Knapp torsk (1-2) mot AIK

Till sist en rätt tung förlust i en väldigt målsnål tillställning borta mot AIK med 1-2 på Hovet. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-1, 1-0, 0-0), skotten 23-17 inför 4 039 betalande på Hovet den här fredagskvällen.

Tungt att efter segern senast hemma mot Västervik inte direkt få följa upp med en ännu seger, dessutom nu ett fortsatt spöke på Hovet. Men trender är till för att brytas så vi får göra det nästa gång i stället.

Vårt mål i kväll från i tur och ordning: #22 Peterson..

Sedan denna gång trion Mikko Pukka (armbågsskada), Simon Backman (armskada), Oscar Stål-Lyrenäs (knäskada), samt duon Erik Rainersson och Emil Norberg båda utanför laget.

Målvakter:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

26 Jacob Stenqvist – 4 Jonas Emmerdahl

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström

5 Hardy Häman Aktell

Forwards:

40 Sebastian Selin – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

48 Filip Cruseman – 22 Jacob Peterson – 20 Mattias Granlund

11 William Eriksson – 77 David Lindquist – 52 Lukas Ericsson

29 Alexander Wiklund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson

14 Cody Murphy

 

Där extraspelaren Häman Aktell fick 14 byten (10:33 min) medans Murphy luftades i nio byten eller 06:44 min.

* * *

Matchen som sådan?

Första perioden när ett lite reservbetonat AIK med tanke på skador etc. möter ett gröngult Björklöven som främst litar på systemet blir det gärna mer kamp och inte så mycket finlir. Marklund nätade redan efter drygt tre min vilket grusades målman Mattias Petterssons rekordchans. Sedan hittade Jacob Peterson sista maskan då han otroligt elegant kvitterade på vårt första skott i den perioden. Trots vardera minuten i PP i slutet av perioden så slutade perioden 1-1.

Skott: 7-4

I andra perioden inledde vi rätt piggt, dels ett friläge för Lundberg redan i första minuten och dessutom hade Linkan ett öppet läge ca fem min i perioden. Sedan kan vi kan konstatera vikten av att nyttja lägen i PP, i vårt nästa läge är Stenqvist som inte får träff på en wobblande puck på ett fint genomspel från Peterson och i nästa läget är det William Eriksson som får med sig ett långt uppspel på ett fint sätt och sedan prickar bortre stolpen. När AIK får läge i PP så ringer det tyvärr redan efter nio sekunder.

I pausen så pratade Helber om att både utvisningen på Acke som den då senaste på Tornberg är direkt felaktiga, men domarna har ju en tendens att svälja och sila.. Jag tycker nog vi hade klarat oss undan några tidigare. Det gäller mer att nyttja de lägen man får.

Skott: 8-6

I tredje får vi tyvärr aldrig till någon direkt forcering.. Wiklund fick ett rätt fint läge mot Källgren men även om vi möjligen fick mer puck mer så var det nu AIK som höll det tight och tätt, jobba utsida etc. Vi hade svårt att komma in på kassen och skapa rejäla lägen. Klart det känns lite surt, men sett till det vi sett så långt inget märkvärdigt att vi faller på för lite produktion och en lite för dålig effektivitet.

Skott: 8-6 (tot. 23-17)

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (04:59 min) och i kväll var vårt BP 67% (03:08 min)

AIK vinner inte så klart matchen eller i vart fall alla tre poängen bara genom ett effektivare PP, men även genom 1-1 så hade bara max kunnat vinna två poäng.

Mer statistik

Tekningar: 31-25, alltså en hemmaseger men i kväll vann vi i block via 6-7 samt grenen tacklingar med 3-6.

Mest istid?

 1. #37 J Andersson, 21:40 min
 2. #28 Åkerström, 20:28 min
 3. #79 Lundberg, 17:34 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Återigen ta kommandot från första början och gärna sätta första kassen.
 • Prestera över 6o minuter. Inga dippar som förstör hela kvällen på Hovet.
 • Målvaktsspelet samt special teams. Vara organiserade och täta PK samt leverera i PP.

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Njae, kanske inte direkt kommandot och AIK tilläts även göra första målet. Annars rätt jämt. Inga direkta dippar heller sedan är det om vanligt svårt att vinna när man faller i grenar målvaktspel och special teams.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Pettersson i kassen, att systemet ändå fungerar mot bra motstånd samt att Peterson alltjämt levererar.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 31 matcher (maximalt 93 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#22 Peterson, otroligt snygg kasse.. sista maskan.

två loggor

#4 Emmerdahl, tillbaka på allvar och en viktig defensiv kugge.

en logga

#79 Lundberg, en stor star offensiv kraft.. med lite flyt sätter Emil friläget i början av andra och då kanske vi tagit tre poäng i kväll?

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot AIK i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Knapp torsk (1-2) mot AIK

 • 24 november, 2018 kl. 12:08
  Permalänk

  Peterson var grym igår måste vara hans bästa match i Löven, han var nästan självlysande av sitt självförtroende riktigt roligt att se honom igår.
  Vad är felet med Cruseman ? Det kan inte bara vara att han är ur form / dåligt tränad eller ointresserad han måste ha något kroppsligt / medicinskt som spökar.
  Med spelet Löven har nu så kommer det att ticka in en hel del poäng fortsättningsvis men ska dom kunna vara med och slåss om platserna 3 – 5 så måste det snabbt in två stycken riktiga målskyttar. Sedan måste PP bli mycket bättre och effektivare där avgörs många matcher.
  Till sist måste jag berömma Petterssons insatser dom senaste fyra matcherna grymt starkt att kliva fram som han gjort efter att fått så mycket kritik i början av säsongen och varit klar tvåa efter Masse.
  Masse har också i mina ögon haft en otrolig utveckling den här säsongen hoppas bara att han nu när det blir dags för honom igen kan komma upp i samma nivå han hade innan Almtuna matchen. På tal om Almtuna matchen, det var helt sjukt konstigt att Fagervall inte bytte ut Masse där, både för lagets skull men framförallt för Masses egen skull. Det höjer inte direkt ens självförtroende att få stå kvar i en sådan match även om många av målen ska skyllas på utespelarna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: