Kul med hockey igen

Upplagt för en riktig rysare när serieledande dalmasar gästade vår hemmaborg där vi den här säsongen allt annat än rosat marknaden eller ägt isen. När vi därtill p.g.a skador och förändringar i truppen förändrat i stort sett alla uppställningar och att vi numera matchar killar som hittills varken fått speltid eller rubriker gjorde väl att förväntningarna var små. Visst kan man försöka med klyschor som att motivation slår klass eller vi behövde poängen bättre. Men när det stod klart att Ericsson skulle vakta kassen kändes det som att det skulle kunna bli en tung afton.

Det enda som är tråkigt att vi var så få som fick uppleva kvällens fight. Killarna förtjänade en större publik och vi som var där hade i alla fall skitskoj och det var rätt länge sedan det var kul med hockey, eller hocki som vissa envisas. Vi tror och hoppas att alla 2 345 andra hade lika kul och kde ommer tillbaka, det var ju ett pånyttfött Löven vi såg. Efter mardrömsstarten med 0-1 redan 1:32 studsar killarna tillbaka direkt och backen Svedberg nyttjar friläget som man drömt att alla forwards skulle gjort tidigare i år.

Efter underlägen 1-3 och 2-4 visar grabbarna upp en sällan skådad vilja, moral, inställning, hjärta och djävlaranamma. Den här kvällen skulle de bara upprätta sin heder och visa sin allra trognaste publik att de kan lira hockey. Även om den första perioden var lovande var den andra det bästa laget åstadkommit på bra länge, inte varje kväll laget har 18-4 i skott på serieledarn. Hade inte varit orättvist med en eller kanske två baljor till.

Har nu direkt efter matchen svårt att säga hur bra Löven var kontra hur bleka de vita Leksand var. Men i kväll skiter jag fullständigt hur dåliga Leksand var, Löven vanns så mycket mer än två poäng, de vann tillbaka sin publik.. och på vilket sätt sen! Det var rätt länge sen ramsorna ekade i hallen och sittplats klappade taktfast. Säkert bra djävla mycket roligare att ta emot publikens ovationer än de busvisslingar som varit minst lika många som felpassen. Vi står upp för Löven.. vi står upp för Löven!!

Var som kanske var allra roligast förutom inställning, vilja, moral, hjärta,  djävlaranamma och lite stake var att det skedde med sällan skådad finess. Jag kan inte komma i håg när vi senast lyckades med så många uppspel, ut på kant och skarv in i mitten. Fler dumpar än vanligt var i rätt tid och i rätt hörn, vi hade fler längre anfall i motstånadarens zon än vi haft på hela säsongen. Då vi t.o.m. stressade och checkade fast deras backar mer frekvent än tidigare var det med ett sällan skådat leende man lommade hemåt.
 
!!! Inställning, vilja, hjärta, moral, djävlaranamma och finess!
 
!! Thomas Enström, lovande debut i kvällens kanske piggaste kedja. Det lovar gott och Enström var ett ständigt orosmoment, kanske mattades något…
 
! Coachingen. På förhand kändes Koponen mellan Isaksson och Enström lätt förvirrat, i efterhand.. hatten av för geniet Fagervall. Leksand lyckas genom en tidig time out tillfälligt bromsa Löven. Fagervall kontrar i tredje med an väl avvägd time out. Förövrigt matchade Fagervall laget med endast en back i PP, sedan kastar han in Svedberg i sudden.. fingerspitzgefühl..
 
? Vad sas från det gröna båset? Det kändes väl hårt med en 2:a i det läget av matchen då svordomar och annat titt som tätt tidigare haglat från det vita båset. Inte konstigt att inte fick pris som matchens lirare i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: