”Kompetensen är helt avgörande!”

Sedan valberedningen presenterade kandidaterna till Björklövens styrelse inför kommande vecka och årsstämman för bolaget har det varit en minst sagt het potatis att f.d. spelaren Erik Andersson föreslagits.

Mr Madhawk skrev ett inlägg på detta tema, då baserat på att supporterklubben Green Devils tagit ställning i frågan (länk) och lokaltidningen VK har även de gjort en intervju med Erik själv apropå att han föreslagits. Intervjun gjordes dock innan GD skrev sitt PM på sin hemsida, men nog är det en liten storm som detta förslag trots allt gett.

Det blir väl nästan konstigt ifall inte bloggen tycker till lite i frågan?

Erik själv sa bl.a. följande till VK apropå att han föreslagits: – Det känns fantastiskt bra. Jag tänker att jag ska kunna bidra med min erfarenhet. Nu får vi ju först se om det blir så här, men om det blir som vi hoppas så kommer jag att säga vad jag tycker. Och vad jag ser som kan bli bättre.

Green Devils och i detta fall styrelsen som publicerade inlägget (pressmeddelandet) har så klart rätt att både skriva och tycka som de vill.. Jag är själv medlem i GD och mig veterligen har det inte kommit någon fråga kring hur medlemmarna i föreningen faktiskt ställer sig till EA i styrelsen.

Men av PM framgick bl.a. hursom ”Att Erik efter avslutad karriär, och såvitt känt utan särskild erfarenhet av styrelsearbete, föreslås tillbaka in i föreningen mot supportrarnas vilja är obegripligt. Det är ett beslut som skulle få stora negativa konsekvenser för klubbens relation till supportrarna.

I ett läge där styrelsen under många år misslyckats med att leverera sportsliga resultat och nu också sett till att förstöra stora delar av det kapital man tidigare lyckats bygga upp vore Erik Andersson ett ypperligt alternativ för att sänka både förtroende och engagemang totalt.”

På forumet Gröngult pågår en omröstning där medlemmar på forumet ges möjlighet att rösta ja eller nej, gällande då EA i styrelsen. Just nu i skrivande stund 57% nej och 43% ja, så helt klart en liten vattendelare.

GD reagerar starkt och ska väl kanske göra det, då supporterklubben så tydligt tidigare både deklarerat och skanderat.. ”Aldrig mer Erik A, aldrig mer Erik A!” efter då främst uttalanden som gjorts innan den förbjudna flytten till norra Västerbotten. För den som inte riktigt känner till bakgrunden så är det alltså vad Erik tidigare sagt om Marklunds som låg bakom missnöjet och inte själva flytten i sig. Men GD har över tid varit konsekvent kring temat.

Men det som GD skriver gällande förtroende och engagemang så klart inte bra. På så sätt ett väldigt känsligt namn att föreslå inför stämman, ibland känns det inte riktigt som klubben och i detta fall då konkret valberedningen tar sina fans på tillräckligt stort ansvar.

För utan fans och engagemang kring klubben skulle det bli så otroligt mycket mer beige. Vad vore A3 Arena utan ståplats H och GD? Hur kul är det inte att spela borta i Plivit Trade hallen i Västervik en vardagkväll och ändå mötas av tappra blåfrusna Söderlövare som håller i gång och stolt visar de bästa färgerna. Grönt och gult.

Med tanke på valberedningens namn inte aktuellt denna gång, men i en styrelse med sju ledamöter eller liknande borde kanske en vara just en supporter? Det är väl något liknande de kör i Leksand? Sedan ska det så klart inte räcka med bara medlemskap i GD, det bör även finnas kompetens och helst erfarenhet från både företagande som styrelsearbete, men i den bästa av världar hade det inte varit fel att även fansen får med sin representant vid konferensbordet. Tror även att kommunikationen med supportrarna skulle bättras genom det och göra klubben än mer älskvärd. i sin strävan att vara Sveriges mest älskade förening.

Men tillbaka till EA och bloggens tankar..

På något sätt känns ändå den förbjudna flytten numer som lite av historia, ingen kommer så klart någonsin att glömma det som hände eller det som sas innan flytten. Men har inte Erik faktiskt sonat för det ”brottet” sedan dess, bloggen tror inte den där augustikvällen i Hockeyfestivalen var särskilt trevlig för honom.

Så klart bra med lite hockeyskills även i styrelsen, men i grunden allra viktigast med erfarenhet från styrelsearbete och då helst hur man styr en idrottsklubb över tid. Sammantaget är kompetensen helt avgörande.

Det viktigaste ska inte vara vem som känner vem, eller vilka du brukar fira midsommar eller något liknande med. Så valberedningen borde ha haft alla som helst möjligheter att plocka fram ett mindre kontroversiellt namn än just EA. Så är det och där har vi förståelse för hur GD resonerar och tänker.

Men om nu Erik Andersson är det bästa möjliga alternativet, kan bidra och göra Björklöven bättre i både styrelserum som på isen säger iaf inte bloggen: – Nej, tack.

Kommentarer eller tankar, fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

29 thoughts on “”Kompetensen är helt avgörande!”

 • 8 juni, 2019 kl. 08:32
  Permalänk

  Det ska passa Erik alltså. Direkt han kommer hem ska han beredas plats, pinsamt. Han varken har eller behöver sota för något. Han ska inte vara i Björklöven någonsin igen.

  Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 09:29
  Permalänk

  Det var ta mig fan det dummaste jag hört på väldigt länge. GD beter sig som den möbel våra motståndare vill se dom som istället för det stöd och inramning till läget vi alla älskar. Vem fan är så korttänkt och ger uttryck för att hans/ hennes åsikt är det som gäller. Skulle denne person tacka nej till ett bättre jobb, högre lön och bättre utvecklingsmöjligheter? Tror inte det. Det gjorde inte Erik heller. Han gick till en klubb där han utvecklades med övriga fördelar. Förbjudna flytten?? Djävla idioter. Finns ingen sådan om du vill bli bättre. Hörde GD bua när vi lånade spelare från storebror norr ut. Ynkligt. Vi är i den situationen att vi behöver all kompetens till läget oavsett var den kommer ifrån. Spelare som gör sitt bästa för läget. Självklart skall vi ha kvar derby känslan och hatkärleken till Skellefteå. Sveriges hetaste och roligaste matcher. Den försvinner inte för att spelare går båda vägarna. Dax för vissa i GD att dra upp huvet ur sanden och inse att vi lever i en annan tid nu. Väx upp för helvete. Ni behövs men gör om, gör rätt.

  Svar
  • 8 juni, 2019 kl. 21:40
   Permalänk

   Och vem säger att det är du man ska lyssna på? Ditt inlägg var det mest patetiska jag läst…. Danne….

   Svar
  • 9 juni, 2019 kl. 10:03
   Permalänk

   Ligger en hel del i det du säger. Vi bör göra allt det som ger oss framgång och svälja stoltheten. Det är en lååång resa till SM-guld.

   Svar
   • 9 juni, 2019 kl. 16:42
    Permalänk

    Och då ska man satsa på Erik då eller??

    Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 10:06
  Permalänk

  Dialog hade förmodligen löst detta. Först en dialog från styrelsen/valberedningen med GD där man förklarar tankarna mes Erik i styrelsen.
  GD borde också haft dialog med medlemmarna innan man skrev sitt öppna brev. Jag har inte blivit tillfrågad, och kommer inte att vara medlem i GD fortsättningsvis. Åter en fråga som hanterats klantigt av många.

  Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 10:34
  Permalänk

  Jag tror Erik Andersson är en kompetens som styrelsen behöver och jag vill se honom där!
  Erik som styrelsemedlem – Ja!!

  Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 11:03
  Permalänk

  Haha, snart lämnar jag den här bloggen. Är det inte spelreklam eller korta pressmeddelanden så är det ett blekt inlägg som skriker ”vi är så taggade på att publicera en intervju med spelare X eller tränare Y att vi inte riskerar det med ärliga åsikter”.

  Bloggen som inte säger Nej tack till Erik A och samtidigt pekar på att kompetensen är viktig.. Det är ju det han inte har. Suck.

  Svar
  • 8 juni, 2019 kl. 11:42
   Permalänk

   Vad vet du om Eriks kompetens. Jämför med andra i styrelsen…. Jag vet inte heller men antagligen har han kompetens som efterfrågas.

   Svar
  • 8 juni, 2019 kl. 13:28
   Permalänk

   Jag håller med dig.

   Svar
  • 8 juni, 2019 kl. 14:20
   Permalänk

   Det är ingen som tvingar dig att läsa Greg, men det är faktiskt lite svårt att hålla i gång med ideliga längre inlägg när vi är off season och det inte händer så mycket. Men senast i går ett inlägg apropå ekonomin så vi gör det vi kan. Klart du får tycka att inlägget var blekt, det är fritt att tycka så. Lika fritt och ärligt att vi har vår ståndpunkt, de som ges möjlighet att sitta styrelsen ska alla ha rätt kompetens och kunna driva Björklöven framåt och uppåt. Det tycker bloggen är bra mycket viktigare än att neka EA en plats i styrelsen pga. den där flytten förutsatt då att han har rätt kompetens och ett stort engagemang. Men det är en vattendelare, det visar både omröstningen på gröngult som kommentarerna på inlägget. Men alla har väl rätt till sin åsikt och vår blir väl inte mindre ärlig för att du tycker något annat?

   Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 14:52
  Permalänk

  Green Devils är verkligen fruktansvärt pinsamma. Med sitt uppträdande i denna fråga ger man verkligen Björklöven all tänkbar negativ publicitet. Och hädanefter ska väl de bestämma vilka spelare vi ska ha, vilka företag som ska ”tillåtas” sponsra Björklöven mm mm.
  För första gången i mitt liv skäms jag att vara Björklöven-supporter.
  Det GD håller på med är rena trakasserierna. Samtliga som gnäller skulle alla ha gjort likadant om de hade varit i samma situation som Erik Andersson. Få chansen att spela i en högre liga, tjäna mycket mer pengar, mycket bättre framtida möjligheter.
  Om GD nu vill skrämma bort folk, skrämma bort företag som vill sponsra så är man på god väg… Gör dom GD vill, skäm ut oss och spela i ettan…
  Om GD är de som ska bestämma allt så säger jag upp mitt medlemsskap.

  Svar
  • 8 juni, 2019 kl. 21:54
   Permalänk

   Hej på dä!

   GD har full rätt att uttala sig ang ett ställningstagande.

   Tagga ned! Inte bestämmer de för det. Men de har likafullt FULL rätt att säga vad de tycker i ett utlåtande.

   Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 15:28
  Permalänk

  Erik A, nej tack. Han gjorde sitt val och uttalanden, det var hans beslut men hit ska han inte nått mer. Varför ska klubben provocera sina trogna supportrar med detta också. Amatörer. Man slutar aldrig förvånas över denna klubb.

  Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 17:56
  Permalänk

  Vad är det för typ av människor som är medlem i gd ???
  Är de människor som vet vad idrott ( ishockey) handlar om eller är de människor som vill ge utlopp för sin aggression ???

  Eller tror gd att dom är större än föreningen Björklöven ???

  Jag tror inte att gd är så betydelsefulla som dom själva tror !

  Svar
  • 8 juni, 2019 kl. 21:03
   Permalänk

   Christer, du sätter spiken i problemet men förmodligen på en annan planka än tänkt. Medlemmarna i GD visste ingenting om det här uttalandet. Det är ett verk av föreningens styrelse. När det publicerades var det inte ens signerat. Med tanke på den storm av frustration, kommentarer och synpunkter på både uttalandet och Anderssons vara/icke vara, råder det inga tvivel om att styrelsen var för snabba här. Texten känns skriven i affekt. Jag tror det är därför många är såpass arga på GD. Sedan bör man även ifrågasätta om det är rätt eller fel av en förening med ca. 400-500 medlemmar att peka ut en individ eller om det hade haft större chans att påverka opinionen med ett uttalande som var mer allmänt.

   Svar
  • 8 juni, 2019 kl. 21:49
   Permalänk

   Christer…. Utan GD och den inramning de bidrar till kan du glömma Björklöven. Det är en stor del av hela Björklöven. Den supporterförening löven har är ovanligt stöttande i vått och torrt.

   Går bara vanliga sursvenssons in och ska sitta och tycka på matcher utan supporterförening skulle då en stor del av underhållsvärdet försvinna. Jag skulle tappa intresset om man inte kunde se hockey med likasinnade där man brinner för sitt lag. Skulle präktiga slipsnissar fylla arenan är det färdigt.

   Punkt

   Svar
   • 9 juni, 2019 kl. 12:45
    Permalänk

    Fråga till lövet:
    ”Vad ser du i hockeyn som förenar………” ????

    Svar
    • 9 juni, 2019 kl. 16:59
     Permalänk

     Till Chriiister: Vet du vad. Jag har min fulla rätt att ha en åsikt precis som alla andra här inne.

     Jag tycker och håller med GDs uttalande.

     Jag tycker vi har en supporterförening att vara stolta över. Jag vet inte vad Erik skulle tillföra och i mina ögon är inte han ett namn ens att fundera på i ngn styrelse. Han har väl ingen erfarenhet. Fullt upp med sitt jobb i polarcool där man jobbar med viktiga saker inom hjärnskakning osv.

     Ska han sitta i löven? . Föredrar någon med ett större lövenhjärta i styrelsen. Och med kompetens.

     Att sitta och häckla GD som många gjort här och vissa inom GD som anses vara överkörda är bara pinsamt…

     Tycker Erik visat att han inte har ett lövenhjärta heller.
     Erik Andersson. Svågerpolitik.
     Forsell i Skellefteå. Svågerpolitik.

     Hej svejs chrille

     Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 19:50
  Permalänk

  GB visar utslag på ren fundamentalism. Sånt som jag trodde hörde hemma i vissa skelleftekretsar. Gillar skarpt jargongen mellan föreningarna ändå sen jag följt löven i mitten av 70talet, men det här är pinsamt. Skäms! Jag VET att Erik kan bidra och har en kompetens som mycket väl kompletterar övriga i nuvarande styrelse!
  M Lindberg

  Svar
  • 9 juni, 2019 kl. 06:38
   Permalänk

   Du menar glassen då förstår jag

   Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 21:45
  Permalänk

  Kan bara hålla med Thomas, Staffan och M Lindberg. Som medlem i GD känner jag mig överkörd.

  Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 21:53
  Permalänk

  Nja. Oavsett Green Devils så är det väl lite svårt att förstå vad Erik skulle bidra med som styrelsemedlem. Hursom inte ett av de svåraste problemen utan en bagatell inför nästa säsong där vi först och främst måste bli av med tränare Fagervall ( prestationsbaserade löner borde gälla tränare liksom spelare ) och sen en del av hans spelare … men vi har Kenttä nu och framtiden inom några år med det är ljusare än nånsin förut.

  /linus

  Svar
  • 9 juni, 2019 kl. 06:41
   Permalänk

   Ett bra inlägg.

   Äntligen. Tack för det.

   Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 22:32
  Permalänk

  Misstänksamt många som stöttar Erik A i detta kommentatorsfält. Väldigt konstigt.
  Vissa skriver t.om att GD styrelse gått bakom medlemmars rygg. Skitsnack.

  Erik A har ingen erfarenhet från styrelsearbete och vi har redan två i styrelsen som sitter på sportsliga meriter. Då räknar jag inte ens med Jens Perssons fru..

  Vi behöver inte fler kompisvärvningar. Jävla bastuklubb, ett mirakel att så många fortfarande sitter kvar. Ni borde skämmas.

  Svar
 • 8 juni, 2019 kl. 23:48
  Permalänk

  Hade köpt GD-kortet precis innan detta kom. Kan man backa från det? för styrelsen i GD har verkligen gått för långt här.

  Ingen av dem har förmodligen träffat Erik A för om de gjort det och samtidigt tog av sig hörselkåporna och skygglapparna, så skulle de se och höra en mycket sympatisk och klok person. Erik A kan tillföra mycket i styrelsen.

  Sen som en passus så är ju gröngult.se ett jävla vuxendagis som inte skulle existerat om psykvården hade varit vad det en gång var. Skulle inte tolka in ett skit angående omröstningen där. Tur att jag har låst den dörren och kastat nyckeln

  Svar
 • 9 juni, 2019 kl. 08:24
  Permalänk

  In med Erik. Då kanske Nils kommer hem.

  Det är så sjukt många spelare som bytt mellan västerbottenslagen. Det förstörde inte derbykänslan på 80-talet. Det förstör den inte nu.

  Vi kan inte slösa bort tillgångar pga bakåtsträvande.

  Svar
 • 9 juni, 2019 kl. 14:30
  Permalänk

  Jag tror helt enkelt inte att Löven kommer få ut så mycket av att ha Erik Andersson i styrelsen, och det har inget med hans historia i SAIK att göra. Och nej jag är inte fundamentalist, idiot, psykiskt störd eller ens medlem i GD. 🙂 Tycker man att GD uppträtt obalanserat i denna fråga, så bör man ju även kika på vissa personer här t.ex.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: