Kvällen efter…

…kanonmatchen mot Bofors Bobcats. Ja, ni hajjar va?

Här finns målen och nu ska vi försöka bena ut vad fan det är som händer vid varje situation. Spelare kommer att pekas ut, någon kommer namnges, en stark spelare tar kritiken med ro (men kanske iaf tar med sig något), en annan inte fullt lika trygg kanske t.o.m. kommer ta illa vid sig. Tyvärr går det ut på att minimera egna misstag och skoningslöst nyttja motståndarens. Vi är väl inte så blåögda att vi inte tror att killarna kommer se filmen, eftersom det stundtals är en rysare kanske de blundar.. i så fall får ni en chans. Som bonus får ni våra tankar och funderingar.

***

0-1 The Sandwich (TheS): – Ja jisses. Stenlings piruett ca 6 sek in i klippet är inte tjusigt. Möjligen att det gett något eller poäng om det var konståkning. Att det till sist blir en piruett är tyvärr helt logiskt när den stackars killen på alltför lång distans från motståndaren jagat runt i ca 15 sek.

Lövenbloggaren (LB): ..hoppas för guds skull att korven på läktaren smakade..

***

1-1 TheS: Det här gillar jag skarpt, kraftpaketet TT driver in mot kassen efter ha vunnit en kamp ute vid sargen. Det är inte alltid vackert, men Thörn visar allt som oftast vilja. De flesta matcherna vinns vid kassarna, men det gäller att få in pucken till det området också.

***

2-1 LB: – Här ser vi återigen lite vilja. Spelarna drar mot målet, där man ska vara. Öppnar härlig yta för Martin som placerar skottet perfekt.

TheS: – Kan inte annat än hålla med. Flera små, men ack så viktiga detaljer. Thörn är parkerad i fejjan på målvakten och uppehåller på så sätt minst en back. Lite rörelse för en gångs skull i PP, Isak söker upp en motståndare och håller i trissan så länge att Öberg får gott om tid att runda kassen och ge MaJo öppen gata. Då passet är på bladet är det liksom bara att nypa till.

***

2-2 LB: – Man kan ju undra hur tankarna går i Sveddas huvud där? Han agerar som barn som tränar fotboll för första gången, alla efter bollen som en getingsvärm. Det är charmigt vid 6 års ålder men vid 29? Nä… han ställer ju Martin i ett omöjligt läge och att stressa när motståndaren har full kontroll på pucken… ehh nä.

TheS: – Ja, felet begås när spelarna stressar lite halvhjärtat och dessutom lite en och en. Jag gillar helt klart att sätta press, killarna får gärna checka högt med minst två man. Men i en box gäller det att alla är beredda och att det är sker vid precis rätt tillfälle så att det inte får motsatt effekt. Här lämnas MaJo lite ensam, även om passet kanske inte är omöjligt att upptäcka…

***

Vid ett tillfälle när Löven tog ett flygande byte med endast den puckförande backen i burskydd kvar på isen, flyttade Bofors fram sina styrkor och skapade sånär en målchans trots BP. Det var ett sällsynt men mycket vackert drag, det gäller att överraska sin motståndare och dra ner byxorna när de är som minst oförberedd.

***

3-2 TheS: – Porr-Hockey av Öberg som med full koll på klockan, i spel numerärt underläge (3-5) mycket kallt inväntar Thörn som nyss avtjänat ett par min på botbänken. TT täcker förtjänstfull pucken och lyckas få till ett avslut trots att Boforsbacken med en enhandsbackhand svingar klubban mot Thörn.

LB: – Myckat starkt av MaJo också som trots långt byte och säkerligen sega ben fullföljer och får på så sätt en enkel balja. Andra Boforskillen (Linus Persson) tänkte nog att..tja.. om han nu tänkte. Ett minst sagt svagt och märkligt ingripande. Äntligen ett sk. skitmål för Löven och dom är lätträknade i dessa tider.

***

 3-3 LB: – Hade vi haft en lite mer aggresiva spelare hade det målet enligt mig med lätthet kunna ha undvikits. Nisses passivitet gör att Tero måste försöka störa killen i boxen, men hamnar då ur position och ger Bofors en yta stor som Värmland skogar att leverera passet på. hade Nisse klivit upp i rygg på killen i boxen hade Tero funnits placerat mellan Messa och Lundh. Sådana enkla misstag har vi inte råd med och bjuds sällan för att inte säga aldrig på sånt av motståndarna.

TheS: – Alltför låg box och överbelastat på ena sidan. Koponen borde kunnat läsa passningen, visserligen delikat från Messa men ändå, och även om forwarden nyper direkt så kanske Siken borde ta den om han är lite på spetsarna?

***

3-4 TheS: – Mycket vacker kasse av skridskovirtuosen Messa. Rörelsen och den egna sidledsförfyttningen på Siken genom dansen på blålinjen är helt enkelt väldigt vackert. Löven lirade väl ett hyfsta BP, men då Bofors hade ett väldigt fantasifullt och varierat PP gick det inte till sist att stå emot.

LB: – Inget PP var det andra likt, många platsväxlingar och mycket rörelse gjorde det jobbigt och mycket svårläst för de gröna. Imponerande PP av Bofors och man förstår ju att de toppar powerplaystatistiken med 27 %. Starkt.

***

3-5 LB: – Som det brukar gå när man tar ut målvakten. Lite synd att det var just Thörn som var siste löv på pucken , men med så lite tid kvar var han ju tvungen att chansa, eller hur?

TheS: – Ja, chansen är ju redan borta när pucken går ur Bofors zon i det första läget. Backen på blålinjen, tror det var MaJo, hade alla chanser i världen att stoppa pucken med handen eller i vart fall täcka med kroppen. Nu blev det ett halvhjärtat försök, ben eller knä??, med tappad puck som resultat och här dog matchen.

 

0 thoughts on “Kvällen efter…

 • 7 oktober, 2009 kl. 03:48
  Permalänk

  Stort, siken ska ta ett direktskott. Det är hockeykunnande

  Svar
 • 7 oktober, 2009 kl. 13:18
  Permalänk

  Svar till leif (2009-10-07 03:48)
  Bra att du kommenterar leif. Vi efterlyser kommmentarer och tankar kring det vi skriver. Kan helt ärligt säga att tanken var det skulle stå.. ”..även om forwarden nyper direkt så kanske Siken borde KUNNA ta den om han är lite på spetsarna?” Jag menade absolut inte att Siken eller en annan målis absolut ska ta det skottet, men jag hävdar alltjämt att en målis KAN ta direktskott.

  Vad gäller mitt hockeykunnande känner jag mig rätt trygg faktiskt..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: