Kung Kim av Schweiz!

Att han skulle lyckas var ingen högoddsare, men så till den milda grad är bara så otroligt härligt. I kväll avgjorde Kim Karlsson Langenthals match mot GCK-Lejon.

Kim Karlssons hockeyliv leker just nu. Foto:Marcel Bieri

Lagets förstecenter rivstartade med en assist redan efter 41 sekunder och kunde med bara 2.14 kvar av matchen avgöra med 4-3 målet och sitt fjärde mål. Kongo har nu på de fyra inledande matcherna svarat för 8 poäng (4+4) och hjälpt laget upp på en andraplats i ligan via tre segrar och en förlust via straffar. Dock är det hela 11 poäng upp till ledande Rapperswil Jona Lakers med spelare som Jon Palmebjörks gamle radarpartner i Sparta Dion Nelson och Lövenfansens gamla blixtlåssprängaren Jared Aulin, som för övrigt bär lagets Guldhjälm som bäste poängplockare med 7 mål och 23 assists. Kim så sin sida får nog svårt att nå upp till kedjekamraten Kelly Brents 14 mål och 17 assists som ger honom äran att bära Langentahls guldhjälm. Dock har faktiskt Kim, med ett snitt på två poäng per match, ett bättre poängsnitt är poängligaledande Devos Philip-Michael i kvällens motståndare HC Ajoie. Har har skrapat ihop 34 poäng (13+21) på 20 matcher, så Kim är kung, så enkelt är det.

3 thoughts on “Kung Kim av Schweiz!

 • 25 november, 2017 kl. 10:34
  Permalänk

  Det är väl inte konstigt att han levererar i den ligan den är ju knappt på Svensk div 1 nivå. Men oavsett det, kul att det går bra för Kim och han lär nog bli kvar där hela säsongen och få en fin tid med sin familj.

  Svar
 • 25 november, 2017 kl. 16:02
  Permalänk

  Lugna er lite med tokhyllningarna. 2a ligan i Schweiz är ungefär som de södra Div1 serierna. Inte konstigt att han levererar i en betydligt sämre liga med offensivt fokus utan riktigt samlade försvar. Tex är denna ligan även RN nivå sämre än Norska högstaligan. Det säger en del.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: