Knapp torsk (0-2) mot Västervik

Till sist en rätt resultatmässigt rätt knapp torsk med 0-2 borta mot Västervik i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 2-0 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-0, 0-0, 1-0), skotten 25-23 inför 1 403 åskådare i Plivit Trade Hallen den här kvällen.

Tyvärr inga mål i kväll från oss och vi blev för första gången under säsongen 17/18 nollad.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi allt jämt har en väl lång lista över indisponibla i #4 Emmerdahl, #8 Pukka, #42 Wikström, #14 Murphy, #20 Granlund, #24 Hage samt #29 Stenlund-Ädelgran.

Sedan denna gång inga extraspelare utan vi körde helt enkelt med de spelare som var tillgängliga.

Laget mot Västervik IK:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Stefan Andersson – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Forwards:

Alex Hutchings – Fredric Andersson – Emil Norberg

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Erik Rainersson – Andreas Vikström – Nicklas Johansson

Isak Nilsson – Kim Karlsson – Marcus Jonsson

* * *

Matchen som sådan?

I första var det hemmalaget Västervik som började lite bättre och även fick spela PP två gånger, och det dröjde dessvärre inte många sekunder i deras andra powerplay innan 1-0 kom för hemmalaget. Här dock lite typiskt att ligans sämsta lag i PP efter 25 raka resultatlösa försök bara behövde två lägen för att nyttja spelformen i kväll. Efter målet åt vi oss ändå in i matchen och Västervik hade stundtals väldigt jobbigt att bara få pucken ur den egna zonen. Fortfarande är det vår 2:a lina med 7 – 18 -19 som dels skapar allra mest i den offensiva zonen, men kanske även borde satt någon puck.

Under andra rundan spelade hemmalaget Västervik väldigt kompakt i den egna zonen och de gånger vi etablerade lite tryck så lyckades hemmalaget hålla oss ut mot sargerna, vi skapade inte heller riktigt lika många klara som i första. Här minns man dock friläget från #26 Stenqvist som satt i stolpen. Hemmalaget Västervik skapade några chanser under perren men i övrigt så var det sammantaget ganska chansfattigt i den andra perioden. Det återstod dock så långt att se ifall ligans bästa tredjeperiods-lag återigen genom Öhmans fys skulle kunna vända på tillställningen?

I den tredje perioden blev det än mer tydligt att Västervik både med spelar-mtrl och med nye coachen Forsberg prioriterar defensiven och även om vi då av naturliga skäl kunde flytta upp spelet och även skapade flera klara lägen lyckades vi inte överlista Fransson i hemmakassen. Första nollan för Jonas för säsongen och alltså första gången vi under denna säsong blev nollade. Nu var det inte bara Fransson i buren heller, Västervik höll oss mycket på utsida så trots puckinnehav, två lägen i PP och fler klara chanser där jag tänker på bl.a. Axel och Marcus sätter vi inte gummit.

Då vinner man inga matcher, så enkelt är det.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (7:06 min) och i kväll var vårt BP 67% (8:58 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #57 S Andersson, 23:44 min
 2. #19 Farley, 22:48 min
 3. #26 Stenqvist, 21:59 min

Tekningar?

 1. #13 F Andersson, 52%
 2. #11 Vikström, 44%
 3. #6 Karlsson, 42%

Övrigt?

Vi förlorade alltså skotten med 25-23, föll i grenen tekningar med 31-29, däremot seger 8-5 i grenen blockade skott även om vi slutligen dessutom även vann grenen tacklingar med 5-3.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Studsa tillbaka och glömma matchen matchen på Hovet, vara lika noggranna och konsekventa som vi är i våra bästa stunder.
 • Trascha deras ”fredags-party”.. Hålla tätt från början, få Västervik lite konfunderade och gärna lite stressade.
 • Sedan som alltid målvaktsspelet (Masiello i buren?) och då även viktiga special teams.

..och hur gick det?

Tror knappast någon tog med sig torsken in till matchen i kväll, stundtals såväl konsekventa som noggranna men med den trupp vi har just nu räcker det inte. Tror inte det är svårare än så.

När sedan Drugge spräckte både sin nolla och även Västerviks ”PP-torka” var det inte så vi förstörde kvällen, tyvärr fick de lite momentum och mer bränsle på brasan.

Och även om vi nu föll i både special teams som i grenen målvaktsspel tyckte bloggen #35 Werner genom flera räddningar höll oss kvar i matchen, här är det mer oförmågan och vårt just nu rätt impotenta PP som spökar.

Här hade då Fagervall inför matchen pratat om att nycklarna var.. – Alltid vårt system, den farten vi vill spela med samt boxplay.

Tankar kring detta är att farten i spelet blir så lidande med den trupp vi just nu har att tillgå, gällande ”systemet” möjligen svårt att tycka till kring men däremot två baljor bakåt i BP. Här tänkte vi främst kring varför ex.vis vår offensivt just nu lysande stjärna #19 Farley ens ska matchas i den spelformen..

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

..njae.. det är inte mycket som stämmer just nu vare sig gällande vår rätt tunna trupp eller då själva prestationen. Inget fel på energi eller inställning, vi är tyvärr bara för trubbiga i både special teams som 5-5.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 41 matcher och hela 123 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#19 Farley, just nu vår helt klart hetaste lirare. Näst mest istid i kväll och jobbar dessutom hårt i båda zonerna..

två loggor

#35 Werner, vår uttalade etta som i kväll trots två insläppta baljor vid flera tillfällen visade klass och även gav oss chansen till 3 poäng,

en logga

#28 Åkerström, nye backen från Vita Hästen som den här kvällen kändes ovanligt bekväm med puck, bästa så långt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Västervik i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

One thought on “Knapp torsk (0-2) mot Västervik

 • 21 oktober, 2017 kl. 10:34
  Permalänk

  Så less på Messy som bränner så mycket. Usch.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: