Kontraktet 19/20 nästan säkrat

Med kvällens resultat då vi alltså föll på straffar mot Tingsryd med 1-2 kan vi ändå konstatera att kontraktet för säsongen 19/20 i praktiken är säkrat och att vi troligen inte riskerar något negativt kval.

Otroligt skönt i så fall, Almtuna vände hemma mot KHK och reducerade till 1-2 med ca 1,5 min kvar och avgjorde sedan på övertid. Avståndet är avståndet numer 8 poäng och 8 mål, då med bara tre matcher kvar (maximalt nio poäng) kontraktet alltså nästan i hamn. Men visst, det finns en teoretisk risk att tappa försprånget.

Sedan kan vi väl även redovisa resultaten för de lag som vi konkurrerar med slutspelet om:

Västerviks IK vs IK Oskarshamn 3-2 (på straffar)
MODO Hockey vs SSK 1-4

Just nu knapp fördel SSK i jakten på plats 8, 1 p före Västervik och i praktiken 6 p före Löven, men som sagt tre matcher kvar innan bokslut och nio möjliga poäng på spel.

Tankar och förhoppningar inför fortsättningen, har vi någon chans på den sista slutspelsplatsen? Är kontraktet för kommande säsong redan säkrat? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Kontraktet 19/20 nästan säkrat

 • 27 februari, 2019 kl. 23:10
  Permalänk

  Säsongen är nog över nu. 8:e platsen rök definitivt ikväll och att Almtuna ska vinna 3 raka 9/9p samtidigt som Tingsryd tar 7 av 9 poäng det är väldigt osannolikt.

  Svar
 • 28 februari, 2019 kl. 10:50
  Permalänk

  Fagervall kan väl ändå inte få stanna kvar en säsong till? Hur kunde man man var så obetänksam att kontraktera honom över tre år? Hybris?

  Svar
 • 1 mars, 2019 kl. 13:32
  Permalänk

  Jag hoppas jag har fel. Men jag är inte alls så säker att Björklöven undviker negativt kval, vilket garanterat innebär nedflyttning. I princip alla tror att det är klart = det farligaste man kan göra. Klart irriterande. Finns ju mängder med exempel på ”omöjligheter” i idrottssammanhang. Matchserien som innebar Modos degradering är bara ett exempel och vad betyder egentligen Almtunas sena vändning igår egentligen. Som bestämt att det ska skita sig för Löven.

  Löven spelar bedrövlig ishockey. Inte mycket talar för att de tar någon fler poäng. Men Almtuna ska samtidigt gå fullt. Vilket de mycket väl kan göra. I de avslutande matcherna har de Oskarshamn och AIK. Två lag som då inte har något att spela för och som därför lär matcha B-betonat gäng för att undvika onödiga skador. Motivation slår klass och 6 poäng till Almtuna, som garanterat har något att gå för.

  Nyckelmatchen blir Västervik-Almtuna ikväll. Hoppet är att Västervik, som har något att spela för kan knipa minst 1 poäng. Annars är detta kört!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: