Kommer Björklöven agera?

Vi är nu inne i februari och den återstår mindre än två veckor tills dess att transferfönstret stänger och frågar som alltid ställs i det här läget och kanske blivit än mer aktuellt efter gårdagens seger är: Kommer Björklöven agera?


Filip Riska är vårt senaste nyförvärv. Blir det någon fler? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Givetvis är den första frågan som ställs, vad har Björklöven för ambitioner med denna säsong? Målet är ju att ta sig upp i SHL säsongen 19/20 och då torde vi ju sitta nöjd, eller? Samtidigt känns det som att vi den senaste veckan gett oss chansen att verkligen göra något av den här säsongen. Det är ju ändå så att om man väljer att satsa på ett eller ett par nyförvärv som gör skillnad så kan hela den lönen betala sig genom att vi lockar tillbaka publiken och kanske garanterar en plats i slutspelsserien. Sanningen är ju den att intresset för Björklöven sjunkit ju längre säsongen lidit och även om vi tagit mycket poäng på sistone så har publiksiffrorna på hemmaplan sjunkit. Inledningsvis hade vi siffror mellan 3700-4200, men de senaste matcherna har siffrorna sett ut som följer: 3008, 3756, 3628, 3327 och senast 3357. Det är med Björklövenögon inte bra. Kan vi höja snittet med säg 400 pers och snittpriset kanske är en hunka/åskådare så drar vi in 40.000 extra per match. Det torde vara incitament att att in något då offensiven fortfarande är den lagdel som är gruset i maskineriet, men då snackar vi givetvis inte en ny brunkare som ska göra mål på chans, utan en riktig målskytt. Vad finns då ledigt? Ja, det finns ju ett otal spelare som klubbar runt om i Europa är villig att släppa, men detta har vi ju liten koll på. Vad finns då rent ledigt i termer att free transfer eller lag som inte når slutspel i respektive liga eller vill till Sverige?

SM-Liiga:

Norge:

ECHL:

EIHL:

Övrigt:

 • Rob Hisey (Skrivit om honom tidigare. Lirar i ACH)

Free Transfers:

***

Sen finns det givetvis fler spelare. Vem vill du se i Björklöven? Vi gör det till en tävling rent av. Den som önskar en spelare till Björklöven som klubben rent signar innan den 15 februari belönar vi med ett pris. Hur låter det? Ovanstående spelare är förstås i Tjoffe, fredade och icke valbara. In och skriv och önska spelare.

***

När det gäller gårdagens motståndare Leksand så presenterades ju deras nyförvärv från Tyskland Marcel Müller och Daniel Pietta i går. Leksand ska även enligt våra uppgifter ha värvat de tidigare Luleåspelaren Joakim Hillding, numera i finska Lukko, en spelare Björklöven enligt uppgifter jag haft den tid tidigare ska ha lagt ett bud på, men att han inte ska ha kunnat lämna Finland förrän i början av februari pga. skatteskäl och att vi i det läget ska ha värvat Filip Rika istället.

***

När vi ändå är inne på silly season så värvade alltså Pantern den fiske backen Valtteri Ilomäki. Vi har även uppgifter på att man siktar på att landa 2-3 utländska spelare innan slutspelsserien.

12 thoughts on “Kommer Björklöven agera?

 • 3 februari, 2018 kl. 15:31
  Permalänk

  Hade gärna sett zack.b.
  En stor tung spelare med näsa för mål, men som öven verkar kunna lägga pass.
  Kan vara bra med lite tyngd i offensiven.
  Samt att han visat att han kan producera i en bättre liga än ex Norge/ Del och det även i ett bottenlag.
  Dock tror jag inte det är så troligt att löven signar honom. De har en förmåga att signa spelare som man aldrig sett komma.

  Svar
 • 3 februari, 2018 kl. 15:46
  Permalänk

  Har inget namn, men jag har en önskan att man ser till att bredda/säkra målvaktssidan – antingen genom värva men kanske bara genom att namnge någon, förslagsvis Evertsson.
  För händer det något med antingen Werner eller Masiello utan någon back-up…ja, då har vi bara juniormålvakter att tillgå.

  Svar
 • 3 februari, 2018 kl. 17:02
  Permalänk

  ”då offensiven fortfarande är den lagdel som är gruset i maskineriet”

  Ändå i skrivande stund är det ett (1) lag som gjort fler mål än Björklöven i serien, AIK 116 (just nu 2-2 mot Almtuna), Löven och IKO 114…

  Jag vet inte om det är problemet…

  Svar
 • 3 februari, 2018 kl. 18:16
  Permalänk

  Har sagt det förut och jag säger det igen, Justin Maylan. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=24089
  Poängspruta i WHL i unga år, stor och lång center, poängspruta i flera av europas ligor under de senaste åren, visst inte toppligorna men snittar ca 1p per match oavsett liga. Har testat på skandinavisk hockey, bra ålder, verkar kunna visa klass samtidigt som han inte verkar vara rädd för att smutsa ner sig med grovjobb.

  Svar
 • 3 februari, 2018 kl. 20:00
  Permalänk

  Inte så konstigt att det har varit mindre publik, januari och groteskt dåliga speldagar.
  Söndag och måndag suger ju som matchdag.
  Mer fredags och lördags matcher.
  Två vassa skägg vore inte dumt, då är vi definitivt med i racet 🙂

  Svar
 • 3 februari, 2018 kl. 23:05
  Permalänk

  Kan Granberg få Milan att trä på sig skridskorna igen vore det fantastiskt.
  Det handlar ju inte om pengar då, utan att man som spelare vill uppleva något.

  Jag tror att Björklöven är nöjda så här. Men Grönberg är en säljare och dessutom Streetsmart. Så jag skulle bli förvånad om det inte dök upp någon gubben-i-lådan.

  Samtidigt tror jag på detta lag. Får Björklöven tillbaka Emmerdahl, Hage och Hutchings så blir det en extra krydda, utanpå ett solitt lag som i sej har kapacitet utan förstärkning utifrån. Men marginalen blir givetvis större om man kan addera en stark Poängspruta.

  Svar
 • 4 februari, 2018 kl. 10:21
  Permalänk

  Måste väl bli en finne. En icke EU tar ju lång tid att få klar. Marcus Nenonen borde våra finnar ha koll på

  Svar
 • 4 februari, 2018 kl. 11:11
  Permalänk

  Jag önskar mig Joey Tenute 🙂

  Svar
 • 4 februari, 2018 kl. 18:30
  Permalänk

  Dom har visst en scout numera så kanske är något på G,tveksamt om han har gjort något europaresa eller till nordamerika men kanske över sundet till Danmark och att han har sett CHL matcherna i Sverige.
  Man ska inte kolla på stats,enbart men det det visar ju att man kan göra mål.
  Jag vill ha in en forward med vinnarpsyke och som är erfaren med ishockey i europa,gärna att han är revansch sugen efter en dålig säsong.

  Svar
 • 5 februari, 2018 kl. 01:08
  Permalänk

  Skulle vi klara av ett avancemang ? It has happened before… men vore det too much att hantera ?

  Svar
  • 5 februari, 2018 kl. 11:03
   Permalänk

   Det tror jag inte. Leker med tanken att Lindqvist och Ottosson lämnar för SHL. Vad står vi då nästa säsong? Inte många klubbar går upp enligt plan. Ibland bara händer det och då löser man det. Se på KHK bla. Jag tror vi kan fixa det och klubben sköter sina kort fram till den 15/2.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: