Krönika kring farmarlag, licenskrav och TV-avtal

Jag snubblade över en rätt tänkvärd och samtidigt väldigt välskriven krönika (länk) kring HockeyAllsvenskan signerad Emil K Lagnelius på Aftonbladet.

Har du missat den bör du kolla in den och ta del av tankar kring de numer uttalade fyra samarbeten Växjö Lakers/IF Troja Ljungby, IK Oskarshamn/Rögle BK, Tingsryd AIF/HV71 och det redan rätt etablerade mellan Malmö-lagen IK Pantern och Redhawks i SHL.

Ligan håller tyvärr på att förvandlas till en farmarliga och då spelar det ingen roll hur gärna klubbarna än försöker förmedla ”samarbeten som ska gynna båda parter”.

Nästa stora punkt är de nya licenskraven föreslås efter en enmansutredning signerad Hans Nyberg. För det första bra med krav på ekonomi, organisation och även att arenorna ska hålla någon form av standard. Men en enmansutredning (!?!?) och sedan vilken nivå på kraven, redan i dag har klubbarna stora ekonomiska problem oavsett SHL, HockeyAllsvenskan och i HockeyEttan. Ekonomin förbättras inte per automatik bara för att man höjer kraven.

Till sist då det horribla TV-avtalet (15 ggr så mycket till lagen i SHL) som dels gör det betydligt lättare för lagen i SHL att klara licenskrav, sedan då möjligheter att signa upp stora trupper med spelare som sedan ska utbildas och ges matchning i HA. ”Samarbeten” som gynnar båda parter? – Jo, tjena!

Kan inte annat än hålla med Emil, – Detta är på väg att barka åt helvette!

* * *

Egna tankar eller reflektioner, fältet som vanligt fritt.

2 thoughts on “Krönika kring farmarlag, licenskrav och TV-avtal

 • 5 juni, 2017 kl. 16:13
  Permalänk

  Tycker att det är värt att fundera över vilka föreningar som ska utbilda blivande hockeyspelare.

  Det genererar inga pengar då alla ”talanger” plockas upp av etablerade klubbar för att sedan lånas ut. Utbildning o bredd kommer att försvinna.

  Svar
 • 7 juni, 2017 kl. 06:03
  Permalänk

  RÄTTELSE: Tingsryd och HV71 har inget uttalat samarbete. En dialog på sportchefsnivå i form av informationsutbyte och referenser i god form, men inget samarbete med utlåningsavtal på löpande band.

  HV71 signade upp Niklas Rubin (målvakt) inför SM-slutspelet för att säkra upp vid eventuella skador, då Tingsryds säsong ändå var slut. Tingsryd har därefter VÄRVAT Victor Romfors när han inte fick kontrakt i HV71.

  När vi ser några spelare som går på LÅN MELLAN KLUBBARNA så kan vi börja tala om samarbete. Dementeras dessutom av Tingsryds sportchef Tomas Bergstrand i SMP/VXONEWS.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: