Kommer Löven 17/18 att lyfta?

Jag läste i går i Expressen (länk) nåt som Nils Montan-Lund skrivit kring Björklöven, alltid kul att se vad någon utifrån tänker vårt gröngula bygge. Så här skrev då Nils.

”Med en tung sportslig säsong i ryggen, men med en fantastisk uppslutning runt föreningen så finns alla förutsättningar för ett betydligt roligare 17/18 för ”Löven”.

Ett visst frågetecken för målvaktssidan, men Adam Werner har sannerligen sina ljusa stunder och ytterligare ett års rutin. Man har gjort ett superfynd i Fredric Andersson, fått hem den kroniska målskytten, Alex Hutchings och lånat unge Stenqvist från Frölunda. Dessutom har man gjort några riktiga nyckelförlängningar.

Det ska också bli spännande att följa blott 16-åriga talangen, Filiph Åström i vinter. Jag är riktigt spänd på vad den här gruppen, tillsammans med det drag som nu finns runt klubben, kan åstadkomma. Det här kan lyfta.”

* * *

I tider när alla skriker efter superskägg, etablerade spelare och kända namn kan det nog i bland vara intressant och sunt att ta del av hur utomstående (möjligen mer objektiva) men ändå inne i branschen ser på olika lags byggen.

Det kan faktiskt möjligen lyfta, eller?

Fältet som vanligt fritt, vem vill börja?

4 thoughts on “Kommer Löven 17/18 att lyfta?

 • 13 maj, 2017 kl. 14:15
  Permalänk

  Jag tar det som det kommer. Det blir bäst så. Så borde spelarna också tänka. Om vi tippas hamna 1:a så ser vi ju hur det går. Om vi tippas hamna i botten så blir det mitten. Konstigt det där hur vissa kan ha SÅ fel.

  Svar
 • 13 maj, 2017 kl. 14:37
  Permalänk

  Tränare:

  Joakim Fagervall i stället för tommy jonsson och Markus Åkerblom +++++
  Jesper Jäger (assisterande) tar över Markus Åkerblom ++
  Markus Ekman (MV-tränare) +++

  Jag tycker att om man jämför Jocke som huvud tränare med T.J & M.Å så är det som natt och dag, vad är sedan bättre än att vara sportchef också och kunna välja sina egna spelare? Sen är det inte bra om jocke är sportchef när man börjar säsongen då behöver han lägga all fokus på tränar jobbet.

  Backar:

  Jakob Stenqvist, Simon Åkerström är nya och förhoppningsvis stabilare bakåt en vad vi sätt tidigare och Mikko Pukka även om Pukka var med på slutet så är han ganska ny i Löven, där ”vet” vi att vi får en stabilare back. Niklas Pavel har ett års erfaring i löven och HA, så där förväntar jag mig en spelare som blir mer och mer lik Alexander Hellström med tiden, nu saknar han en hel del men som sagt han är helt ny i HA.

  Sen så är jag personligen glad att löven startar med fler än sju backar, man kan alltid låna ut spelare och när skadorna kommer sitter man inte i skiten. Det jag saknar är en tvåvägs pp back och en back lik Acke Hellström.

  Forwards/centrar:

  Fredric Andersson och Alex Hutchings är bättre än det var förra säsongen sedan spelade inte Austin Farley hela förra säsongen i Löven och Tobias Hage var skadad och kommer säkert att göra mer poäng den här säsongen, förhoppningsvis vågar Kim Karlsson lite mer nu när det gått en säsong efter skadan.

  Med; Cody Murphy, Alex Hutchings och Austin Farley har vi en transatlantisk femma som kan bli sylvass till att börja med. Det hade vi inte förra säsongen, en vass första femma.

  Sen saknar vi två spets spelara som kan spruta in mål eller sätta ett avgörande pass likt; Victor Ejdsell.

  Men jag tror på en bättre säsong som slutar topp åtta och då inte på gränsen till en nionde plats utan närmare sjunde plats eller bättre. 🙂

  Svar
 • 13 maj, 2017 kl. 19:12
  Permalänk

  Vi har kvar Stefan Andersson som faktiskt sänker hela defensiven. Bryter man inte med dessa kontrakterade spelare som faktiskt gör skada så tar vi inget snäpp, oavsett hemvändare och skägg. Speciellt när målvakterna är lite chansning. Vi har inte fått in någon ny stabil och bra back. Förra säsongen hade vi bland HA-historiens sämsta defensiv. Nej vi kommer inte lyfta som det ser ut nu 🙂

  Svar
 • 13 maj, 2017 kl. 21:44
  Permalänk

  Endast framtiden kan utvisa. Det viktiga är nu att vi står enade och tror på oss själva så vi slipper påhopp om förändringar likt fjolåret. Självförtroende kan lyfta laget mer än man tror. Heja Löven, vi ses på ladan!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: