Kom igen, Umebor. Nu är det upp till oss!

Vi har sparkat tränare, vi har värvat nytt och vi har skiftat om i femmorna. Alla beprövade trick är använda för att förmå laget att vandra uppåt i tabellen och visst är vi inne i en lite bättre trend nu via två riktigt vikiga segrar. Hur ska vi då få laget att fortsätta vinna och då på hemmaplan i förstahand? Jag ser då bara en möjlighet och det är att vi i publiken gör sitt. Jo, jag vet att jag själv suttit och spytt galla åt höger och vänster, men nu måste alla vi som har hjärtat på rätta sättet ställa upp för laget och hjälpa dom ur den något tråkiga sitsen vi försatt oss i. Jo, jag säger VI, för vi i publiken är en del av fiaskot, som buar efter ett felpass fem minuter in i matchen. Vilken spelare vågra slå ett pass efter det? – Det är klart att det är trist när publiken buar. Även om man inte försöker tänka på det är det lätt hänt att det blir en ond cirkel. Att man vågar mindre och mindre, samtidigt som det blir det omvända när man har publiken med sig, sa Jens Ledin när vi snackade med honom efter Leksandmatchen. Visst, vi kan fortsätta att bua eller rent skita i att gå på matcherna. Vi kan peka finger och anklaga folk åt höger och vänster vems fel det är att det ser ut som det gör, men det hjälper ingen just nu. Sedan vet vi av fakta att spelarna presterar bättre med en positiv publik i ryggen. Victor Lindgren menade att publiken var en del av vändningen mot Leksand: – Tack till alla som bidrog till den fantastiska stämningen, var underbart att få uppleva den igen.

Vill vi ha en allsvensk hockeyklubb att se på till nästa säsong så är det nu VI måste agera. Svälj all den lilla stolthet du har i kroppen och inse att VI inte längre är den storklubb vi trodde vi var. Vi ÄR just nu ett bottenlag, men med rätt roder kan vi bli bra igen. Det är dock något som ligger i framtiden. Det som gäller nu är att kollektivt ställa sig bakom laget och lyfta dom såpass att vi fixar nytt kontrakt. Inget annat kan gälla nu. Heja fram laget, även om ett pass sitter i knähöjd. Applådera även om backen fipplar pucken ur zon i PP och önska honom lycka till nästa gång istället. Känner spelarna att vi är med dom kommer de att våga spela hockey. Jag lovar eller som Victor Lindgren uttryckte det:  – Publikens applåder måste vi förtjäna även om det är när det går som tyngst vi behöver det som mest.

Kom igen Umebor, vi kan hjälpa Löven fixa detta!

0 thoughts on “Kom igen, Umebor. Nu är det upp till oss!

 • 15 januari, 2010 kl. 16:16
  Permalänk

  Ööh.. skulle det här vara något slags brandtal? Om det är något publiken gör i ume är det väl att ställa upp för sitt lag.

  Svar
 • 15 januari, 2010 kl. 17:16
  Permalänk

  Applåder och tårar till lövenbloggaren. Finns inget att tillägga!

  ”Löven är min religion och Umeå Arena min kyrka”

  Låt oss inleda vallfärden…

  Svar
 • 16 januari, 2010 kl. 10:23
  Permalänk

  Svar till Fattar inte (2010-01-15 16:16)
  Alla har rätt till sin egen åsikt och om det där är din så låt gå för det, men om du missat att vi tappat åtskilliga åskådare och att det buas i tid och otid, så vet jag inte riktigt vilka matcher du sett. Du kanske uteslutande tänker på Leksandsmatchen? Det är just med den för mina ögon som jag inser vikten av publikens agerande och betydelse.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: