hans matcher i löven har hjälpt löven. Men tyvärr kanske hans närvaro skadar löven mer i långa loppet när hålet nu i lövens hjärta av spelsystemet måste fyllas.

  Jag tycker Hjelm fick för stort utrymme om ingen plan finns att direkt fylla hans frånvaro.

  Bort med alla korttidskontrakt som varar några matcher. Annars vet man ju aldrig vad man har. Och stressen ökar att hitta nytt hela tiden.

  Är det ingen som tyckte att vik spelarna borde åkt på 3 eller 4 divings??

  Tycker faktiskt vik spelade fult och grinigt och kastade sig mkt. De sjönk i mina ögon många grader igår. Har tyckt de varit rätt schyssta men inte längre.
  Grislag

  Svar
  • 2 november, 2019 kl. 06:38
   Permalänk

   Ludwig stenvall bänkades med all rätt för han håller inte måttet.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: