Kunde Dennis spelat igår?

I går kom uppgifter att Dennis Persson var klar för Björklöven, både hos oss, VK-bloggen och MrMadhawk. Dennis ska enligt mer detaljerande uppgift blivit klar i går vid lunch. Björklöven var överens med Modo, avtalet mellan klubbarna ska ha varit påskrivet. Modo ska också ha registrerat transfern i hockeyförbundets system.

MegazoneDet enda som Björklöven behövt gjort i det läget är att betala transferavgiften på 700 kr och övergången hade varit klar, godkänt och Dennis hade varit vår spelare att använda. Det tar en timme från Örnsköldsvik till Umeå i bil. Varför gjorde man då inte klart så han kunde spela i går?

Min enda tanke är att man kom ifrån en seger och ville inte ändra ett vinnande lag. Någon annan logisk förklaring finns inte. Frågan är bara, om mina tankar stämmer, hur man motinerar att en spelare som spelat 22 matcher från start i SHL inte tillåts gå in den 25 bästa laget i Sverige, även om man har en seger i ryggen? Även om det skulle ev återigen ge ändringar i backparen. Det kommer det ändå bli nu för tanken kan knappast vara att han ska gå som sjundeback? Han hade kunnat tas hit, inleda på bänken som LEJ gjorde som ju sen fick hoppa in. Nu är det här bara mina tankar, men ytterst märkligt känns alltihopa. Vore kul med en förklaring från Björklövens sida. Nu vet vi förstås inte om hans medverkan hade gjort någon skillnad, men sämre hade säkert inte blivit. Detta kan ha bidragit till att ledningen försatt Löven i det mer eller mindre hopplösa läge man nu ligger i.

Samtidigt kan vi se det så att Löven inte gett upp, men man gör det onödigt svårt för sig. Det har snackats om den åttonde backen sen i början av augusti. I dag blev han alltså klar, efter att 40 omgångar av 52 är spelade, dagen efter säsongen i praktiken är över. Mycket ska till för att vi når vår målsättning om slutspel.

Hur ser det kommande programmet ut för klubbarna ovan strecket?

Leksand återstående matcher

Timrå B
Almtuna H
Karlskoga B
Oskarshamn B
Pantern H
Tingsryd H
AIK H
Sundsvall B
Mora H
Asplöven B
Västerås H
Björklöven H

Här lär man vinna minst hälften och skulle då samla åt sig ytterligare 18 poäng.

22238516171_1f1b695217_bLeksand blir svåra att hinna ikapp efter gårdagens förlust. Foto:AXELLÖF

Västerås återstående

Björklöven H
Vita Hästen B
Almtuna H
AIK B
Sundsvall B
Karlskoga H
Mora B
Pantern H
Asplöven B
Oskarshamn H
Leksand B
Tingsryd H

Direkt en helt avgörande match mot oss på måndag. Sen har Västerås inte rosat marknaden alls på sistone och frågan är om dom får ihop det? kan det bli dom som blir det jagade villebrådet för Pantern, Mora och Björklöven

Björklövens återstående

Västerås B
Timrå H
Pantern B
BIK Karlskoga H
Oskarshamn H
Tingsryd B
Vita Hästen H
AIK B
Sundsvall H
Mora B
Asplöven H
Leksand B

På dessa matcher måste vi då ta i den bästa av världar ta minst 25 poäng, vilket innebär minst nio segrar på dessa tolv återstående matcherna. Den är förutom trepoängare i alla sex hemmatcher också tre vinster mot någon av Västerås, Pantern, Tingsryd, AIK, Mora eller Leksand borta. Västerås direkt på måndag bestämmer ju om vi hakar på dom. Sen ska de andra matcherna gå vår väg. Mora och Pantern får inte heller ta en massa poäng. Almtuna finns en poäng ovan Leksand och Västerås, men känns för stabila för att tappa.

Tyvärr agerar vi för sent är jag rädd. Kanske tanken är att hålla undan för Asplöven som tyvärr tog en blytung seger mot Timrå igår. De är inte avskriva så vi behöver vinster, även de knappast räcker till en topp 8 plats. samtidigt är det raffinerat att vi avslutar mot Leksand. I de bästa av världar då hoppet ändå är det sista som överger en…eller hur?

Megazone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: